tiistai 20. toukokuuta 2014

337vrk

Mä en enää uskalla sanoa mitään varsomisen suhteen. Mitään muuta, kun että kaikki merkit näyttää siltä, että se voisi syntyä milloin tahansa. Mutta eipä syntynyt viimekkään yönä.

Heti kun kuulin ukkosen alkavan lähetyksen alkaessa eilen arvasin sen, että meille ei tänä yönä varsaa tule. Lähetys temppuilikin aika paljon ja meiltä katkeili sähkötkin, eli karsinasta sammui välillä valot. Hevonen näytti rauhalliselta, mutta varmasti sisimmässään päätti olla tänä yönä varsomatta. Jännä olisi nähdä, olisiko tuo varsonut, mikäli ukkosta ei olisi ollut. Ihan kuin ukkonen ei olisi riittänyt, meidän kissa näytti jostain ihmeen raosta olevan tulleen talliin, koska näkyi kamerassa. Kerran yöllä valot sammuivatkin ihan tuon kissan seurauksena ja jouduin mennä laittamaan ne uudestaan päälle. Tallista pois en kuitenkaan viitsinyt mennä kissaa etsimään keskellä yötä, koska tiesin sen menneen karsinan koko katon auki olevasta tilasta jotenkin taiteilemalla välikatolliseen ullakkotilaan, joten kissan alas metsästämisessä olisi tarvinnut neljän metrin tikkaita.

Tänä aamuna maito oli vielä valkoisempaa kuin eilen, ihan vitivalkoista. Vuorokausiahan on jo 337, eli tänään on päivä, jotka tiineyslaskurit yleensä antavat keskimääräisenä varsomispäivänä. Yleensä hevoset siis varsovat tästä muutama päivä sinne tai tänne, mutta normaaliaikaiseksi voidaan lukea varsominen 320-365 vuorokausina. Lahja syntyi 328 vuorokautena, joten yli viime vuodesta on menty jo yhdeksän päivää. Koska maidon pH pitää lujasti kiinni kutosesta, maito on aivan vitivalkoista, utareet aivan täynnä, paikat löysät ja valmiin näköistä, voi varsa syntyä milloin tahansa. Pian tietenkin mieluusti, koska nyt on valvottava aukottomasti...


14 kommenttia:

 1. Toivottavasti varsoo kohta! Ja jaksamisia valvomisen kanssa sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä yönä saisi merkkien perusteella tai pihtaa :D

   Poista
 2. Aaw. ... en malta oottaa.. Haluisin nähä kun se varsoo. Toivottavasti se syntyy tänää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tuleva yö olis rauhallisempi ja innostus ponikin varsomaan!

   Poista
 3. Koko viime yön seurasin, toivottavasti tänään tulis! Mulla live toimi tabletilla ihan ok mutta puhelimella huonosti. Mutta kiva kun on tuo live katsomis mahdollisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla toimi puhelimella (lumia) tosi hyvin! Kattelin ehkä 45 min, mutta kun viime postauksessa sanoit, että tuskin varsoo, päätin mennä nukkumaan. Tänä yönä toivottavasti!

   Poista
  2. Tänään kyllä varmasti syntyy ehkä jo päivällä lämpöjen perusteella! Jos ei huomenna ole varsaa, niin sitten voi kyllä sanoa jo panttaamiseksi...

   Poista
 4. Voisin vaikka vetää vetoa, että varsa on ori, tuttuni friisiläinen on synnyttänyt tamma varsat ajoissa, mutta ori varsoja on aina pintannut pitkään mahassa :) On Lilla kyllä upea tamma ja tietty myös Lahja, mutta toivotaan että varsa tulisi pian!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään tulee tai on ihme! Lilla alkoi valuttaa maitoa, teki sitä viimeksikin päivän ja varsoi illalla.

   Poista
 5. Laitatko illalla taas live kuvan :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ehkä jopa päivällä riippuen siitä, alkaako tuo näyttää siltä, että tosissaan rupeaa varsomaan! Lämpö ja maidon lorottaminen ainakin vaikuttaisi siltä.

   Poista
 6. Oi, tänään tulee jännät paijat!

  VastaaPoista