lauantai 26. huhtikuuta 2014

Iloisia uutisia!

Muistatte varmaan, kuinka olen monesti yrittänyt saada teille lukijoillekkin jotain mielenkiintoista nimenomaan varsomisen suhteen - nimittäin mahdollisuuden lukijoiden ja muidenkin nähdä varsominen reaaliajassa. Meinasin aluksi, että hankitaan IP-kamera, jota olisivat lukijatkin voineet seurata milloin haluavat, mutta se ei toteutunut. Sen sijaan tutustuin nyt paremmin bambuserin sivuihin. Se on siis sivusto, jonne voi lähettää vaikka puhelimen tai tietokoneen webkameran avulla reaaliaikaista videokuvaa.

Videot tallentuu kanavalle, joten jos joku myöhästyy reaaliaikaisen kuvan katsomisesta, ei hätää, videon voi katsoa myöhemminkin! Reaaliaikaisessa videossa on myös keskustelumahdollisuus, siinä voi katsojat kirjoitella kommenttia tai vaikka kysyä jonkun kysymyksen. Tosin chatin käyttö vaatii bambuseriin rekisteröitymisen, joka on ilmaista, mutta videon kuvan näkee ilman rekisteröitymistäkin. Tosin jos joku ei halua rekisteröityä bambuseriin, mutta on facebookissa, voi blogin sivuillekkin siellä käydä heittämässä kommenttia videon aikaan. Lupaan vastata niihin heti tai mahdollisimman pian suoran lähetyksen aikaan, mikäli sellainen nyt saadaan toteutettua.

10.4.2013

Eli asia menee niin, että jos vain millään ehdin varsomisen aikaan, aion kuvata varsomisen bambuseriin suorana lähetyksenä. Se mahdollistaa sen, että te lukijat voitte päästä näkemään varsomisen samaan aikaan kuin minä itse! Tämä tietenkin edellyttää, että näen itsekkin varsomisen alkavan, kaikki menee hyvin ja että ehdin säätää tietokoneen kanssa sen verran, jotta saan videon päälle ja kameran kohdistettua karsinaan ilman liiallista hevosen häiritsemistä. En omista nettiä puhelimessa, joten tosiaan joudun kuvaamaan kaikki tietokoneen webkameralla, joten kyllä, joudun raahaamaan kamerasta ja tietokoneesta lähtien kaikki karsinaan varsomisen aikaan. Mikäli se osoittautuu Lillalle tai minusta liian hevosta häiritseväksi, en sitä tee, mutta luulen, että ehdin hyvin siirtymään rauhassa karsinan laidalle ja seurata sieltä hiljaa varsomista - ja samalla vaikka te 900 lukijaa ja kaikki muut halukkaat myös!

Kun siirryn varustehuoneen puolelle nukkumaan, on luvassa ehkä myös mahdollisena varsomisiltana jotain "infovideota", mikäli nyt rakas naapuri sattuu mikrofonin löytämään koneeseen. Varsinaisesta reaaliaikaisesta varsomisvideosta lupaan ilmoittaa blogiin erillisenä postauksena, että myös blogin facebook sivuille, jotta tiedätte milloin tapahtuu ja kannattaa seurata! Ja myös "varoittelupostausta" mahdollisesta varsomisesta on tulossa, että myös tiedätte milloin kannattaa odotella pitkää reaaliaikaista videota varsomisesta ja sen jälkeisistä tunnelmista.

Vielä kerran siis, kun Lillan varsominen lähestyy ja hetki koittaa, mikäli suinkin ehdin mahdollisimman vähän hevosta häiritsemättä, on tulossa reaaliaikainen videolähetys varsomisesta aina siihen saakka, kuin karsinassa vietän aikaa. Eli toisinsanottuna siihen asti, että varsa juo ja Lillan jälkeiset ovat irronneet. Miltä tämä kuullostaa? Kuinka moni aikoo seurata, mikäli vain ehtii? Jos Lilla varsoo samaan vuorokauden aikaan kuin viimeksi, eli yhdentoista jälkeen illalla, voi silloin varmasti vielä jokunen ihminen olla hyvinkin koneella, varsinkin jos on viikonloppu - ei siis välttämättä mene varsomiset sivu suun nukkumisen aikaan. Tosin sitä ei tiedä, vaikka Lilla päättäisi varsoa kolmeta yöllä, jolloin tietenkään ei saman verran katsojia löydy, mutta sen näkee sitten.

Tässä vielä oma bambuser-tilini, jonne varsomisvideo ja tulevaisuudessa varmasti jotain muutakin reaaliaikaista videota tulee!

16 kommenttia:

 1. Aion katsoa, jos suinkin ehdin! Tämä on aika kiva juttu :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli vähän yllätyksenä itsellekkin nyt, että sainkin bambuserin kautta videon toimimaan ja mielestäni todella mukava juttu! Mikäli nyt vain saan toteutettua (:

   Poista
 2. Tartteeko sinne tunnuksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Tosin chatin käyttö vaatii bambuseriin rekisteröitymisen, joka on ilmaista, mutta videon kuvan näkee ilman rekisteröitymistäkin. "

   Eli jos haluat vain katsoa videota, et tarvitse tunnuksia, mutta jos haluat kommentoida reaaliaikaisen videon chattiin, tarvitset tunnukset. Tosin jos jotain kysyttävää tulee videon aikana, voi vaikka kysyä sitä facebookista tai ihan vaikka blogista, tosin varmiten suorien lähetysten aikaan saan vastaukset heti facebookkiin tai tuonne bambuseriin aikaiseksi. Mutta eipä sitä välttämättä kaikille tule edes mitään kysyttävää/ kommentoitavaa mieleen (:

   Poista
 3. Jos ei jotkut ehi kattoon tota videoo reaaliajassa nii eksää vois si laittaa sen tänne blogiin myöhemmin jos se siis tallentuu, mut toivottavasti kaikki menee hyvin ja varsa syntyy terveenä ja tietenkin Lillalle tsemppiä!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun varsominen alkaa, teen postauksen ja päivityksen blogin facebook sivuille, josta löytyy linkki reaaliaikaiseen videoon. Mikäli joku myöhästyy alusta, voi videota tietääkseni "kelata" jo lähetyksen aikana ja siitä samaisesta linkistä näkee videon lähetyksen jälkeenkin milloin tahansa. Varsinainen postaus varsomisesta on tulossa kuitenkin, meni se sitten hyvin tai huonosti, johon myös tulee kameralla kuvattu varsomisvideo (jos varsominen menee ok). Vaikka myöhästyisikin reaaliaikaisesta videosta, voihan olla, että videon ehtii kuitenkin katsoa ennen varsinaista varsomispostausta. Näin ihmiset myös näkevät, millainen varsa tuli, eikä blogiin kirjoitetun lyhyen "varsomisilmoituksen" jälkeen tule niitä satoja kysymyksiä, milloin saa varsasta lisää videoita, milloin tulee varsomisvideo jne. kun varsominen ja sen jälkeiset hetket on kokonaan kuvattuna bambuseriin. Kiitos!

   Poista
 4. Oletko ikinä harkinnut marestarea? Siellä joskus muutama vuosi sitten oli myös suomalainen mukana. Itse seuraan paljon sitä kautta tammoja ja on mukava sivusto. Siellä myös kaikilla omat keskustelut foorumin puolella jne. Tässä ht.netin keskustelu marestaresta jos vaikka haluat seurata varsomisia ennen oman tamman varsomista :) http://forum.hevostalli.net/read.php?f=9&i=2256711&t=2256711

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seurasin viime vuonna noita Lillan varsomisen aikaan ja muutaman varsomisen näinkin. Nykyäänhän marestare vaatii rekisteröitymisen. Luulen, ettei tuonnekkaan ihan mikäkamera kepaa, vaan pitää olla IP-kamera, jota meillä ei ole. Se toisi lisähintaa yhden varsomisen takia hommaan n. 300-400€, koska meillä ei ole edes reititintä, kun IP-kameran yhteys ei ihan mokkulalla toimi. Se analoginen valvontakamera kuitenkin on jo, joten siksikin tuo IP-kameran hankkiminen olisi ollut aika "turha" juttu. Mutta hyvä kun otin selvää tuosa bambuserista ja sain sen toimimaan!

   Poista
  2. Ei vaadi nykyisin rekisyeröimistä että näkee kameroita. On edelleen monta kameraa jotka näkee anonakin itse en ole rekannut ja lisäksi yleensä puhelimella katson ja löytyy paljon seurattavia. Kolme varsomista olen pongannut kuukauden aikana ilman rekisteröintiä :)

   Poista
  3. Lähti aikasin. Se on kyllä varmaan totta että tarvii paremman kameran toimiakseen enpäs sitä ajatellutkaan kun ehdotin. Mutta onneksi löytyi tuollainen erilainen ns yksinkertainen palvelu! :)

   Poista
  4. Ei se ole kameran paremmuudesta kiinni, vaan siitä, onko se IP-kamera vaiko analoginen kamera (:

   Poista
  5. Sitä meinasin puhelin ei vaan millään halua kirjoittaa it niin meni hermo ja kirjoitin parempi kun monta kertaa yritin ja aina puhelin väänsi sen it :D

   Poista
 5. Kivalta kuulostaa! :)

  (On myös yksi sivusto, jonne voi laittaa livekuvaa mikälivainsaisikamerankarsinaankuvaamaan ja ihmiset eri puolilla maapalloa seuraa ja voi ilmoittaa omistajalle mikäli tamma alkaa varsomaan tai näyttää siltä, että varsoo kohta. Sivulla ollut myös suomalaistenkin hevosia joskus :) www.marestare.com & www.forum.hevostalli.net/read.php?f=9&i=2704475&t=2256711 )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lue edellisen kommentin vastaus marestareen liittyen (:

   Poista
 6. Katson toki jos kerkeän! :)

  VastaaPoista