sunnuntai 11. toukokuuta 2014

328vrk

328vrk ja se tarkoittaa sitä, että Lillan laskettu aika on tänään Lahjan syntymän perusteella. Viime vuonna Lahja syntyi näillä vuorokausilla, mutta tällä kertaa tamma näyttää siltä, että aikoisi pantata vielä monta viikkoa. Maidon pH on edelleen seitsemän tienoissa, kuten se oli jo tiistaina. Kun pH on 6,8 pitäisi varsomiseen periaatteessa olla max. kolme vuorokautta, mutta arvo on junnannut samassa kohta viikon. Harmi, ettei pH:ta siedä tarkemmin, koska asteikko meillä olevassa testissä on huono tähän tarkoitukseen. Utareet ovat edelleen samannäköiset, nisän päät eivät ole täynnä. Jännä olisi tietää, onko meillä vielä ensi viikon loppuun mennessäkään varsottu.

Otin Lillan pienelle kävelylle tarhasta, kun muutamaan päivään ei ole käyty. Eipä tartte näköjään enää ollenkaan ennen varsomista, koska meno oli sitä, että Lilla pysähteli muutaman kymmenen metrin välein. Joten ei me montaa sataa metriä kävelty, lenkin jälkeen Lilla vielä totesi, ettei mene Lahjan kanssa samaan tarhaan. Laitoinpa sitten ihan omaan tarhaan, selvästi lähenee, mutta tuntuu olevan kovin kaukana silti.


Lilla yhdellä niistä monista tauoista, kun ei millään olisi jaksanut kävellä. Kyllä se kohta helpottaa!

Jotta ei ihan vain odottamiseksi menisi, otin Lahjan eilen tarhasta ja tehtiin maastakäsinharjoituksia. Lahja on todella nopeasti oppinut väistämään sivulle, kun itse väistän vierellä tai kun pyydän sivulta kohtisuoraan hevosen kylkeä kohti sitä väistämään. Tähän mennessä Lahjan kanssahan on käsitelty eniten vain etu- ja takaosalla väistämistä, ei niiden molempien yhtäaikaa. Vielä olisi tarkoitus, jos varsa jonakin päivänä oppisi väistämään myös minua kohti, eli jos lähden tekemään ristiaskelia hevosesta poispäin, se seuraisi väistäen vierellä. Se on astetta hankalampi juttu varsan tajuta, koska sen pitäisi väistää ihmistä kohti, mutta ehkä me siinäkin onnistutaan.

6 kommenttia:

 1. Ihanat Lilla ja Lahja :3 muaki alkaa jo jännittää minkä lainen pikkunen sieltä tulee!! :D
  -Pinja

  VastaaPoista
 2. voi että! Kun kattoo Lahjan ja sun menoa niin ei voi olla ihastelematta :) Tosi hyvää työtä oot varsan kanssa tehnyt, tsemppiä tulevanki kanssa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Helppo opetettava Lahja ollut, joten vedottakoon siihen ;)

   Poista
 3. Mä en jaksa odottaa enää. Vuokralainen ulos❕❗

  VastaaPoista