lauantai 31. toukokuuta 2014

Ihanuuksia kaikki

Partaveikko, porukan valkein on sulattanut sydämen ihan täysin. Kuinka sitä voisi olla rakastamatta, pientä turilasta, joka hörisee ja tulee katsomaan sinua tarhaan? Lahja on toinen rakkauspakkaus, yhtä innokkaana aina lähtemässä harjoittelemaan unohtaen laumansa, ruuan ja kaverit taakseen hetkeksi. Lilla kolmas, se oma herkkänahkainen rauhallisuus. Ilman sitä ei olisi saatu lisää tälläisiä ihanuuksia tähän maailmaan. Unohtamatta tietenkään isää! Olisi ihanaa, jos Lordista tulisi isona yhtä mukava herrasmies.

Vähän aikaa touhusin Lahjan kanssa kentällä tänään. Se toimii todella kuin ajatus, mahtavaa, kun pienistä merkeistä voi vaikuttaa hevosen tekemisiin. Lillalla vähän pyörin kanssa kentällä hyvin kevyesti ja Lordin kanssa otettiin illalla pieni kertaustuokia opetettavista asioista. Joka kerta asiat sujuu vain jo paremmin ja paremmin, kohta voi alkaa puhdistaa kunnolla senkin kavioita huoletta ilman, että varsa alkaa nykimään jalkaansa ja kokemus olisi sille vain negatiivinen.

Tämä lapsonen on ollut kovin innokas suulla rapsuttamisen suhteen. Puremisen kanssa olen joko uutterasti työntänyt varsan pään (tai koko varsan, jos se alkaa todella käydä ylikierroksilla) pois luotani ja lopettanut mielenkiintoni (rapsutuksen ym.) varsaa kohtaan, jolloin se tajuaa, ettei puremisella ole mukavaa seurausta. Kaikenlainen ärähtely, läpsiminen sun muu turha puremistilanteessa vai kiihdyttää hevosen halua jatkaa (se voi luulla, että leikit sen kanssa). Luulen, että oreilla tämä on entistä tärkeämpää, ettei provosoi hevosta jatkamaan. Läpsimisillä se saa vain lisää huomiota, etenkin tilanteessa, jossa se ei muuten ole saanut huomiota osakseen, se tajuaa, että puremisella sitä saa (läpsäisyllähän sinä huomioit hevosta) ja oppii sitä kautta puremaan lisää. Voisin melkein väittää, että aika usein se ihminen on se, joka opettaaa hevosen puremaan, potkimaan tai harrastamaan jotain muuta "ilkeää" (hevonenhan ei sitä tiedä, että sen tekeminen on epämiellyttävää ihmisen mielestä), kun "houkuttelee" hevosta jatkamaan. Hevonen ei tahdo olla tahallaan ihmiselle ilkeä, sille on kerrottava oikeilla ratkaisutavoilla, mikä ei ole ihmisestä mukavaa kohtelua. On aina mietittävä, mistä epämukava tapa johtuu, miksi hevonen sitä tekee. Lordin tapauksessa se johtuu tietämättömyydestä, eikä esimerkiksi kivusta tai huonoista kokemuksista, jolloin parhaimmaksi ratkaisuksi olen kokenut sen, että lähden (tai olen jo alusta asti lähtenyt) kitkemään suulla rapsuttamista pois edellä kertomallani tavalla. Koko ajan se on vähennyt ja varmasti loppuu kohta kokonaan.


Sulan tälle kuvalle!


Likaiset oljet kottikärryssä oli todellinen ihmetyksen aihe!
Lahjan tuhoama puska.


22 kommenttia:

 1. hah hah toi lahjan puska!

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia, oon kyllä kade tosta Lordista! :3

  VastaaPoista
 3. Muistan niin kun vasta odotettiin että milloin se varsa syntyy ja nyt se on jo niin ihana :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tuon syntymästä olekkaan kuin vasta 11 päivää (:

   Poista
 4. Tosi kivan värisiä kuvia!! Ja huippusuloinen varsa! :)

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana Lordi ja Lahja! :)

  ps. Taisit muuten olla oikeessa siinä suhteen että Sohvi varsoo piakkoin, kun tein kollaasin sen utareista ja nisistä. Niissä on niin selkee muutos tullu kolmen päivän sisään, että en tiedä uskallanko enää kotona nukkuakkaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevosethan on yksilöitä, mutta itse kyllä pitäisin tarkkaan silmällä jo (:

   Poista
 6. Että Lordi on niin söpönen! <3 Kaikki varsat osaa olla niin ihania. Lahjakin on aivan mahtava. Odotan innolla että milloin Lilla antaa Lordin leikkiä Lahjan kanssa :) Siihen on vielä aikaa, mutta odotan silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siihen kauaa mene, jonkin aikaa antaa jo Lilla Lordin roikkua Lahjan perässä. Kun Lillan valvova silmä lopettaa Lahjan jatkuvan kyttäämisen varmasti innostuu Lahjakin leikkimään, eikä vaan jäykisty odottaen milloin Lilla tulee häätämään pois :D

   Poista
 7. Olisi kiva kuulla jotain siitä sun koirastakin, onko kovastikki jo kasvanu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain vaiheessa on tulossa varmasti videopostausta (:

   Poista
  2. jee sitä minäkin toivoisin videoo tai jotain postausta siitä:))

   Poista
 8. Hei, saanko käyttää entistä nimeä tyttöset kuin tähtöset omassa blogissani?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielellään uutta nimeä, jos se on mahdollista (:

   Poista
 9. Miten saat pyöreäreunaisia kuvia ja kommenttibokseista tollasia puhekuplia ? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koodikielellä nimistä blogia kannattaa vilkaista!

   Poista
 10. Kiitos, löysin sieltä kaikki nää jujut ! :)

  VastaaPoista