maanantai 12. toukokuuta 2014

329vrk

Se on nyt virallisesti viime kertaa pidemmällä, 329 vuorokautta! Lahja syntyi vuorokauden 328 illalla, mutta tällä kertaa Lilla ei edes näytä kovin varsovalta. Vielä mennään vuorokausia eteen varmasti ja reippaanlaisesti. Maidon pH näyttää edelleen samaa kohta viikon jälkeen, seitsemää. Utareet ovat samanlaiset viidettä päivää, täynnä ja nisien vieressä vähän täytettä, mutta nisän päissä ei vieläkään varsinaisesti. Maito sitä vesilitkua. Hevonen on totta tosiaan jumahtanut tuohon vaiheeseen, koska ei tunnu muuttuvan sitten mihinkään!

Jos nyt veikattaisiin, että tämän viikon lopussa saataisiin jotain tänne. Olen jo muutamaan otteeseen väärin veikannut, mutta onhan tuo nyt ihme jos panttaa noilla utareilla vielä kauan. Ei ne nyt ikuisuuksia voi olla noin täydet, kun jo kuukauden olleet pientä lama-aikaa lukuunottamatta. Viimeksihän ne ei ehtinyt olemaan kuin kaksi viikkoa suhtkoht täynnä, nyt on jo neljäs viikko menossa! Viidettä päivää myös nisien vierestä hieman. Kovin jännittävää ja turhauttavaakin aikaa, mutta ei enää kauan... Pakkohan sen on joskus varsoa, voi apua jos alkaa vuoden kantoaika lähenemään niin sitä muuten ollaan jo zombeja siinä vaiheessa! Miksei tätä valvomista koskaan osaa aloittaa kuten normaalit ihmiset, eikä monta viikkoa ennen varsomista? Todetakseni muuten, sen jännityksen ja väsymyksen alkaa huomata tästä tekstistäkin... Ei päätä eikä häntää. Voi että mä tuun nauramaan näille varsomista lähellä oleville teksteille joskus tulevaisuudessa!

19 kommenttia:

 1. Jos Lilla pyöräyttäisi orin, ruunaisitko? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En, mikäli olisi terve, PSSM1-negatiivinen ja omaisi jalostusarvoa (:

   Poista
 2. Entä jos Lilla pitkittää varsomistaan sen takia kun itse "hössötät"? Eikös ne yleensä halua varsoa rauhassa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun hössötän? Vaikka hössöttänkin, ei se tarkoita sitä, että ravaisin hevosen luona yötä päivää puolen tunnin välein, täällä on valvontakamera josta sitä voi seurata. Ei siis tarvitse ravata tallissa. Sillä on iltakahdeksasta aamukahdeksaan rauhallista aikaa ja päiväkin sitä tuntia-paria lukuunottamatta, jolloin ruokin, harjailen, siivoan tarhaa tms. hevosen läheisyydessä. Muuten sitä seuraillaan, mutta seuraamisen ei tarvitse tarkoittaa vieressä kököttämistä (: Eli sillä on vuorokaudessa tällä hetkellä 22h rauhallista aikaa, ettei vain olisi liian vähän? ;) 330 vuorokautta itseasiassa ei ole vielä paljon vuorokausia, kun keskimäärin laskettu aika lasketaan 337 vuorokauden mukaan. Lahja kuitenkin syntyi jo 328 vuorokautena, mutta varsomisaika on hyvin yksilöllistä ja hevonen ei varso välttämättä samoihin vuorokausiin, mitä edellisenä kertana.

   Poista
 3. Aiotteko säästää tulevan varsan sukupuolesta riippumatta?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säästää?:-D no vittu ei ku naru kaulaan ja parvekkeelta alas.
   Ps. Joo anteeks oli pakko

   Poista
  2. Oria tässä toivonkin joukon jatkoksi ;) Tammakin toki kelpaa paremmin kuin hyvin, mutta myyntiin varsaa ei siis ole "tehty".

   Toinen anonyymi pitää mölyt mahassaan, kiitos.

   Poista
 4. aikasemmassa postauksessa kerroit kun rasvaat heppojen turpia, niin oisko sulla mitään neuvoa miten saisin laitettua rasvaa hevoseni nenään joka on tosi arka päästä eikä anna millään koskea turpaan?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee rasvan laittamisesta turpaan hevoselle päivän kohokohta, odotettu hetki. Rasva itsessään voi tuntua kylmältä ja jo se tekee hommasta inhottavan. Itse lähtisin tilanteessa ehkä siitä, että aina kun kosketan hevosta turpaan kädellä, jossa on rasvaa, se saa palkkion. Jos rasvan laitto on aluksi liian iso harppaus, niin ihan vaikka lähtö pelkällä kädellä koskettamisesta.

   Poista
 5. Veikkaisin, että kun ilmat vähän lämpenee niin eiköhän sieltä se pikkuinen tule :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti, viikonlopuksi on luvattu lämpenevää keliä (:

   Poista
 6. Mitäs jos tulee ori, niin miten blogin nimi muuttuu?:)

  VastaaPoista
 7. En ite oo sitä väsymystä muuten huomannu kun että postaukset on lyhentyny tosi paljon. Toivottavasti Lilla varsoo pian ja kaikki menee hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postausten lyheneminen voi johtua siitäkin, että olen päivittänyt nyt joka päivä ja asiaa ei ole niin paljon kerrottavana kuin pidemmällä postausvälillä (:

   Poista
 8. Heippa! Nyt on vihdoin pakko kirjoittaa sinulle! Olen niin koukussa blogiisi, ollut jo vuoden. :) Viime vuoden keväällä löysin blogisi kun googlettelin tiineyttä ja varsomista käsitteleviä blogeja sillä odottelimme itse samaan aikaan (kesä)varsaa pilkulliselle ponitammalleni, joka on Hollannissa rekisteröity Appaloosa.. :) Meidän tammavarsamme syntyi heinäkuussa. Minulle oli ihanaa "vertaistukea" lukea blogiasi ja tunnistin itseäni monesta kohtaa! Hauska yhteensattuma tänäkin vuonna, meille odotetaan varsaa syntyväksi nyt päivänä minä hyvänä ja se mikä minusta on niin mainiota, että ponitammani joka nyt tällä kertaa on kantava, on rautiaankirjava. Kirjoittelit noista värien periytymisistä ja sitä täälläkin olen pohtinut. Tämän nyt kohta syntyvän varsamme isä on tiikerinkirjava ja emä tosiaan "lehmän"kirjava... Nyt siis jännään meidän varsamme syntymää, valvon öitä kameran parissa ja luen joka päivä blogiasi ja vertailen meidän "missä mennään" juttuihin... Saas nähdä tuleeko meille varsat samalla viikolla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netistä löytyy hevosten värilaskuri, sitä kannattaa hyödyntää! Löytyy googlesta "horse color calculator" esimerkiksi.

   Onnea teillekkin varsan odotukseen (:

   Poista
 9. Kiitos vinkistä! :) Olen juuri ryhtynyt pykäämään meille blogia, parhaillaan kirjoittelen esittelyitä yms joten tovi vierähtää siinä kyllä. Mutta meidät löytää facebookista Crownlily ponies nimellä, tosin en kovin aktiiviesti sinne ole kuvia ja juttuja päivitellyt mutta jotain viime kesän varsakuvia yms löytyy jos haluat vilkaista mikä tyyppi täällä teitä seurailee. :) Veikkailen meille tällä kertaa oria, meillä sama juttu kuin teillä, tuo pikkuinen tammani ei tunnu varsovan koskaan... Utareita on kehitellyt huhtikuun alusta alkaen (on tamman kolmas varsa tämä) ja kaksi aijempaa varsaa ovat tulleet hiukan etuajassa. Ensimmäinen viikkoa ennen ja toinen kaksi viikkoa ennen laskettua.

  VastaaPoista