lauantai 5. huhtikuuta 2014

Muuttuvainen poni ja hieno Lahja

Otettiin Lillan kanssa rennosti eilen, kun se selvästi sanoi, että nyt vaan kävellään. Siinä me sitten käveltiin, käytiin pieni lenkki maastossa. Ajattelinkin jo, että nyt siirrytään sitten kokonaan käyntiosastolle. Tänään olikin ihan eri hevonen vastassa, tein kentällä vähän maastakäsinharjoituksia ja käytiin pieni lenkki maastossa. Raippa oli Lillan mielestä vain juoksutusväline ja kun selkään menin, piti todeta, että on pakko hakea jotain sinne päähän. Alla oli räjähtävä dynamiitti, eipä niistä suitsista huolimatta paljon sanottu, mitä vauhtia mennään, kun tamma lähti... Jotain hormoonioikkuja selvästi, mitäköhän se maha-asukki on Lillan mahassa oikein rummutellut, kun yhdessä päivässä laiskiaisesta tuli lentokone.
Lahja käyttäytyikin tänään paljon emäänsä paremmin. Tein sen kanssa talutusharjoituksia narussa hetken, opeteltiin peruutusta raipan heilutuksesta ylhäällä (tavoite, että varsa peruuttaa siitä merkistä vaikka seisoisin 20 metrin päässä ja hevonen on sivuttain minua kohden), muisteltiin sideways gamea (etu- ja takaosa väistää yhtäaikaa), pomputeltiin pallon kanssa ja harjoiteltiin seuraamista vapaanakin. Paljon tehtävää, mutta varsa teki kaiken hienosti.

14 kommenttia:

 1. En voi käsittäö kuinka hienoa työtä olet tehnyt lahjan kanssa. Se ei ole edes vielä vuotta ja on noin hieno!
  Harva hevonen antaisi pallolla noin tehdä ja voin kyllä sanoa että aivan mahtavaa :)
  Lahja on vaan niin hieno ja kiltti varsa

  VastaaPoista
 2. Oot kyllä tehny hienoa työtä Lahjan kanssa! :) Kaikkien ihmisten pitäisi kouluttaa varsansa noin, kyllä huomaisi kun aikuisena hevonen onkin paljon helpompi käsitellä. Nostan kyllä hattua sulle, tosi upea varsa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, eihän tämä ainoa oikea keino ole, mutta toimivaksi Lahjan kanssa osoittautunut (:

   Poista
 3. voi että! Sulla on varsa joka käyttäytyy paljon paremmin kun monet täyskasvuset elikot :D Hyvää työtä oot tehnyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Paremmin se käyttäytyy kuin Lilla... :D

   Poista
 4. Voi Lahja niin rauhassa seisoo ja haukotteleeki vaikka miten pomputtelet pallolla! Aivan uskomaton varsa!

  VastaaPoista
 5. Teetkö bannereita? Mä oon nyt hirveessä pulassa kun ei oo keväistä banneria! =o

  VastaaPoista
 6. Siis aivan mahtavaa työtä oot tehny varsan kans! tuohan käyttäytyy paljo paremmin ku mun vanha elikko :D mitä kaikkee maastakäsin juttuja teet, noita parellijuttuja pelkästään vai? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paljon parelliharjoituksia, mutta olen vähän muuttanut suuntaa. Parellissa edistyminen tarkoittaisi tajutonta tiedonkeruuta (+ parellin jäseneksi liittymistä), jotkut leikit on monimutkaisempia ja jos haluaisit tietää uusia harjoituksia/ leikkejä ja tasoissa tehtäviä asioita, olisi liityttävä parellin jäseneksi. Jos joku jaksaa kerätä paljon tietoa ja seurata vain yhtä suuntaa, siitä vaan, mutta se menee minulta ainakin pidemmän päälle vähän jauhamiseksi ja puurtamiseksi. Nuo seitsemän leikkiä ovat kuitenkin oikein hyviä harjoituksia! Niitäkin voi kuitenkin leikkiä todella monella tavalla ja tämä olikin minulle oikeastaan se stoppi parellin suhteen - toisaalta olisi järjestelmällisesti taso tasolta eteneminen ehkä ollut helpompaa, mutta meneekö homma sitten vain tasojen saavuttamiseen ja unohdetaan se seikka, että luottamus hevosen ja ihmisen välillä olikin se haettu juttu?

   Me pidetään Lahjan kanssa aika paljon hauskaa ihan vain metsässä samoilemalla - sekin kehittää luottamusta! Varsa oppii luottamaan siihen, että vien sen aina turvallisesti perille, vaikka välillä onkin jotain erikoisempia paikkoja mentävänä. Lisäksi harjoitellaan jonkun verran jo sitä, että hevonen kuuntelee ihmistä ilman naruakin ja kehitellää vähän omia harjoituksia. Itsekkin voi kehitellä leikkejä! Nyt esimerkiksi on opettelussa tuo pallon pomputtelu varsaa vasten, peruutus raippamerkistä vaikka seisoisin kauempana ja väistäminen kehon paineesta/ raippamerkistä, vaikka olisi kauempana. Kaikenlainen liikkeiden harjoittelu helpottaa myös tulevaisuuden ratsukoulutusta.

   Poista