keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Päivä päivältä lähemmäs

Olen nyt ties kuinka pitkän tauon jälkeen palannut Lillan selkään. Ainakin tuntuu ikuisuudelta ja lihakset muistutti, ettei tälläistä rääkkiä ole ollut aikoihin, vaikka kävelin selästä ehkä kymmenen minuuttia. Lillalla oli energiaa tajuttomasti ja olisi varmaan lähtenyt samointein kympin juoksulle. Ihana oli käydä taas oman hevosensa selässä! Uudella innolla kohti tulevaisuutta, josko talvella raahaisi itsensä niille tunneillekkin Lillan kanssa.

Tarhassa Lahja pääsee koko ajan lähemmäs ja lähemmäs Lordia. Lilla ei enää ihan niin hirveästi pidä vahtia ja saattaa olla asetelma niinkin, että Lordi on hevosten välissä, eikä Lilla juokse eteen. Kosketusetäisyydelle ei vieläkään ole asiaa.

Varsa on ollut todella hieno, jalat nousee jo ihan kepeästi ja niitä pystyy pitämään ylhäällä. Talutus sujuu, paineesta väistäminen sujuu, riimun laitto sujuu. Kyykkyyn ei kannata tämän kanssa mennä houkutellakseen luokseen, koska sieltä äkkiä tullaan etujaloilla syliin. Samoin suulla on yritetty syödä hihat ja kädet, mutta tälle on tehty joka kerta loppu. Samaa maata Lahjan kanssa pienenä, eihän tämä jaksa muistaa käskyä, ennenkuin sen kymmenen kertaa olet sanonut. Oikeasta palkitaan ja väärästä käytöksestä sanotaan, ettei se ole oikein. Hirveän hyvin on Lordi asioita oppinut!


Tuo otsatukka naurattaa ja parta on piste i:n päälle!

Kovin lähellä antaa Lilla Lahjan jo olla. Huomatkaa Lahjan korvat, ilmettä ei näe, mutta selvästi varautunut häipymään paikalta jos isompi taho käskee.21 kommenttia:

 1. Kiva kun pääset taas ratsastamaan! Söpö Lordi, mutta niin myös Lahja on! Sekä tietysti Lilla.

  VastaaPoista
 2. Oijoi, mikä partaveikko! :) Aivan super ihana varsuli. Kyllä Lahja aikas lähelle pääsee. Milloin enemmän Lahjan kuulumisia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun saan Lahjasta materiaalia, on tulossa siitäkin postausta, samoin Lillasta. Tää partaveikko on vähäksi aikaa vallannut blogin itselleen ;)

   Poista
 3. Ihana Lordi! Mutta aiotko joskus tulevaisuudessa astuttaa Lahjan? Olisi varmaan aika hauska jatkaa sukua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että Lordi ainakin pääsee jatkamaan sukua, jos kasvaa rotumääritelmän mukaiseksi ja on, sekä pysyy terveenä. Tosin ei välttämättä minulle (koska tällä hetkellä ainakaan ei ole tammaa, jolle sitä voisin käyttää), mutta tarkoitus on, että jos esteitä ei ole tai tule, tulee Lordi ihan yleisesti jalostuskäyttöön.

   Voi olla, että Lahjallekkin saadaan varsa joskus. Sitä ei tiedä, tulevaisuus näyttää. PSSM1-geeni täytyy testauttaa, se ratkaisee paljon asioita. Isä on negatiivinen, mutta Lillaa ei ole testautettu, eli toivon mukaan siltäkin negatiivinen tulos tulisi. On vaikea kuvitella tulevaisuutta, en kolme vuotta sitten olisi uskonut, että mulla on irlannincob ja sillä kaksi varsaa. Kolme vuotta kun menee, on asiat taas varmasti muuttuneet valtavasti!

   Poista
  2. Mikä tuo PSSM1-geeni? Onko joku tinkerien oma juttu vai..?

   Poista
  3. PSSM on joillakin hevosroduilla laajasti esiintyvä lihassairaus, joka voi aiheuttaa oireita pienistä oireista aina koviin kiputiloihin ja lannehalvaukseen, sekä kuolemaan asti. Tätä on alettu nyt testaamaan irlannincobeilta ja mikäli geeni löytyy, ei jalostuskäyttöä suositella. Se periytyy 50 tai 75 prosentin mahdollisuudella riippuen onko toisella vanhemmalla geeni hetero- vai homotsygootisti. Molempien vanhempien ollessa sairaita geeni periytyy sataprosenttisesti. PSSM1-geenissä ei voi olla kantaja, vain terve tai sairas. Geenin kantaja on aina sairas.

   Poista
 4. Aiotko astuttaa Lillan vielä uudelleen, "nyt" tai joskus tulevaisuudessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ainakaan heti, saa riittää vähäksi aikaa! Muutenhan alkaa olla piha täynnä nelijalkaisia, ei niitä jaksa huolella kaikkia hoitaa :D Tulevaisuus näyttää. Haaveena tietty saada Lahjasta ja Lillastakin joskus ehkä vielä varsa. Ja saada Lordi jalostuskäyttöön ;) Kolme hevosta kuitenkin ihan maximi.

   Poista
 5. Voi itku kun Lahjasta on tullu niin iso tyttö! Vasta se oli vuosi sitten samanlainen koipeliini kuin Lordi :D Lahjasta on tullu niin hevosen näkönen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunistuu päivä päivältä! Vuoden päästä varmasti jo taas ihan eri hevonen, saati parin vuoden päästä.

   Poista
 6. Tää blogi on noiden laikukkaiden ansiosta mun päivänpiristys! Ketäpä ei ilahtuisi kun näkee tollaisia ihania ♥

  VastaaPoista
 7. Osaisitko antaa mitään vinkkejä, mitä kautta kannattaisi lähteä omaa irlannincobia etsimään? :) Minulle tulee vihdoin ja viimein ajankohtaiseksi oma hevonen, ja pidempään ollut jo tiedossa, että kun mahis tulee, ostan tämän rodun edustajan. En kuitenkaan tiedä, mistä kannattaisi etsiä, kun noista perus myyntisivustoista ei tunnu juuri löytyvän (ht.net, ratsut.fi). Kiitän ja kumarran, jos pystyt apuasi tarjoamaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ainakin aluksi liittyä facebookissa ryhmiin The Irish Cob Society Finland, The Irish Cob Society Finland ry, Finnish Society of Irish Cobs ja Irlannincob jalostusoriit Suomessa. Niissä kaikissa taitaa olla kuva-albumien puolella myös myydään-kansio, josta löytyy myytäviä irlannincobeja. Laittamalla kyselyjä ryhmiin varmasti tulee myös vastauksia myytävistä hevosista.

   Jos ulkomaat kiinnostaa, niin facebookista löytyy paljon ryhmiä, joissa ulkomailla myynnissä irlannincobeja. Varsaa jos haluat, niitä löytyy mm. Fantasy Irish Cobs ja Siofra´s Irish Cobs talleilta. Tosin nettisivut näyttivät olevan jonkun aikaa päivittämättä olevan, mutta ottamalla yhteyttä saa varmasti tietoa myytävistä varsoista ja hevosista.

   Lahjan 2v puolivelihän (isä sama) ois myynnissä (:

   Poista
 8. Jääkö Lordi itsellesi vai myytkö sen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lordi on ja pysyy, jos joku ois pakko tästä porukasta myydä, niin kyllä Lahja varmaan kumminkin ois se ensimmäinen. Lillaa en laita minulta kiertoon, orivarsaa olen toivonut ja sen sain, siitä ei helpolla luovuta, joten Lahja jäisi "viimeiseksi". Mutta ei meiltä ketään ole tähän hätään lähdössä, tietysti haluan tarjota kaikille hevosille loppuelämän kodin jos se vain on mahdollista. Koskaan kun ei voi tietää, mitä tulevaisuudessa tapahtuu, joten ikinä mitään ei voi sanoa varmaksi.

   Poista
 9. Tuleekos ensi vuonna uusi varsa vai pidetäänkö taukoa ? :) Kyllä sulla on kolme komiaa heppaa itselläsi !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tauko, tää saa riittää vähäks aikaa :D Eikä kyllä ois enää aikaakaan neljännelle hevoselle.

   Poista
 10. Oi miten sulosia nuo heposet <3 Voi miten itsekkin oisin joskus halunnut itselleni varsan, mutta sen koulutus olisi niin hankalaa tälläiselle puskaratsastajan alulle xDD Ja toi Lordi on tosi komee oripojunen :D

  VastaaPoista