maanantai 16. kesäkuuta 2014

Erottamattomat

Laiska minä en ole saanut vieläkään aikaiseksi tehdä kentän aitaa kokonaan loppuun (lähdin uudistamaan sitä tässä vähän aikaa sitten lauta-aidaksi), mutta vetäisin loppumatkalle langat ja rakensin Lahjalle irtohypytyskujan. Vähän aikaa sai miettiä, miten saan ponin menemään kujan kautta innokkaasti ollessani yksin. Asia hoitui laittamalla kaurasanko toiseen päähän, taluttamalla kerran poni kujan läpi kaurasangolle ja tämän jälkeen varsa tiesi tasan minne suunnisti. Tosin tuli ytyä moottoriin sen verran paljon jo lopussa, että ne sangot unohtui matkalle...

Lahja hyppäsi ihan kivasti. Sen kuukausiohjelmaan voisi ottaa kerta irtohypytystä joka(toinen) kuukausi pienillä (max. tuon korkuisilla) esteillä ihan vain varsan virkistykseksi. Samalla se oppii vähän pistämään jalkoja esteiden väliin ja esteille, vielä kun oli vähän laittamista välillä, kuten sen huomaatte. Ei tuo tekniikka paljon päätä toki huimaa tai tule huimaamaankaan, mutta ihan riittävästi tulevaisuuden harrastepuksulle.


Kerrankin kun joku ei kiusaa toista, kun toinen nukkuu. Koska tälle toiselle nimetyllekkin iski väsymys.

Toinen yrittää isotella toiselle. Lahjaa ei kiinnosta ja nostaa päänsä ylös. Mitäs sitten Lahja kun veljes kasvaa isommaksi?

Lilla pieni! Tältä lähtee PSSM1-testi postiin, sen perusteella sitten varsoista... Oiskin negatiivinen, niin ei tarttis enää pelätä toisten kanssa (varsojen isä negatiivinen). Haaveilen Lordista siitosoria ja Lahjalla teettäväni joskus varsan. Kummallakin haaveet tyssää siihen, jos ovat positiivisia.

Lapsenvahtijan rankka elämä. Lordin kanssa ihan erottamattomat (tai sanotaanko, että Lordi on ihan rakastunut siskonsa kiusaamiseen) ja kulkevat peräkanaa jokapaikassa, kun Lilla tekee mitä lystää. 

Lordi kiusaa ja Lahja koittaa ymmärtää.


Ylös sieltä!

Tällä on muuten >NIMIKIN< nykyään! ;)

31 kommenttia:

 1. Voi ku Lahja ja Lordi on sulosii :3

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania noi Lahjan ja Lordin yhteiskuvat, etenkin ensimmäistä piti katsella pitkään. :D Niin kuvauksellisia hevosia sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun tää ruudun takana kirjoittaja oppis vielä kuvaamaan :D

   Poista
 3. Aivan ihana nimi tuli Lordille ja sulla on aina tosi kivoja ja hyvälaatuisia kuvia! :)

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia :) Voisitkohan tehdä postauksen siitä miten olet opettanut traileriin hevosen lähettämisen? :) Meidän vanha muori ei ole mikään helpoin lastattava, tulee etujalat sillalle asti ja jumii siihen :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tulossa, mutta kerron vain miten olen onnistunut omien hevosten kanssa. Minulla ei ole kokemusta hevosista, joille ongelma on jo syntynyt, vain hevosista, jotka eivät ole ole oppineet asiaa vielä kunnolla tai ovat alunperinkin olleet jo hyvin toimivia, mutta olen saanut vähän parannettua jotain asiaa, kuten esimerkiksi sitä traileriin menoa. Postaukset kirjoitankin oikeastaan sitä varten, jos jotakuta kiinnostaa miten olen itse opettanut omille hevosille, en oikeastaan sitä varten, että ne olisivat neuvoja, vaikka tietenkin kukaan ei kiellä keinojani kokeilemasta (:

   Poista
 5. Hyvin Lahja hyppää! :)

  VastaaPoista
 6. Sulla on aina niin hienoja kuvia ja sun blogi on kyllä nopeasti noussu yhdeksi suosikikseni! :)
  Voitko muuten selittää tietämättömälle mitä tuo pssm1-testi mittaa ja mihin Se tulos vaikuttaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! PSSM1 on lihassairaus, joka voi aiheuttaa mitättömistä oireista jopa halvaantumiseen, koviin kiputiloihin ja kuolemaan asti oireita. PSSM-positiivinen hevonen on aina sairas, ei voi olla kantaja. Sairaus periytyy 50 tai 75 prosentin mahdollisuudella sairaalta vanhemmalta riippuen siitä kantaako yksilö sitä hetero- vai homotsygootisti. Jos hevonen on saanut molemmilta vanhemmiltaan PSSM1- sairauden se periytyy sataprosenttisesti.

   Useinkaan oireet eivät ole kovin elämää haittaavia. PSSM1- positiivisella hevosella on kiinnitettävä huomiota ruokintaan ja siihen, että liikutus on säännöllistä. Joskus sairaus etenee hyvin kivuliaaksi, mutta usein positiivinenkin hevonen on ihan hyvä harrastehevonen. Jalostusmahdollisuuden sairaus kuitenkin sulkee pois, kaikki tajuavat varmaan miksi.

   Suuri osa irlannincobeistakin kantaa tätä sairautta. Asia on tullut esille vasta äskettäin, muuten olisin kyllä testauttanut Lillan jo ennen yhdenkään varsan teettämistä. Varsojen isä on negatiivinen, mutta Lillasta ei vielä tiedä.

   Poista
 7. Ihanan innokas Lahja! :>
  Ja hienosti sointuu kyllä yhteen Lahjan ja Lordin sekä oikeat, että lempinimet :D

  VastaaPoista
 8. Ompas Lordi jo kasvanut, Lahjakin hyppii hienosti! :) Onko muutes Lordissa ollut nuo laikut ruskeita vai ovatko ne muuttuneet vai miten? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mustankirjava siitä tulee, varsakarva vain vähän vaihtelee väriä, kuten Lahjallakin teki (:

   Poista
 9. Miten sait Lordille sivun?:) kun itse on ole vielä(kään) ratkassu sitä ongelmaa...

  -en jaksanu taaskaa kirjautua (laiska?):DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä ulkoasukohdassa oli kun otti välilehtien kohdan auki säädettävissä, mitkä sivut näkyvät ja mitkä eivät (:

   Poista
 10. Toivottavasti ei tule liikaa kaimansa kaltainen Lordista ;) Hauskoja nimiö sun varsoilla, ootko kovakin Harry Potter -fani vai muuten vaan?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollu kattonu yhtäkään Harry Potteria tai lukenu kirjoja kun Lahjan nimen päätin! Talvella nekin tuli katsottua, mutta mikään suuri fani en ole, muuten vaan, kivoja nimiä ;)

   Poista
 11. Lahja hyppää hienosti :)! Eikö hieman pelottanut että Lahja potkaisee vielä kameraa :D?
  Mitäs muuten Lolalle kuuluu, mikä sen virallinen nimi olikaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamera oli sellaisessa paikassa, että siihen olisi olllut vähän hankala potkaista. Lolan oikea nimi on Silica Sister, en tiedä mitä sille kuuluu (:

   Poista
 12. Ihanan nimen Lordi sai, ehdotin sitä ja jostain syystä aavistin että innostuit siitä ;D

  Toivottavasti on negatiivinen testi niin ei tarvitsisi sulla enää sitten sitä miettiä :)

  Ja ihanat sisarukset!

  VastaaPoista
 13. Lahjahan hyppää kuin vanhatekijä!:o kateus iskee....:D noi välit näyttää omaan silmään kuitenkin aika lyhyiltä ja sen takia hyppää niin läheltä (vaikka eihän sillä tässävaiheessa oo mitään väliä..) ja tiiän ettet tykkää neuvomisesta, mutta totesin vaan :d hienosti kuitenki meni! Lahja selvästi nautti kun pukitteli vielä esteiden jälkeenkin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välien kanssa saan aina tapella, kun en saa niitä ikinä kohilleen. Hevosvälit liian suuret, ponivälit liian pienet ja lopputulos on aina sama, saan välit tyrittyä jokatapauksessa :D

   Poista
 14. Ihana toi Lahjan irtohypytys video! :)

  VastaaPoista
 15. Juu, en ajatellutkaan että tarvitsisi juuri minua neuvomaan, ajattelin vain että olisi kiva kuulla miten olet omasi saanut opetettua siihen :) Itse kukin voi saada vinkkejä ;)

  VastaaPoista
 16. Lahja on ihana tuossa irtohypytys videossa :)

  VastaaPoista