torstai 8. toukokuuta 2014

Näyttelyihin mars!

Eilisen hösläyspostauksen jälkeen selailin vanhoja blogitekstejä ja totesin, että Lillan utareet näyttivät viime vuonna samalta viikkoa ennen varsomista. Poni ei ole muuttunut tämän päivän aikana suuntaa mihinkään, joten voipi olla, että varsominen menee sittenkin ensi viikon puolelle. Joka päivä kuitenkin on lähempänä ja joka päivä on astetta viisaampi tulevaisuudesta, joten odotellaan... Eihän tässä mikään hoppu vielä ole. Jos ensi viikon lopussa vielä odotellaan, niin sitten on kyllä Lilla valmistautumassa todella huolella, varsomisen ennusmerkit kuitenkin alkaa olla jo niin pitkällä. Saa nähdä, tuleeko äitienpäivävarsaa vai pidetäänkö jalat ristissä vielä kauankin.

Tää on kuitenkin aika saavutus, koska en ole laittanut yöherätyksiä vielä kertaakaan! Toki heräilen yöllä välillä, mutta olen yrittänyt venyttää herätykset mahdollisimman pitkään, etten kulkisi varsomisen aikaan täällä tästä maailmasta mitään tajuamatta täydellisen unenpuutteen vuoksi. Nyt voisi pikkuhiljaa aloittaa ne herätysten laittamiset, täältä tullaan 20min välein herätykset! Jos nyt kuitenkin aloittasin sillä parin tunnin välein herätyksillä, enkä laittaisi suoraan yöksi sitä kahtakymmentäneljää herätystä...

Mutta voi hitsit, kuinka paljon säikähdin tänä aamuna! Olin herännyt neljän aikaan ja todennut ponin olevan ihan normaali ja kun ennen seitsemää heräsin, kaikki näytti edelleen normaalilta. Kameran huonosta kuvasta kuitenkin näytti aivan siltä, kuin jokin valkea musta läikkä selässään olisi seisonut Lillan vieressä. Minä yritin katsella vaikka kuinka tarkkaan, ihan näytti siltä, kuin varsa olisi ollut imemässä. Äitikin tuli juuri sopivasti varustehuoneessa käymään ja me molemmat katsoimme samaa, mistään aamun silmien näköhäiriöistä ja puoliunessa kuvittelemisesta ei siis ollut kyse. Tuli vähän hoppu karsinaan, mutta siellä Lilla nökötti yhtenä kappaleena yksinään. En tajua, mistä ihmeestä se kuvitelmavarsa oli karsinaan ilmestynyt, mutta ilmeisesti jotain varjoja oli vain. Meillä sen verran huono kamerakin, että sen on ollut pakko vääristää jotenkin. Sitä alkaa puhumaan ja näkemään kohta ihan höpöjä kun jännittää varsomista...

Maito tänään.



Lahjan ilmoitan nyt toukokuun lopun irlannincobien jalostusnäyttelyyn Jalasjärvelle. Lilla kun varsoo kohta, sitä en uskalla sinne vielä kuskata, joten mennään Lahjan kanssa ihan yksin. Näyttelyt ovat 24.5 Jalasjärven maneesilla, mahtuu sinne varmasti yleisöäkin! Mukaan vain katsomaan ja kuvaamaan. Meidät tulee Lahjan kanssa siis bongaamaan sieltä, mikäli nyt Lilla päättää varsoa nyt sopivan ajoissa ennen näyttelyitä ja muita esteitä ei tule.

Ei me tuonne pisteitä mennä itselle haalimaan, mutta varsa saa kokemusta ja näkee muita IC-harrastajia! Saa nähdä, mitä mieltä tuomarit ovat Lahjan hieman pihtiasentoisista takajaloista, tähän asti kovin kehnosti kasvaneista jalkakarvoituksista ja ei niin kauniista päästä, mutta sitä varten siellä käydään, että saa vähän asiantuntijoiden mielipidettä tulevaisuuden jalostusarvosta.

Lahja viime vuonna näyttelyissä, joista tuli 1.VPremium ja oli luokassaan toiseksi paras. Ainoastaan ravi oli 8, muut ysejä niskan ja käyttäytymisen kymppiä lukuunottamatta. Saa nähdä, kuinka alas me vajotaan tänä vuonna pistesaldossa! 

12 kommenttia:

 1. onko nyt jo mahdollista kattoo sitä live kuvaa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole, livelähetys kestää varsomisen aikaan sen pari tuntia, koska kuvaaminen tapahtuu tietokoneella (:

   Poista
 2. Toivottavasti varsuli pääsee pian tähän maailmaan! c: Meillä tamma yllätti ja synnytti ihanan ic-orin hieman ennen kolmea päivällä eilen, kaikenlisäksi ulkona toisen hevosen syöpötellessä max kahden metrin päässä :''D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli varsa päättänyt, että hän tahtoo ulos ja nyt ;) Meillä yritetään paniikinomaisesti pitää tammaa silmällä koko ajan ja varsinkin kun lähenee, niin saa kestää univajetta sitten :D Vähän olen koittanut rajoittaa yövalvomista vielä, mutta sekin leviää kohta käsiin... Saa nukkua kaksi viikkoa energioita takaisin, mutta ainutlaatuinen tapahtumahan varsominen on (:

   Poista
 3. Onko sinulla vielä se koiranpentu? :)

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti kaikki menee hyvin‼ Onnea näyttelyihin‼

  VastaaPoista
 5. Upeat hevoset sulla kyllä saat olla ylpeä! Mukava lukea tämmöstä tekstiä ku näkee sen miten paneutunut olet ja varmasti on hepoilla hyvä olla! Onnea jännittävään varsa-aikaan ja paljon tsemppiä jatkoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onhan nuo miltei tärkeintä elämässä (:

   Poista
 6. Minäkin jännitän täällä että milloin se varsa päättää tulla ulos! Toivottavasti kaikki sujuu hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännittää hirmuisesti! Kun nyt Lilla päättäisi varsoa vielä joskus... :D Mikään kiirehän ei ole, mutta nää on piinallisia päiviä, kun viimeisimpiä ennen varsomista ovat. Jopa piinaavampia kuin aika ennen ensimmäistä ultraa, jossa sai selville, onko Lilla kantavana vai ei.

   Poista