tiistai 6. toukokuuta 2014

pH-testiä tehty!

Innoissani odotin, kun tänään saapui eläinlääkärin kautta tilaamani pH-testi! Harmi unohdin selventää, että tosiaan saa olla pienellä tarkkuudella (asteen kymmenyksillä), mutta eiköhän tästäkin edes suunnan saa selville jos ei muuta. Tavoitelukuhan tässä olisi pH 6.2, jolloin sanotaan olevan alle 12h varsomiseen (pH 6.4 12-24h ja pH 6.8 24-48h). Tästä on vähän paha sanoa, kun kutosesta seuraava on seiska. Tällä hetkellä tulos huitelee kuitenkin jossain seiskan korvilla, ihan hyvin sekin. Ei tässä kauaa enää tarvitse odottaa, viikko varmasti maksimi... Kannattaa siis pysyä menossa mukana!


Tästä ponista ei sitten saa kuin mökötyskuvia ennen varsomista... Mutta ymmärtäähän sen, tukalaa varmasti on!

14 kommenttia:

 1. "Julkaistu 3 sekunttia sitten":D

  VastaaPoista
 2. Mua jännittää millanen varsa sieltä tulee! :D toivottavasti kaikki menee hyvin :)

  VastaaPoista
 3. Nyt taisin jäädä jostain paitsi? Minkä asian ph tässä siis mitattiin? Maidonko? :D

  VastaaPoista
 4. Oijoijoi, jännitän täällä kovasti teidän puolesta! Joku vika mun päässä ehkä on kun tunnin välein käyn täällä katsomassa, josko olisi tullut postausta :D Toivotaan että kaikki menee hyvin ja varsa on terve :)

  VastaaPoista
 5. Hurjasti tsemppiä teille molemmille! :) olen jo pitkään seurannut tätä blogia ja viime vuonna näin lillan ja lahjan näyttelyissä ja täytyy sanoa että olet mielettömän taitava hevosten kanssa! Vaikka ratsastustasosi ei päätä huimaa niin se kyky lukea hevosta ja saada hevonen rennoksi ja luottavaiseksi tilanteessa kuin tilanteessa on ihailtavaa. Itse työskentelen hevosalalla ratsuttajana ja ihailen todella taitojasi! :) tämä on oikea hyvän mielen blogi ja on kummallista kuinka aika onkaan vierinyt kun jo uusi varsa on tulossa. Tämä on ehdottomasti suosikkiblogini, tähän ei kyllästy ikinä! :)

  Toivottavasti varsominen menisi taas hyvin ja saisit laumaasi sen yhden oman kasvatin vielä. Tässä täytyy varmaan parin päivän päästä alkaa pitämään seurantaa yllä jotta näkee kuinka teillä kaikki menee samalla kun kyttää omia varsaa odottavia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Ratsastuksen suhteen on tosiaan mennyt niin, että olen käynyt tunneilla säännöllisesti, tullut pientä taukoa (= ratsastanut vain omalla/ omilla), sen jälkeen taas käynyt tunneilla vähän aikaa, pitänyt taukoa... Siinä tuppaa käymään niin, että sen mitä ehtii kehittyä tunneilla, menee totaaliruosteeseen opetustauon aikana ja taas samoja asioita saa käsitellä tunneilla yhä uudestaan ja uudestaan. Tiedostan aika paljon virheitäni, mutta kotona vain ei jaksa ryhtyä panostamaan niiden korjaamiseen ja helposti unohtuu ratsastaessa. Nyt on kyllä niin kauan puskissa höntsäilty, että ei varmaan menisi enää se HeB:kään läpi suorilta vaikka sen joskus Lillalla meninkin läpi. Mutta jos sitä ryhtyisi tositoimiin syksymmällä ja raahaisi itsensä hevosen kanssa tunneille (:

   Poista
 6. Mun hoitoponi varsoo kanssa tässä ihan lähiaikoina, sama juttu. Hoitoponini vaan mököttää kaikissa kuvissa ja on hieman kiukkuinen. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan se ison mahan kanssa jo varmasti vähän hankala olla (:

   Poista
 7. Saako tota ph juttua käyttää monta kertaa vai onko kertakäyttönen? Vähän kiva että sait hankittua tollasen niin tietää vähän tarkemmin millon mahd. varsoo. Onnea sinne kovasti tulevan varsan kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa on 4,8m tuota pH-paperia, eli testiä voi tehdä monestikkin. Siihen tarvitaan vain tippa maitoa, joten ei tarvitse pelätä maidon valuvan hukkaankaan (: Kiitos!

   Poista