perjantai 18. huhtikuuta 2014

Lillan kuulumisia

Uskalsinkin pistää leivänpaahtimen päälle, niin se posahti ja kaikki sähköt pois. Meillä on täällä muutenkin aika vähän pistorasioita, nyt toimii ainoastaan yksi! Piti sitten hakea pitkä jatkojohto pihalta, jonka varassa tallin sähköt on nyt. Tää on niin naurettavaa... Vielä mukavasti pääsiäisviikonloppu, millon lie sähkömiehen saa. Tiistaina?

Lilla on vähän lellitty tapaus ja se sai vapautuksen tänään kakaralle äkkäilemisestä - vapaaksi pihalle siis. Lahjaa en uskalla pihalle vapaaksi ainakaan tällä hetkellä päästää, koska se pistäisi homman sekaisin ja juoksentelisi luultavasti pukkilaukkaa pitkin peltoja. Lilla kuitenkin tulee kutsusta luokse ja viihtyy pihapiirissä katselemassa touhuja. Kerran se lähti nurkan taakse pissalle ja tuli sen jälkeen takaisin. On se siisti hevonen, harmi vaan ei tunnu harrastavan sitä pihaton kanssa...


Tein uuden naruriimun, harmi näitä naruja ei ole tullut vielä vastaan fuksian värisenä!

Lilla on kasvattanut utareita viime vuotta reippaammassa tahdissa ja ne on jo yllättävän täydet. Olen muutaman päivän odotellut, milloin nuo päsähtää takaa asti ihan täyteen, mutta ei onneksi vielä. Viimeksi kesti 11 päivää varsomiseen siitä, kun utareet täyttyi aivan täyteen lukuunottamatta nisien päitä. Saisi nyt vähän hidastaa tahtia, ettei nyt vielä muutamaan päivään täytä kokonaan. Voipi olla, että tänne on tulossa aikaisemmilla vuorokausilla varsa, kuin viimeksi! Ei varmaan kovin paljon, mutta ehkä pari päivää?


10 kommenttia:

 1. Oletko tietoinen irlannincobien harvinaisesta kuolemaan johtavasta sairaudesta? Minulle tuli täytenä yllärinä vaikka vuosia ollut rodun kanssa tekemisissä.. Aiotko testata Lillan ja sen molemmat varsat sairauden varalta? http://pyryharakka1974.blogspot.fi/2014/04/mikali-olet-ostamassa-irlannin-cobia.html?spref=fb

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa PSSM1 ei ole harvinainen, taisi olla, että epäillään jopa 60% irlannincobeista kantavan tätä geeniä. Korjatkaa joku viisaampi, jos olen väärässä.. Kuolemaan PSSM1 ei niin usein varmaankaan johda, mutta se periytyy 50% varmuudella vaikka vain toinen vanhemmista kantaa sitä. Geenin kantaja on aina myös sairas, mutta oireet voi vaihdella lähes olemattomista pahoihin kiputiloihin, lannehalvauksiin ja jopa sinne kuolemaan asti.

   Varsojen isä on onneksi negatiivinen ja Lilla on tarkoitus testauttaa ja jos se on positiivinen, myös varsa(t). Olisin testauttanut Lillan jo ennen yhtään ainutta varsaa, mutta asia nousi Suomessa vasta äskettäin esille. Yhtään varsaa en enää teetä, jos en tiedä, että kumpikaan vanhemmista ei kanna PSSM1-geeniä. Jos nyt kaikki irlannincobien omistajat tai ainakin niitä jalostukseen käyttävät viitsisivät testauttaa hevosensa ja olla käyttämättä positiivisia jalostukseen, olisi Suomessa kohta terve irlannincobkanta. Taitaa vaan aina mahtua joukkoon niitä, jotka eivät testauta tai käyttävät jalostukseen positiivisesta tuloksesta huolimatta...

   Poista
 2. Kannattaa opetella tekemään naruriimuun leuan alle se ihan "oikea" naruriiuissa käytettävä solmu :D Ei ole niin vaikea kuin miltä saattaa aluksi vaikuttaa.
  Lillan pää näyttää muuten jotenkin tosi sirolta näissäkuvissa C:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen yrittänyt sitä toisenlaista solmua tehdä, mutta se ei onnistunut millään vaikka kuinka muka kuvan mukaan tein! Liian monimutkaista minulle, mutta meneehän se noinkin (:

   Poista
 3. Saanko kysyä miksi käytätte tuollaista riimua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En käytä sitä esim. hevosten ollessa kiinni syödessä tms., mutta Lahjan ollessa käsihevosena/ muuten jommankumman maastakäsinharjoitteluissa se antaa selkeämmät paineet hevoselle. Noissa kuvissa se oli päällä "muuten vaan".

   Poista
 4. toi on tosi kivan näkönen tuo riimu, mistä oot oppinu tekemään noita? ois itekki kiva :p
  Oon seurannu sun blogia jo aika kauan, kun rupesin miettimään, että aloin seurata muistaakseni jo ennen kun hoksasin että Lilla on kantavana, siis odotti Lahjaa, äkkiä se aika on menny, ja tykkään sun blogista tosi paljo, kaikkee hyvää sinne!:)

  VastaaPoista