maanantai 2. kesäkuuta 2014

Kiusanhenki

Tuntuu, ettei Lillaa enää kiinnosta missä kersa juoksee. Lordi on käyttänyt tämän hyväksi kyllä ja on nyplännyt Lahjaa kyljistä koko päivän ja kiusannut sitä. Äitille se ei vielä ainakaan ole alkanut uskaltaa isottelemaan, mutta Lahjaa on kiva kiusata, kun toinen ei välitä mitään! Toisen kyljet on ihan kuolassa kun pienempi tänttäränttä on koko päivän roikkunut niissä. Lahjaa ei pahemmin ole kiinnostanut, mutta kun Lordi on saanut villiyskohtauksia, on siskokin innostunut vähän pomppimaan.

Tänä yönä nuo onkin ekan yön kaikki kolme samassa pihattotarhassa. Saa nähdä, mitä aamulla on vastassa, jospa kaikki kolme ponia sievässä rivissä. Lilla antaa Lahjankin mennä pihattoon kyllä jo, mutta samalle heinäpussille ei ole asiaa, siksi niitä onkin useampi.

28 kommenttia:

 1. Ihana lordi!
  Onhan se hyvä lahjaa "purra" kun ei ole hampaitakaan vielä :D

  VastaaPoista
 2. Voi ei mikä kaheli! ♥ tsemppiä Lahja ;)

  VastaaPoista
 3. Tuli hassu kysymys mieleen. Vieläköhän Lilla tajuaa myös Lahjan olevan sen varsa? :D on kyllä ihana perhe! Innolla odotan nähdä kuvia muutaman kuukauden päästä kun sisarukset touhuaa keskenään ja Lahja opettaa Lordille tapoja :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se tajuaa, ainakin kovin paljon parempi suhde sillä siihen on, kuin mitä esim. Lolaan, vaikka nyt vähän vihoitteleekin sille (: Muutaman kuukauden päästä kun Lordi vieroitetaan, ei silloin enää Lahjakaan sen kanssa ole, 8kk on se max. jota orivarsaa voin tammojen seassa pitää, koska sitten ne voi olla jo lisääntymiskykyisiä. Riippuu tietenkin tapauksesta, mutta riskejä en halua ottaa, ei innosta varsa, jonka emä on sama kuin isän sisko tai isän emä ;)

   Poista
 4. Ajoitko euunata Lordin vai käyttää sitä astutus käytössä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lordi tulee jalostuskäyttöön, mikäli on ja pysyy terveenä, sekä saa sellaisia arvosteluita näyttelyissä, että voi edes harkita orina pitämistä. Toisinsanottuna 1.premiumia, 3.premiumin pisteillä tuo menee ainakin ruunaksi. Nelivuotiaaksi asti ainakin tarkoitus orina käyttää näyttelyissä ja katsoa vähän, mitä tuomarit on siitä mieltä. Jos siis pysyy terveenä, tulee hyväluonteinen ja kasvaa kelpo rotunsa edustaja tästä niin on ja pysyy orina. Varmasti tulee siinä tapauksessa yleiseen käyttöön, eli vieraidenkin tammoille käyttöön. Ruunataan vain, jos joku edellämainituista ei toteudu, eli on/ tulee sairaaksi niin että sulkee pois jalostuskäytön (PSSM1 näistä yksi joka täytyy testauttaa, ettei ole, Lillaa kun ei ole testattu), tulee luonteeltaan hyvin hankala, jota tuskin käy tai saa sen verran huonoja pisteitä näyttelyissä, ettei sellaista rakennetta ole järkevää periyttää eteenpäin.

   Poista
 5. Hassu Lordi :) Ihanat pitkät ripset hänellä!

  VastaaPoista
 6. Voivoi miten suloinen tommonen pikku varsa voikaan olla! :3

  Meillä täällä tänään maito suunnilleen sen väristä kun Lillalla oli vuorokausilla 335! Ehkä meilläkin piakkoin on tuollainen suloisuus, jookos Sohvi? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teille näyttikin varsa tulevan, onnea! (:

   Poista
 7. Kaikki niin suloisia :) Lahjan harja on alkanut jo kivasti kasvaa :)

  VastaaPoista
 8. :( raukka lahja, söpöloordi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks Lahja ottaa aika lunkisti Lordin käsittelyn ;)

   Poista
 9. Oliko siitä maidon pH:n mittaamisesta silloin mitään hyötyä kun Lilla odotti Lordia? Näyttikö se oikeasti kuinka monta tuntia/vuorokautta varsomiseen menee ja oliko se luotettava?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hyötyä, kertoi tarkalleen varsomisen, kun jälkeenpäin miettii! Tosin meillä oli huono mittari, liian pitkät välit, mutta 6.2 oli pH selvästi kun alle 12h varsomiseen.

   Poista
 10. Onko sulla instagrammia? jos on niin millä nimellä? :)

  VastaaPoista
 11. Koska Lordille tulee oma välilehti? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten kun blogger antaa tehdä sellaisen! ;)

   Poista