torstai 29. toukokuuta 2014

Harjoitusvideo

Sataa edelleen, joten kameraa en ole ulkoiluttanut, mutta Lahjaa kyllä. Sen hirnuminen tarhassa oli niin säälittävää, että sateesta huolimatta hain ponille talutusvälineet, jonka huomattuaan se oli heti portilla vastassa. Harjoiteltiin kentällä aluksi vähän pysähdyksiä narun ravistelusta, liikkeellelähtöä käsimerkistä ja luoksetuloa. Vähän aikaa mentiin ilman naruakin, jonka jälkeen käytiin tiellä hölkkäilemässä. Vaikka Lahjasta ei ole kuulunutkaan mitään blogissa, tämäntapaisia lenkkejä ollaan tehty ja vähän ohjasajeltukkin. Lahja jos joku pitää harjoitteluhetkistä, tuskin se muuten hirnuisi tarhassa vastassa saati olisi heti portilla vastassa, vaikka sillä on ruokaa, seuraa, suojaa ja tilaa. En voi käsittää vieläkään, miten paljon Lahja asioita oikeastaan osaakaan. Lordinkin oppimismääräkin tuntuu jo valtavalta, mutta kyllä meillä on pitkä tie siihen, että se osaa yhtä hyvin asioita kuin Lahja.

Tänään en ehtinytkään tehdä enää menojen takia harjoittelemaan Lordin kanssa kummoisia tai tekemään Lillan kanssa mitään, mutta alla on eilinen harjoitteluvideo. Lordi on oppinut nopeasti ja tullut mukavammaksi käsitellä. Vähänhän tuo on vielä sätkynukkemeininkiä, mutta eiköhän se siitä rauhoitu kun jaksaa opettaa ja pitää harjoitushetket tarpeeksi lyhyinä.

13 kommenttia:

 1. Lordi on kyllä niin syötävän suloinen <3 aijotteko astuttaa lillaa enää, eli olisiko suunnitelmissa vielä lisää varsoja?

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva nähdä näitä videoita oikeista harjoitustilanteista! Minulle on itsellenikin tulossa varsa kesän jälkeen, joten otan näistä ehdottomasti oppia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannata ihan suoraan ottaa oppia, joka varsan kanssa kannattaa edetä vähän eri tavalla yksilön mukaan (: Suosittelen Tuire Kaimion Hevosen kanssa- kirjaa!

   Poista
 3. Syökö lilla ja varsa jo ruohoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuolla kuviakin, missä syövät vihreää. Varsan hammaskalusto on sen verran pientä vielä, ettei ole kuin maistellut. Kuukauden iässä varmasti mutustaa jo enemmänkin.

   Poista
 4. Selvästi varsa ei okein pitänyt kosketuksesta kun perääntyi tuolla tavalla. Itse ottaisin hitaammin nuo asiat ja antaisin varsalle aikaa :) + harjasit aika kovaa ja rivakasti, näytti melkein siltä kuin varsalta menisi jalat alta kun jalkoja harjasit..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lordi ei pitänyt hännän vierestä ja hännän koskemisesta, joten siksi varsa sätkyili. Hevosille yleensä aluksi hännän nostaminen on inhottavaa, ihan ymmärrettävää. Sen takia jätinkin harjan paikoilleen kiinni hevoseen hännän viereen ja päästin irti, kun varsa pysähtyi. Silloin se oppii negatiivisella vahvisteella, että on kannattavampaa olla paikoillaan.

   Harjasin pehmeällä harjalla kevyesti. Ei siltä jalat alta ollut menossa, ei se varsakaan nyt ihan heikkoa tekoa ole. Jos harjaisi aivan pienellä kosketuksella, jota harjaamiseksi ei voisi edes sanoa, se vain luultavasti kutittaisi karvan pintaa ja tuntuisi inhottavammalta. Eikä siitä olisi hyötyä puhdistamisen kannalta (: Tokikaan yhtä reippaasti en harjaa kuin Lahjaa tai Lillaa, mutta sellaisella painolla harjassa, että siitä on jotain hyötyäkin.

   Poista
 5. Olen saanut ihan tosi paljon apua ja oppinut paljon tämän blogin ansiosta! Itselle on tulossa kesähevonen tässä vähänajan päästä, joten nyt tiedän miten enemmän miten missäkin tilanteissa toimitaan! Kiitos paljon paljon TOOSI paljon tästä blogista! :) Autat tosi paljon vaikka et tee sitä minulle yksinoikeudella! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kirjaan Hevosen kanssa kannattaa tutustua, itse olen sieltä saanut paljon apua.

   Poista