perjantai 30. toukokuuta 2014

Kosketusetäisyys saavutettu

Illalla oli jo ihana sää, joten ponit pääsi samaan tarhaan. Sateella en viitsi vielä laittaa, koska Lillan ja Lahjan välillä on edelleen kitkaa ja voisi olla että sen tuloksena kaikki möllöttäisivät ulkona, eikä kukaan menisi sisään. Lahja on saanut tehdä läpimurron, nimittäin se pääsee koskettamaan Lordia jo. Toki liian kauan kestänyt juttutuokio varsojen välillä saa lopun Lillalta, mutta pääjehu löysää otteitaan koko ajan. Lordi vain hirnui Lahjalle ja Lahja hörisi, Lahjasta tulee hyvä lapsenvahti ja leikkikaveri! Lapsiahan ne on molemmat, joten on molemmille varmasti mukavaa, kun on leikkikaveri. Kun Lilla nyt vielä löysäisi nutturansa ja uskoisi, että Lahja todellakin vain tykkää Lordista, eikä aio syödä sitä päivälliseksi.

Tuon isomman kersanhan pesin jo, mutta Lilla olisi pesujonossa seuraavaksi. Sitä pölyä vain tulee ja tulee jostain karvojen uumenista, joten kun kelit tästä taas lämpenevät ja Lordi kasvaa pääsee ne yhdessä pesulle. Kerran kymmenen minuuttia selässä ollut satulahuopakin oli ihan likainen, joten jo se kertoo, että sitä likaa vain tulee jostain.


<3Huomaatte varmasti, että Lordilla on vähän sinistä toisessa silmässä!17 kommenttia:

 1. Hyvä, vihdoin Lilla älyää, ettei Lhaja ole vaaraksi pikku Lordille. Odotan innolla, että ne pääsevät leikkimään yhdessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläsiä ne tammat yleensä on, toisaalta ihan hyväkin, ettei ihan "heitteille" jätä. Nyt vaan alkaisi riittää jo Lilla, ois kiva pistää kaikki taas öiksikin jo samaan pihattotarhaan ;)

   Poista
 2. Lahjan harjasta on tullut tosi tuuhea! Hienon näköinen on! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Odotan mielenkiinnolla, mitä tän toisen tukkapehkosta tulee ja kuinka pitkäksi Lahjan tukka kasvaa ;)

   Poista
 3. Lahjahan on jo ihan hevosen (ponin) näkönen! Mahtavat jalkakarvat (tosin jo Lordilla näkyisi olevan hienot tupsujen alut).
  En meinannut tunnistaa Lahjaa ekasta kuvasta, sillä hoksasin vasta nyt miten erin näköinen se on pään toiselta puolelta.. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevonenhan tuo virallisesti on (hevosrotu), mutta poniksi aina sanon :D Lahja on tuollainen kummallisuusnaama.

   Voivottelen tässä välillä, kun kaikille poneille on siunaantunut vaalea turpa! Kiva rasvailla kesällä, kun palaa niin herkästi :D

   Poista
 4. Vitsit kun Lahja on iso! Vastahan se oli Lordin kokoinen pikku varsa!:D

  VastaaPoista
 5. Noille kahdelle tulee vielä hauskat leikit‼

  VastaaPoista
 6. Kuinka paljon varsomista aiemmin tammalta alkaa tulla raakamaitoa? Mikä on minimi ja mikä maksimi aika? Entä kuinka paljon aikaisemmin Lillalta tuli raakamaitoa sekä 1. että 2. tiineydessä? :)

  Mietin vaan kun omalta ponilta alkoi eilen tulla raakamaitoa (saattaa olla että on tullut jo aiemmin, mutta eilen huomasin), se on ihan vetistä vielä, mutta kumminkin haluaisin vaan kuulla eri mielipiteitä että kuinka kauan vois mennä.

  Ja mikä on sun mielestä paras varsan koulutusmenetelmä, ihan ekoista päivistä alkaen? Mitä kannattaa opettaa jo heti jne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1. tiineyden varsomiseen valmistautumisesta voit lukea täältä: http://tinkerlilla.blogspot.fi/2013/05/lopputiineys-ja-varsominen.html

   Toisessa tiineydessä raakamaitoa tuli aina Lahjan vieroituksesta lähtien. Maidontulo ei siis ehtinyt loppua ja alkaa uudestaan, vaan sitä tuli koko ajan.

   Jotkut varsovat "keltaisille vahatipoillekkin". Teillähän on periaatteessa ollut jo vahatipat, kun maitoa on ollut nisänpäässä! Meillä on muutaman päivän sisään kummassakin varsomisessa tapahtunut varsominen, kun on alkanut maitoa olla nisänpäässä (vaikka sitä läpinäkyvääkin). Toisessa tiineydessä päivän sisään ja toisessa kahden päivän päästä. Teillä alkaisi olla nisänpäätkin jo aika täynnä, kyllä minä pistäisin kipinkapin ponin jo öiksi talliin (jos siellä sen haluaa varsovan) ja täyden valvonnan päälle!

   On monta hyvää koulutusmenetelmää. Kannattaa tutustua Tuire Kaimion kirjaan Hevosen kanssa, siinä paljon neuvoja koulutukseen. Tykkään itse, että varsa osaa perusasiat jo nuorena, eli talutus, riimu, paineesta myötääminen ja jalkojen nosto.

   Poista
  2. Kiitos paljon vastauksesta! Poni kyllä näyttää jo paljon merkkejä mahdollisesta varsomisesta. Kun potkii vatsan alle ja puree itseään mahasta vähän väliä. Laitetaan se varmaan viimeistään sisälle karsinaan ma-ti väliseksi yöksi. Nyt niillä on sentäs pihatto jos päättää sinne varsansa putkauttaa. Huomisesta lähtien alan oikeen urakalla ponia seurailla. Tänäänkin se laitumella tuli portille vastaan mitä ei ennen ole tehnyt, ehkä se varsominen on sittenkin lähempänä kuin luulenkaan. Maitoa kuitenkin tulee vielä sen verran vähän (ihan pari tippaa vaan) kun kokeilee että epäilen vähän... noista kun ei tiiä!

   Poista
  3. Ei sen maidon ole tarkoitus valuakkaan syliin, meillä tuli oikeastaan valumalla vasta 2h ennen varsomista. Sitä ennen tipoittain nisän päähän silloin tällöin. Ihan aluksi tuli niin vähän, että ehti kuivua kököksi nisän päähän.

   Varaudu vaan, että huomenna voi olla varsa vastassa ;) Potkiminen mahan alle ja etenkin mahan pureminen vaikuttaisi siltä, että todella tapahtuu tänä yönä tai viimeistään huomenna. Lilla potki mahan alle ekassa tiineydessä 10h ennen varsomista, tällä kerralla parin päivän ajan. Olisi varmasti varsonut aiemmin, mutta oli ukkonen, joten venytti aamuun. Itse varsominen oli niin nopea tapahtuma (viitisentoista minuutta ramppasi karsinassa), että aukottomasta valvomisesta todella oli hyötyä.

   Poista
  4. Onneksi ponin toinen omistaja on kokoajan tallilla, kun sen oma talo samassa pihassa on. Toivottavasti ei vielä ens yönä varsois, taidankin yöpyä tallilla su-ma yön. Luulen ettei se kyllä tonne tarhaan tai pihattoon sitä varsaa varso, kun siellä on tämä mun yli utelias 1v. Mutta kun ei noista ikinä tiedä. Toi mahaan pureminen on kyllä eilisestä asti ollut aika kiivasta, joka sai mut vähän miettimään varsooko se jo nyt. Vielä kun tuo sen huomisen vaan panttaa! Sillonhan se tietty varsoo kun sitä vähiten odottaa, mutta toivottavasti kaikki vaan menee hyvin jos salaa sen pienen päättää maailmaan pyöräyttää.

   Poista