keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Turhaa löpinää

Lillalla on jo 309vrk, koko ajan lähenee! Alle kakskymmentä päivää enää laskettuun, 19 päivää. Ei sitä millään jaksaisi odottaa!

Lilla on vähän liikkunut vielä ratsainkin käyntilenkkejä ja sen lisäksi vaeltanut pihassa vapaana. Vaikkakin viihtyy parhaiten heinäkasalla, eikä poikkea pihasta kuin korkeintaan tarpeilleen nurkan taakse. Lahja ottaa nokkiinsa jonkun verran, jos Lillalla lähtee yksin lenkille, varsa kun on tottunut siihen, että sillä on ollut Lola kaverina. Nyt taas kun hevosia on vain kaksi, jää Lahja kiukkuilemaan ypöyksinäisyyttään. Lillalla on sama homma, kun ei ole sitä kolmatta hevosta, mutta liikutettava on aina kiinnostunut vain siitä, mitä tehdään, eikä huutele tarhassa kiukkuilevan kaverin perään. Toisaalta ymmärtäähän sen, mitä nyt jos vaikka toinen katoaakin lopullisesti! Ehkä me kohta saadaan kolmas ja vielä oma joukkoon, niin on tulevaisuudessa helpompi jäädä kaksi tarhaan, kun yhtä liikuttaa.

Odottavan äidin elämä on rankkaa ja Lilla on muutaman kerran nukahtanut tarhaan niin, että menee makuulleen puolinukuksissaan. Se ei ilmeisesti tajua sitä itse, koska herää aina yhtä pöllämystyneen näköisenä. Mitä uniakaan tuo oikein näkee, kun väliin hörisee mahalleenkin. Tänäänkin poni pisti makuulle Lahjan kanssa samoihin aikoihin ja kun puolen minuutin päästä sanoin "Lilla", toinen havahtui ja nousi ylös, vaikka oli ollut makuullaan silmät auki. Ilmeisesti osaa senkin taidon, että nukkuu silmät auki...8 kommenttia:

 1. Olen monet kerrat käynyt blogiasi kurkkaamassa, mutta nyt vasta tajusin liittyä lukijaksi. Harvemmin näkee hevosblogeja joiden päätähtinä ovat irlannin cobit, ja jään kyllä innolla odottamaan millaisen söpöliinin Lilla oikein saa! :)

  VastaaPoista
 2. huh! olisko kivaa saada musta ori? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku muu kuin mustankirjava olisi kiva lisä! Toki ihan millainen tahansa kelpaa paremmin kuin hyvin (:

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Ei asu, "muistopostaus" löytyy aikaisemmista teksteistä.

   Poista
 4. Liityin lukijaksi.
  Minua jännittää hirveästi minkälainen varsasta tulee! Katson joka päivä (usein montakin kertaa) onko tullut uusia postauksia.
  Lahja on ihana :)
  Toivon että tulisi ori. Luin että olit vastannut yhteen kommenttiin jossa kysyttiin ruunaatko varsan jos tulee ori että et ruunaa. Miten pitäisit orin? Eli pitäisitkö sitä samassa tallissa kuin tammoja, miten liikuttaisit jne? Tietenkin on hienoa jos pitäisit oria!
  Astutatko Lahjaa kun se on aikuinen?
  Kilpailetko Lillalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ruunaan luultavammin vain siinä tapauksessa, jos ori olisi PSSM1-positiivinen (riippuen, onko Lilla sille positiivinen, se pitää testauttaa jossain vaiheessa) tai jos orilla ei olisi jalostusarvoa (saisi hylätyn tai huonot pisteet näyttelyistä). Tai jos kyseessä on tapaus, joka höyryää ihan liikaa tammoista ja esim. laihtuu helposti, kun ei malta syödä tammojen lähettyvillä.

   Ei orin pitäminen samalla tallilla kuin tammat ole nyt niin vaikeasti toteutettavissa, kun usein odotetaan. Turvalliset tilat, turvallinen käsittely, hevonen se orikin on siinä missä muutkin. Liikutus onnistuu varmasti oikein hyvin tammojenkin kanssa samalla kentällä, mikäli isältä geenit periytyy... Mutta eihän sitä vielä edes tiedä, tuleeko tamma, ori vai ei mitään! Eihän kuitenkaan vielä ole varmaa, että kaikki menee kuin oppikirjoissa, varsomisten komplikaatiot kuitenkin johtavat aika usein ainakin jommankumman osapuolen menetykseen.

   Lahjan astutussuunnitelmat on vielä niin pitkällä tulevaisuudessa, että voin vastata tuohon vain en tiedä. Riippuu PSSM1-sairaudesta (onko negatiivinen) ja siitäkin mitä pisteitä saa näyttelyistä - ja tietenkin siitä, mitä tulevaisuus näyttää tuovan tullessaan.

   Lillalla on tarkoitus pikkuhiljaa palata töihin oikeasti varsomisen jälkeen ja ehkä meidät joskus pikkukisoissa taas näkee (:

   Poista