keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Päivän kulkua

Aamu alkoi hyvin, sillä pojalta oli kaikki pikisonta tullut ulos. Lillan suoli ei vaan vieläkään toimi ihan normaalisti, joten se on tarkan seurannan alla edelleen. Kumpikin vaikuttaa voivan hyvin ja ovatkin olleet pihatossa koko päivän. Lordi ei vielä hoksaa tai uskalla mennä ovesta pihalle ja sisälle, mutta kun huomaa, että alkaa väsyttää tai on paljon energiaa, olen käynyt avittamassa sitä sisälle tai ulos.

Opetus on lähtenyt heti alkuun, eilenhän orilla oli jo riimut päässä ja tänään taluteltiin vähän. Tällä on sama kuin Lahjan kanssa pienenä, ei paljon tarvinnut neuvotella, mennäänkö vai eikö mennä eteenpäin kun on naru pyllyn takana. Se mistä tämä eroaa kuitenkin, tämä ei ihan niin paljon riehu ja pompi. Lahja oli mahassakin kamalan energinen, mutta tämä ei. Pirtsakka, utelias ja ihmistuttavallinen on luonteeltaan, mutta riehuttu ei olla kuin vähäsen. On opittu jo sekin, että kun tulee ihmisen luo, saa rapsutuksia, joten tulee mielellään luokse. Meinasi se vaan aluksi unohtua, että syliin ei kuitenkaan voi juosta.

Kaikki hevoset oli aamupäivän samassa tarhassa. Lilla antoi jonkun verran Lahjalle kyytiä, kunnes se tajusi, ettei lähelle ole mitään asiaa. Loppupäivän Lahja saa olla omassa tarhassaan, että Lilla ja varsa saa olla ihan rauhassa. Kunhan varsa oppii pihattoon kulun itse ja kasvaa vähän, saa ne olla pihatossa ympäri vuorokauden, mutta ovat nyt vielä yöt sisällä. Saa sitten jossain vaiheessa Lahjakin liittyä kokoaikaisesti seuraan, sitä ärsyttää selvästi yksinolo, kun kohta viikon pari joutunut yksin tarhaamaan.
86 kommenttia:

 1. Voi apua miten toinen voi olla noin sulonen :D<3 Ja ihanan vaalea!

  VastaaPoista
 2. Lordi on vaikka kuinka söpö♥ Jännän värinen kun päässä vähän mustaa ja selässä yksi musta läikkä, mutta loput valkeaa... :D

  VastaaPoista
 3. Apua, kuinka sulonen Lordi onkaan! :3

  VastaaPoista
 4. Vihdoin lisää kuvia, näitä ei voi olla liikaa. Lordi on aivan ylisöpö, aivan kuin Lahjakin oli :) (ja on, mutta pikkuvarsat on vaan niin iki-ihania). Voi mahdoton että se on vaan niin herttainen.

  VastaaPoista
 5. voi eiii miten suloinen Lordi on :3 !

  VastaaPoista
 6. haha ajattelin aamulla että mikä prinssille tuleee nimeksi ja kelailin lilla,lahja... ja ekana mieleeni tuli lordi!
  mutta onnittelut pikku rinssistä ja hyvää jatkoa koko poppoolle !:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tuli Larsson ja Layla jos ois ollu tamma. Kiitos!

   Poista
 7. Apua en kestä siis niin söpö! :D

  VastaaPoista
 8. Eikä, ihana tuo varsa! Niin pieni ja suloinen! :)

  VastaaPoista
 9. Ihania kuvia :3 Ja osaa aika hyvin juosta jo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin kovaa vauhtia ei ole vielä mennyt kuin Lahja muutaman tunnin iässä, vaikka laukkaili tämäkin jo parituntisena (:

   Poista
 10. Aivan suloinen! :)
  Teetkö jossain vaiheessa postauksen jossa kerrot Lordin niinkuin kaikki väritykset ja sellaiset kunnolla? :)
  Onnittelut ihanasta varsasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En varmaan tee, kun muuta kerrottavaa ei oikein keksi, kuin se, että Lordi on mustankirjava ja ori :D

   Poista
 11. Ion kyllä komea poju! Ihana energinen ja virtaisa ku juoksee ympäriinsä(: komea poika kasvaa varmasti (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Energinen kyllä, muttei niin kuin Lahja! Ihana poika (:

   Poista
 12. Kaunis varsa! Ajatella että lahjakin oli vähä aika sitten saman kokoinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosi siitäkin vasta... Katsoinkin tänään, että Lahjasta on tullut hirmu iso, kun on jotain mihin verrata!

   Poista
 13. Voi ku ihana! :) mikä on Lordin oikea nimi? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeaa nimeä ei vielä ole, koska ehdotukset pitää lähettää Hippokselle ja Hippoksen hyväksyä ensin nimi, ennenkuin se on sen "oikea" nimi.

   Poista
 14. Voi kun se on ihana! Olisi tosi kiva lukea enemmän siktä miten ensimmäisillä kerroilla toimit esim. riimua pukiessa ja taluttaessa varsinkin jos varsa ei ihan hoksaisikaan hommaa oikein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä on siinä mielessä vaikea kirjoittaa, koska erilaisten varsojen kanssa ei voi toimia samoin, Tämä on ollut alunperinkin kiinnostunut ihmisestä, kuten Lahjakin, joten riimun pukeminen ja taluts ei "tuntunut niillä missään" vaan oli ihan mukavaakin, kun taas arka varsa saattaisi kauhistua samanlaisesta tyylistä toimia ja muuttua vain entistä aremmaksi. Voin kuitenkin jossain vaiheessa kirjoitella, miten olen toiminut, kun saa vähän kuvamateriaaliakin enemmän (:

   Poista
 15. Ihanaa että nimesit pojan Lordiksi! Sehän on aivan Lordin näköinenkin. ;)

  Lillalle paranemisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Lilla vaikuttaa paremmalta jo (:

   Poista
 16. Oi miten suloinen poika! <3
  Onnittelut vielä kerran!

  VastaaPoista
 17. Aww se näytti niin suloselta, kun Lordi tuli tossa lopussa tohon kameran luokse♥ Aivan valloittava pikkumies! Toivottavasti Lillallakin alkaa nyt suolisto toimia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lilla vaikuttaa paremmalta jo, kiitos!

   Poista
 18. voi että! ompa ihana varsa! Näytti tosi söpölle ja pirtsakalle noissa kuvissa ja videossa

  VastaaPoista
 19. Kyllä tääkin varmaan jossain lukee, mutta onko lahjalla ja tuolla Lordilla sama isä?:)

  VastaaPoista
 20. Pidättekö Lordin itsellänne?? Ois kiva jos vastaisit:)

  VastaaPoista
 21. forum.hevostalli.net/read.php?f=9&i=2814387&t=2814387

  Siellä joki huuhkaja vauhdissa :D

  VastaaPoista
 22. Lordissa on kyllä samaa "vikaa" kun Lahjassa, näyttää kummaltakin puolilta ihan eri hevoselta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu olevan, vaikkakaan ei niin pahasti kuin Lahjalla :D

   Poista
 23. Vitsit että mä ihailen sun tapaa käsitellä hevosia! Meillekin syntyi tallille varsa, mutta sitä on juuri ja juuri silitelty, toissapäivänä tuli kuukausi ikää mittariin... On mahtavaa miten totutat jo aivan heti varsan riimuun ja talutukseen. Myös kaikki mitä olet Lahjan kanssa tehnyt, nostan hattua! Onnea pikku prinssistä ja menestystä tulevaan:3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat varsat on ollut tosi rohkeita, joten on voinut heti lähteä "asiaan", aran varsan kanssa tietysti pitää aloittaa rauhallisemmin ja ihan siitä, että varsa tulisi itse luokse. Kiitos!

   Poista
 24. Lahja näyttää tuossa viimeisessä kuvassa ihan jo aikuiselta hevoselta :D Lordi on kyllä todella suloinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirvittävän nopeasti kasvanut! Kiitos (:

   Poista
 25. Super suloinen pikku ori <3 Tulee varsakuume! Ihana tämä uusi tausta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tää tausta on kyllä ollut tässä jo kuukauden päivät ainakin, Lahja on siinä pienenä (:

   Poista
 26. Niin söpön näköinen varsa, kun syliin oli tulossa! :3 Naurattaa vähän, kun lähes kaikki veikkasivat melkein kokomustaa varsaa, niin eikös sieltä melkein kokovalkoinen putkahtanut ulos! Olette edenneet todella nopeasti, vaikka eikös kerro siitä että varsa on fiksu? Tsemppiä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsa on ollut todella ihmisystävällinen ja kiinnostunut, että on voinut edetä näin nopeaan, aran varsan kanssa ei olisi voinut. Kiitos (:

   Poista
 27. onko jo ideoita blogin uudeksi nimeksi? olisiko "laikukkaat isolla ällällä"

  VastaaPoista
 28. Ihana pikkumies :3 kun tuli tuossa videolla lähelle, teki mieli ottaa syliin halittavaksi!

  VastaaPoista
 29. Onpas se söötti tai pitäisi varmaan sanoa komee :) onkos sulla muuten vielä se toinen blogi ja jos on niin onko se kaikille avoin?

  VastaaPoista
 30. Täytyy käydä ihan usein täällä vilkuilemassa ja ihailemassa varsaa. Kunhan ehditte ja kun kaikki hevoset ovat samassa "läjässä", niin ottakaahan sitten kunnon perhepotretti jossa on Lahja, Lilla ja Lordi kaikki kolme. Kyllä saa Lillasta olla ylpeä kun on kaksi ihanaa varsaa tähän maailmaan saattanut. Ja onneksi sillä on noin hyvä omistaja kuten sinä. Huomasin noista kommenteista että hevostallinetissä oli kyselty muiden mielipidettä siihen, teitkö oikein. Siellä sivuttiin sitten näitä ikävämpiä tapauksia joissa joku nainen häärää ja häsää varsovan tamman ympärillä eikä anna minkäänlaista rauhaa. Oon nähny jonkun tuommoisen videon jossa aletaan kavioista kiskomaan varsaparkaa tamman kohdusta ihan heti ja hirvee häslinki vaikkei mitään ongelmaa ole näkyvissä. Kyllä kävi tammaa sääli. Kyllä tamman pitää saada kunnioitusta ja rauhaa kun se on herkässä ja haavoittuvassa tilassa, kuten Lilla saa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy otta, vielä vaan ei ole Lahjalla samaan läjään asiaa ;) Minäkin yhden varsomisen näin, jossa tamma makuullaan aloitti varsomisen, kun yht´äkkiä karsinaan ryntäsi neljä ihmistä. Tamma nousi ylös ja nämä kaikki menivät kiskomaan varsan pihalle tamman seisoessa. Sekun olisi varmasti varsonut makuullaan, mutta se häiriintyi niin tuosta ihmisryntäyksestä, eikä sille edes annettu mahdollisuutta yrittää itse saati mennä makuulle! Toinen jossa harmittelin tammaa, oli tilanne, jossa ilmeisesti ihmiset eivät olleet huomanneet varsomista ollenkaan ja tamma punnersi jo kahdettakymmenettä minuuttia ja vain jalat näkyivät. Se makasi välillä monta minuuttiakin vain hengittäen raskaasti, piehtaroiden ja ponnistaa ei selvästikkään olisi enää jaksanut. Tulihan se varsa sieltä, mutta tämän jälkeen tamma makasi pitkänään edes nostamatta päätään ainakin puoli tuntia.

   Poista
 31. Äitikin oli ihan sulaa vahaa ku näki ton varsan! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuvarsat osaa sulattaa kaiken ja kaikki ;)

   Poista
 32. Oi kun veikeä pikkumies. Ihana♥

  VastaaPoista
 33. Kauanko teillä kesti varsalta tulla kaikki pikisonta pois?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuorokausi, eli juuri sen maximimäärän, jonka jälkeen kannattaa ruveta toimenpiteisiin. Mielellään tietty jo aikaisemmin, jos näyttää olevan vaikeuksia (peräruiske), mutta meillä ei ollu varastossa, joten oltaisiin aamulla haettu jos olisi vielä ollut ongelmia. Onneksi sitten kaikki näytti tulleen, Lahjallehhan joutui antamaan peräruiskeen. Kahden vuorokauden sisään/ jälkeen pikisonnan tulematta oleminen voi alkaa aiheuttaa ongelmia.

   Poista
 34. toi varsa on yksi söpöimmistä

  VastaaPoista