keskiviikko 14. toukokuuta 2014

331vrk

Aloitettaisiinko sillä samalla "kaikki näyttää samalta, mitään muutoksia ei ole ei tule, varmaan kestää vielä ikuisuuden...". Ei, sillä tällä kertaa meillä on muutoksia! Pientä, mutta silti. Nisän päät ovat saaneet vihdoin vähän täytettä, joka tietää tietenkin sitä, että lähempänä ollaan. Maito on kuitenkin edelleen läpinäkyvää ja täpötäynnä ei nisätkään ole, eli ei meillä ihan vielä tänään taideta varsoa. Katsotaanhan huomenna, saako aloittaa postauksen "mitään ei ole tapahtunut, poni junnaa samoissa merkeissä", vai oltaisiinko kenties jo hyvinkin lähellä!

12.5

Tänään

20 kommenttia:

 1. Annoitko muuten viime varsomisen yhteydessä Lahjalle sen ensimaidon korvikkeen? Itse pohdiskelen että annanko omalle varsalle, mikäli se nyt sieltä elävänä syntyy..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annoin osittain, mutta ensimaitokorvike on siinä mielessä kyseenalainen, että se ei kuitenkaan vastaa täysin tamman omaa maitoa. Mikäli tamman maito on hyvää ja varsalla kestää päästä nisälle, voi "voimahörpyt" antaa tuttipullosta, jossa on tamman omaa maitoa ennenkuin varsa pääsee nisälle. Korvikkeen tekemisessä meni kuitenkin jonkun aikaa, joten tänä vuonna en aio sitä käyttää, ellei ole välttämätöntä (:

   Poista
 2. Toivottavasti sieltä syntyy terve varsa ja kaikki menesi muutenkin hyvin! :) Jos varsa syntyy kuolleena, niin ajattelitko asuttaa Lillan uudestaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole tarkoitus astuttaa uudelleen, jos syntyy kuollut varsa. Siinä tapauksessa luultavasti olisi joku komplikaatio, joka on tammallekkin rankka, joten en näkisi järkevänä astuttaa sitä uudestaan perään.

   Poista
 3. No, toivottavasti varsa syntyy pian! :)

  VastaaPoista
 4. Viikonlopukshan on lupailtu ainaki lämmintä keliä. Voi olla että panttaa viileän ilman takia. :)

  VastaaPoista
 5. Lilla älä jaksa enää jummata! :D Mä niin haluaisin että varsois jo terveen vauvelin. Melkein mulla jo paniikki iski, kun en ollut Bloggerissa pariin päivään käynyt, ja luulin jo missanneeni koko varsomisjutun.. "Onneksi" bloggerissa odotti vain 3 vuorokausiluvulla varsutettua postausta. :)

  VastaaPoista
 6. Aijotko teettää vielä varsoja Lillalla? Onnea teille, toivottavasti kaikki menee hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu, mikä Lillan tulos on PSSM1-geenin suhteen ja muuten tulevaisuudesta. Varsottaminen ei ole poissuljettu juttu joskus myöhemminkin, mutta ei ainakaan nyt kolmatta peräkkäin. Kiitos!

   Poista
 7. Onko tullut päivän aikana jotain muita merkkejä varsomisesta? :) Odotan innolla jo tulevaa pientä tupsujalkaa :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, kun tuo vähäinenkin edistyminen hävisi pois :D

   Poista
 8. Onpa jännää! Kuinka kauan voi vielä korkeintaan mennä? Käynnistetäänkö hevosilla synnytys jotenkin, jos se ei meinaa itse ollenkaan varsoa vai voiko niin käydä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan tässä mennä vaikka kesäkuun puolelle, jos oikein haluaa tunteella varsaansa kasvatella ;) Varsomisen voi käynnistää oksitosiinilla, mutta sitä ei kannata edes harkita, ellei vuorokausia ole jo yli 365 tai tamman henki on vaarassa. Käynnistäminen on aina riski ja yleensä aiheuttaa poikkeuksetta jälkeisten jäämisen. Ja jälkeisten jääminen taas voi aiheuttaa kohtutulehduksen, kaviokuumeen ja mikäli hoitoa ei aloiteta ajoissa tai vaikka aloitettaisiinkin, myös tamman kuolema on mahdollinen.

   Poista
 9. Maha asukki ei halua muuttaa. :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvästikkään ei. Taitaa olla niin mukavat ja alhaiset asumiskustannukset vuokrakämpässä, ettei siitä hevillä luovuta ;)

   Poista
 10. Varmasti kaikki täällä ruudun takanakin jännittävät Lillan varsomista! Tulee kuitenkin varsalla niin hyvät vanhemmat olemaan, että eiköhän maha-asukki tule terveenä ja hyvänä maailmaan! :) Hevosethan on tietysti yksilöitä, mutta menihän Lahjankin kanssa kaikki nappiin! :)

  VastaaPoista