maanantai 9. kesäkuuta 2014

Hevosille jyrsittävää

Hevosille avattiin taas pihattotarhan jatkeena oleva pikkutarha, jossa on pikkuisen vihreää. Jos ei kunnolla mahan täytteeksi, niin ainakin ajanvietteeksi jyrsintään. Koko päivän on ainakin jokainen viettänyt nokka maassa pikkutarhan puolella syöden.

Lahjan kanssa vietettiin tovi kentällä kuvailemassa. Lähiaikoina onkin luvassa peräti kaksi uutta postausta, jossa kerron miten olen opettanut hevosen ottamaan kuolaimet itse ja mitä kaikkea talutukseen liittyen olen opettanut, että olen saanut aikaan hevosia, jotka kulkee juuri sinne minne itse tahdon sillä vauhdilla kuin haluan. Lahja ei ollut vaikea valinta ottaa esimerkkivalinnaksi, mutta jos saisi aikaiseksi kuvattua talutuspostaukseen vähän vertailua siitä, missä esimerkiksi nyt ollaan Lordin kanssa menossa sen suhteen. Se opettaminen talutukseen kun ei olekkaan ollut ihan vain "naru kiinni ja menoks"- meininkiä, vaan meillä todella on Lordin kanssa vielä opeteltavaa, että se on yhtä toimiva kuin Lahja.

Edelleen ottaisin mielelläni ideoita vastaan. Mistä opettamastani asiasta haluaisitte, että kerron? Tai onko ideana joku asia, jota en ole esimerkiksi vielä Lordille opettanut ja haluaisitte, että kerron kuinka sen opetan kera esimerkkivideon? Kenen hevosen kanssa haluaisitte, että näitä opetusesimerkkivideoita teen? Tai palaako joku halusta kuulla jonkun hevosen kuulumisia ja tulevaisuuden suunnitteluja muuten pilkuntarkkaan omistettuna jollekkin kokonainen postaus? Kenen?


Takana näkyy pihattotarhaan vievä avoinna oleva portti.


Jos haluat säilyttää puita, älä ainakaan siihen kohtaan rakenna hevosten tarhaa. T: Lahja


Takakorkea en oo mä...


24 kommenttia:

 1. Tosi kiva, Lahja taitaa olla puuhullu :D

  VastaaPoista
 2. Mua kiinnostaisi lukea kaikkien kolmen (pääasiassa kuitenkin Lillan ja Lahjan) liikutuksesta ja liikutukseen liittyvistä tulevaisuuden suunnitelmista postausta. Mitä esim. Lordin kanssa tullaan tekemään yms? :)
  Toisena olisi kivaa lukea Lahjan ja Lordin opettamisen erot. Mitkä asiat ovat olleet helpompia kummallakin ja minkälaisessa tahdissa ollaan edetty verrattuna toisiinsa?
  Tällaisia tuli nyt mieleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy katsoa mitä saisi aikaiseksi näistä ideoista (:

   Poista
 3. Voi ei, Lahja on todella kaunis! :)

  VastaaPoista
 4. Yhdyn edellisen kommenttiin; Lahja on tosi nätti.:)

  VastaaPoista
 5. Lahja on kyllä mun lemppari näistä kolmesta! Sen kuulumisia mieluiten siis ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjasta onkin tulissa videoita nyt (:

   Poista
 6. Voi vitsi Lahjasta tulee tosi hieno!

  VastaaPoista
 7. Aww ku kaikki on söpöjä! :3 Kuulumisia ja tulevaisuuden suunnitelmia kaikista olisi kiva lukea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kuulumispostauksia tulee kyllä (:

   Poista
 8. Miten saisin pysymään yhdessä kohtaa ja olla kaapimatta maata varustuspaikalla? Sulla on maailman paras blogi kun annat neuvoja yleisiin ongelmiin hevosten kanssa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuopimisessa parhain ratkaisu on ollut (Lahja tehnyt tätä joskus) on vain huomiotta jättäminen (ei siis provosoidu läpsimään tai ärhentelemään hevoselle, joka taas houkuttelee huomiota odottavaa hevosta jatkamaan). Palkitsee hevosta jatkuvasti kaikesta muusta, mutta kuovinnan jättää huomiotta.

   Yhdessä paikassa olen saanut parhaiten hevoset seisomaan vain palauttamalla ne aina takaisin haluamalleni paikalle. Myöhemmin olen Lahjalle opettanut ns."paikka"käskyä lisää (varsa pysyy yleensä suhtkoht paikoillaan vapaanakin vaikka kävisin jossain muuallakin) käsimerkistä ehdollisen vahvisteen avulla.

   Poista
 9. Itse olisin kiinnostunut siitä miten opetat traikkuun menemisen siten että ohjaat sen sinne vain, tai miten jos hevonen ei tykkää mennä traileriin miten voisi opettaa siitä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ehkä sopiva ihminen neuvomaan jos on hevonen, joka todella on oppinut pistämään hanttiin traileriin mennessä, mutta postausta siitä, miten varsat traileriin olen opettanut/ opetan on varmasti tulossa (:

   Poista
 10. Olis kiva jos kertoilisit taas missä vaiheessa sun talliremppa on, olis liva saada tallin puoleltakin kuvia ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talliesittely on jossain vaiheessa tulossa (:

   Poista
 11. Kun aikoinaan opetit lillaa niin siitä oisi kiva saada postaus :) ! alusta tähän päivään saakka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voi sanoa, että silloin olisin itse opettanut, sain niin valtavasti apua. Yksin ollessa olisin ollut pulassa ja olisin varmasti vieläkin (:

   Poista
 12. Onkos teiän Lordipojalla jo hampaita? :) Meiän neljän päivän ikäsellä herralla on jo vähän tullu hampit näkyviin. :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On toki paljonkin jo ;) Mutustaa muiden mukana tuoretta ruohoakin jo valtavaa vauhtia.

   Poista