maanantai 19. toukokuuta 2014

336vrk

Eilen ei, mutta tänään näyttäis jo aika varmalta! Eilinen kokeilu koko yön livelähetyksestä karsinassa olikin ihan hyvä idea, joten tänään se on tarkoitus laittaa päälle siinä yhdeksän-kymmenen aikaan illalla ja on päällä läpi yön, tai ainakin siihen asti, kun varsa on syntynyt ja lukijat ovat vähän päässeet näkemään varsan ensiaskelia. Komplikaatiotilanteissa kamera suljetaan, mutta muuten se olisi päällä aina syntymän jälkeisiin hetkiin asti. Jotta kuitenkin kaikille tulee mahdollisimman selväksi, illalla on tulossa postaus kun lähetys alkaa ja erikseen vielä postaus, mikäli tuo alkaa varsomaan ensi yönä. Sanokaa minun sanoneen, aika varmasti ensi yönä tapahtuu! Jossei niin maailmankirjat on sekaisin. Mitä piditte eilisestä lähetyksestä tai aiotteko seurata illan lähetystä jo alusta alkaen?

Sama näky kuin eilen

Mutta hetkinen! Jotain on muuttunut... ;)

57 kommenttia:

 1. Ennen nukkumaanmenoa eilen katselin hyvin mielenkiintoista videota, kun Lilla mietti tovin, meni makuulle, pällisteli vatsaansa ja meni nukkumaan. Tänä yönä voisi kyllä katsoa mahdollisesti, ellei mene ihan valvomiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo taitaa tänä yönä varsoa, tai sitten todellakin odotuttaa... ;)

   Poista
 2. Ui ui mää kyllä katon koko yön!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa, koska mikäli ens yönä ei varso, niin ihme!

   Poista
 3. Voisin kyllä katsoakin, sillä huomiselle ei ole kokeita joihin tarttis lukea :) josko se Lilla nyt varsoisi!

  VastaaPoista
 4. Eilen oli pompahtaa sydän kurkista ulos kun huomasin sen livelähetys postauksen, ajattelin että nytköse varsa on syntynyt :D! Ja todellakin taita mennä ensi yö katsellessa llaa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monelle on varmasti käynyt samoin :D

   Poista
 5. Saako sen lähetyksen siis katsottua myöhemmin jostain, ja voiko sitä kelata eteenpäin kun se ei enää ole livenä niin ei koko päivää istu koneen tai kännykän äärellä ? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit kokeilla tuolla viime yön lähetyksellä (edellinen postaus), vaikka lähetys on päättynyt, koko videon voi halutessaan katsoa uudestaan tai kelata sopivaan kohtaan (:

   Poista
 6. Paljonko nukuit viimeyönä? :D

  VastaaPoista
 7. Herranjestaas nää vikat päivät on niin jänniäää!! <3 ota sä ny viimesiistä tiineyshetkistä kaikki irti ku eiks se ny hetkeks ainaki lopu? ;) jos oikein muistan sun puheistas

  VastaaPoista
 8. Ei enää kolmatta kertaa Lillaa tiineeksi peräkkäin. Yritetään, vaikka jumalaton väsymys! ;)

  VastaaPoista
 9. Mikä kamera teillä on käytössä tuolla karsinassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. König SEC-trans on tuo analoginen kamera, josta olen seuraillut ja tämä, jota lukijatkin näkevät suorana lähetyksenä on ihan tietokoneen web-kamera (:

   Poista
 10. Toivottavasti ens yönä!:) Tänbe syntyi suomenhevostamma viime yönä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sais syntyä en yönä tai tuo on jo outo! Onnea (:

   Poista
 11. Mikäs on komplikaatio? Sori tyhmä kysymys :D mutta varmasti seuraan ensi yön livelähetystä oli niin jännää katsella jo tuota eilistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos joku menee pieleen, se on komplikaatio. Esim. varsa on väärässä asennossa tulossa, red bag- varsominen, varsa ei hengitä/ on kuollut syntyessään tai jotain muuta, jossa tarvitaan avustusta (normaalissa asennossa tulevan varsan avustamista ulos ei lasketa, koska avustaa saatan "normaalitilanteessakin"; mikäli tuntuu siltä, että Lillalla menee muuten ikä ja terveys punnertaessa) ja eläinlääkäriä tai saattaa johtaa kuolemaan.

   Poista
 12. Todella ihana tuo livelähetys! Tuli seurailtua pitkälle yöhön karsinassaan seisoskelevaa mammaa. Aamullakin piti ennen töihin lähtöä kurkistaa vieläkö näkyy mitä tallissa tapahtuu :) Oma tamma jäi tyhjäksi joten mahtavaa kun saa silti olla mukana jännittämässä varsan syntymistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa tänä yönä tapahtuisi oikeasti! Tosin olen aika skeptinen tuon suhteen, koska ei ole tiputellut päivällä maitoa, vaikka maito onkin valkoista, niinkuin viimeksi teki varsomispäivänä. Alkaa jo epätoivo iskeä, mutta ehkä se tulisi sieltä!

   Poista
 13. Eilen vähän jo ajattelin että nyt Se varsoo, mutta päästikin vain kakat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä varmasti osoittaa vähän levottomuuden merkkejä ennen varsomista, mutta ehkä tänään...!

   Poista
 14. Voiks sitä kattoo puhelimella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietääkseni voi, kokeile edellisen postauksen lähetyksistä toimiiko, niin sillä selviää (:

   Poista
  2. Ainakin mun puhelimella pystyi

   Poista
  3. Minunkin samsung S 2 toimii

   Poista
 15. No kyllä varmasti yön aikana syntyy! :)
  Jännittävä nähdä tulisiko sieltä nyt ori! :) ja minkä värinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten ei :D Orin sais kyllä tehdä tämmösen odotuksen jälkeen, mutta kunhan terve!

   Poista
 16. Voisko tänään päivänki aikana tulla jonkunlaista infoa tms? :)

  VastaaPoista
 17. Laitatko sen varsomisvideon sit tänne blogiin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, sen lisäksi, että lukijat pääsevät seuraamaan livenä varsomisen bambuserin kautta (ja katsomaan videon sieltä myös myöhemmin) on tulossa kunnon kameralla kuvattu video varsomisesta myöhemmin blogiin kanssa. Ellei tuo pääse varsomaan salaa, mutta siihen sillä ei paljon mahdollisuuksia ole. Komplikaatiotilanteessa ei tule välttämättä videota, riippuen tietenkin saadaanko varsa ja emä pelastettua, vai onko kyseessä vain joku pienempi "vika".

   Poista
 18. Voiko liveä katsoa kännykälläkin? Meneepä jännittäväksi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile edellisen postausten linkkejä avata kännykällä, jos pystyt katsomaan, pystys luultavasti livenäkin (:

   Poista
 19. Hei osaako joku sanoa mitä tehdä, kun en voi katsoa tuota pidempää lähetystä kun se on kuulemma liian pitkä mobiililaitteella katsottavaksi? :/ harmittaa jos en pysty sitten seuraamaan varsomista :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan se eri asia sitten, kun lähetys tulee suorana? Harmi, et saa koneella katsottua?

   Poista
  2. Livenä näkyy ja se eka kokeilu näin jälkikäteen. Se tokaisi koko yön pituinen on liian pitkä. Itse yöllä seurasin livenä ja toimi ilman ongelmia mutta nyt ilmoittaa että se on liian pitkä. Ei huolta siis live näkyy puhelimella :)

   Poista
 20. olin lukevinani jostain että teitä voi seurata myös facebookissa? Millä nimellä (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://www.facebook.com/TyttosetKuinTahtoset (:

   Poista
 21. oliko näin että teitä pystyy myös facebookissa seuraamaan? millä nimellä? (:

  VastaaPoista
 22. Eilen illalla katselin kännykkäni kautta, toimi hyvin eikä kuva pätkinyt! :) On muuten hurjan näköistä kun Lillalta etujalat "pettää" ja meinaa mennä ihan turvalleen! :O :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä alkaa väsyttää niin paljon, että varmasti horjahtelee senkin takia. Nukahtaa ihan täysin välillä seisaalleen, kun ei millään viitsisi makuulle mennä ja silloin tuota horjumista esiintyy (:

   Poista
 23. Viime yönä seurailin livelähetystä, kiva jos ens yönäkin saa päivystää muiden mukana! :) Ihan tässä itseäkin jännittää. Kun nyt ei varsoisi niin ettei blogin lukijoita olisi myös todistamassa tapahtumaa ;) Tsemppiä varsomiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tänä yönä päivystääkkin, ihmettelen jos ei varso!

   Poista
 24. Näyttääkö edelleen siltä että varsois tulevana yönä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee. Toivottavasti toi nyt varsois! :) vielä jos lilla vois sen varsan varsoa joskus ihmisten aikaan eikä esim. kolmelta yöllä. Mutta mähän seuraan koko lähetyksen! :D

   Poista
 25. Toivottavasti siellä ei tuu ukkosta pilaamaan suunnitelmia! :D

  VastaaPoista
 26. Alkaako nisät muuttua kovemman tuntuisiksi kun niihin alkaa kertyä maitoa? :) ja kuinka paljon ennen varsomista nisät alkaa kehittyä tai ne alkaa täyttyä maidolla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari päivää on nisät ollut jo täydemmät. Tänään vasta ollut ihan valkoista maitoa (:

   Poista
 27. Oispa kiva jos Lilla viitsis varsoa joskus ennen yhtätoista niin voisin nähdä varsomisen livenä! Huomenna on koulupäivä niin en voi pitenpään seurata :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En halua tuottaa pettymystä, mutta voi keskiyön jälkeinen aika olla lähempänä. Vaikka ei sitä tiedä, varsooko tuo ollenkaan tänä yönä :D Mutta aamullahan sen näet uusintana, jos ehtii varsoa!

   Poista