perjantai 2. toukokuuta 2014

Lahjan ohjasajopäivä

Muutamien päivien aikana on alkanut tulla niin paljon negatiiviseen sävyyn viittaavista kommenteista aina järjettömän törkeisiin asti, joten nyt se sitten loppuu kiitos. Joten nyt yhtään kommenttia, joka ei minua miellytä, ei julkaista, yhteenkään negatiiviseen kommenttiin en vastaa, enkä enää yhdenkään anon kanssa jaksa ruveta vääntämään. Koskaan.

Siirrytään nyt mukavampiin asioihin, en minä päiviäni ole antanut kenenkään pilata! Lahja on reippaillut pitkästä aikaa ohjasajon merkeissä ja se kiinnostaisikin minua todella. Sitä olisi kiva harrastaa vähän enemmänkin ennen myöhempää ratsukoulutusta. Nythän meilläkin on takana vain yleinen perus ennen kärryjen perään laittoa varsoilla tapahtuva muutama ohjasajokerta, mutta tyylejä on erilaisia. Ohjasajossa voi mennä myös pidemmälle, voi tehdä kaikkea kuten ratsastaessakin. Olisi mahtavaa opetella vähän enemmän ohjasajon saloja, koska sehän on mitä mainioin liikutusmuoto nuorella 2-3 vuotiaalla, jolla ei vielä ratsasteta! Itse en oikein perusta esim. juoksuttamisesta liinassa, mutta ohjasajolla on enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa hevoseen. Vielä ihan vain pyöritään kentällä vähän miten sattuu, mutta jos kaksivuotiaana alkaisi perehtymään Lahjan kanssa enemmänkin ohjasajoon ja opetella sillä systeemillä myös väistöjen alkeita ennen ratsukoulutusta.

Tänään ohjelmaan kuului siis tuota edellämainittua pyörintää kentällä vähän miten sattuu. Lahja meni oikein mukavasti tänään ja lopuksi pääsikin kuoriutumaan valjaistaan ja vähän juoksemaan kentälle. Joka ei tänään kylläkään inspannut, mutta ne olemattomat kentän laidalla olevat ruohotupsut kyllä! Enempää sen ei ohjasajosta vielä tarvitse tajutakkaan, pikkuhiljaa kun edetään yhdessä tässäkin lajissa niin paras on. Mennään nyt vuosi ainakin löysästi ja satunnaisesti, jos sitten 2v syksyllä aloittaisi vähän perusteellisemmin käymään läpi ohjasajoa.

Karvankynimispäivä. Ihanassa kasvuvaiheessa, oikein palapelivarsa!

Melkein uskottava ohjasajoponi.

Voi himskatti, siitä on kasvanut niin hieno nuori neiti! Jalkakarvoja kun olisi vähän tahtia nopeammin kasvattanut, mutta ehtiihän ne vielä.

23 kommenttia:

 1. Voi että kun siitä on tullut hieno poni! Ja se on kasvanut ihan hirveällä vauhdilla!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahja on juuri sopivan hieno tälläiselle puskaharrastajalle, kiitos! (:

   Poista
 2. Voi että Lahja on jo iso ja hieno! ihan vastahan se oli vielä Lillan masussa :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä on kasvanut iso neiti jo! Aika menee niin nopeaan.

   Poista
 3. Voitko laittaa kuvan susta ja lahjasta vierekkäin, niin näkisi vähä minkä kokoinen se on? :) ja sellanenkin ois kiva missä olisitte sää lilla ja lahja vierekkäin samassa kuvassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Videosta näkee vähän minun ja Lahjan kokoeroa, mutta voin kuvankin jossain vaiheessa otattaa (:

   Poista
 4. Lahja on kyllä niin taitava varsa! ^^ Kuva missä on valjaat päällä on erittäin hieno.
  Onkos toi kenttä sen sun oman talon pihassa? Hienolta ainakin näyttää :) Olisi kiva nähdä enemmänkin mitä olette saaneet siellä jo remontoitua.. Hyvää kesän odotusta teillä ja toivotaan tervettä varsaa! Itseäkin pikku hiljaa jo rupee jännittämään. Aina kun bloggerissa huomaan et sulta on tullut postaus niin jännittää onko varsa jo tullut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, päivistä enää puhutaan! Jos Lilla vain näyttää vähän ennusmerkkejä, teiltä ei jää huomaamatta milloin kannattaa odotella varsaa ;D

   Poista
  2. Olis ollut kiva jos olisit myös vastannut kysymykseen? :)

   Poista
  3. Vastaus löytyy alempaa (:

   Poista
 5. Oletteko muuttaneet takaisin vanhaaan taloon? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, vaikka eihän näistä mikään ole "vanha" tai "uusi" ole missään vaiheessa ollut, eikä ole ollut tarkoitus tätä paikkaakaan "hävittää" (:

   Poista
 6. Hieno ponski tuo Lahja :) Toivottavasti tuleva varsakin on yhtä hieno ja terve :)

  VastaaPoista
 7. Oi upea Lahja, ompas se jo iso :D

  VastaaPoista
 8. Kiva postaus ja kivoja kuvia!:) Kerroit aiemmissa postauksissa, että käytät aurinkorasvaa hevosten vaaleisiin turpiin lämpimillä keleillä, kun aurinko porottaa, nii mitä rasvaa turpiin laitat?:)

  VastaaPoista
 9. Kyllä Lahjasta tullee hieno, varsinki kesäkarvassa!

  VastaaPoista