tiistai 10. kesäkuuta 2014

Läntti nimeltä laidun

Hevosille saatiin käyttöön pieni laidunalue, jota syötetään lohkoissa hevosille kesän mittaan. Himskatin mukava juttu! Lilla ei olekkaan kertaakaan meilläoloaikana päässyt kunnon laitumelle, tää alkaa jo pikkasen lähennellä sitä. Varsinkin imettävälle ja kasvaville varsoille laidun on hyväksi ja mitään muitahan meillä ei olekkaan tällä hetkellä.

Kovin suurella innolla ei laidunlänttiä vastaan otettu. Tai nojoo suurella syömisen innolla kyllä, mutta ketään ei kiinnostanut repäistä aitaa ympäri aluksi. Lahja taisi kovimmat vauhdit taisi ottaa, mutta kaikki järjestään oli nenä maassa heti. Olivat laitumella aluksi nyt vain pari tuntia, mutta tarkoitus siirtyä pikkuhiljaan siihen, että ovat päivät tuolla syömässä ja yöksi pihattotarhaan.

Leveä kuljetus

29 kommenttia:

 1. Hauska tuo viimeinen kuva, te viette ihan kunnon auton levyisen tilan, meillä Veera ja varsa menisi ehkä mopoautosta :D
  Ja ihan hyvän kokoinenhan tuo teidän laidunläntti on, ei ne tuota varmasti jaksa tyhjäksi syödä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leveät valkoiset pyllyt vaatii tilaa :D On tuo mukavan kokoinen kyllä, kiva kun hevosilla nyt kunnolla tuoretta syömistä!

   Poista
  2. tuo vika kuva :D

   Poista
 2. Meilläkin pääsivät hevoset tänään laitumeen, voi sitä onnellisuuden määrää! Ihana tuo viimeinen kuva :')
  Ei taida onnistua enää parin vuoden päästä. Tai mistäs sitä tietää, onhan nuo aika säyseitä yksilöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tarkoitat kaikkien hevosten yhdessä pitämistä, niin Lahja ja Lilla varmasti on ja pysyy samassa tarhassa jatkuvasti, mutta Lordin joutuu erottamaan ihan sen takia 8kk:n ikäisenä, koska en halua jälkikasvua, joka kaiken lisäksi on hyvin läheistä sukua. Lordikin samassa laumassa varmasti muuten menisi, mutta orina ei voi olla ikuisesti ;)

   Poista
  2. Lähinnä tuota yhdessä taluttamista tarkoitin.. :)

   Poista
  3. Lillaa ja Lahjaa voi varmasti taluttaa yhdessä aina, mutta ori kun kasvaa, se ei luultavasti voi olla enää jatkona ihan sukupuolensa takia ;) Tietty jos siitä hyvin pienellä mahdollisuudella tulee ruuna (tulee sairaaksi niin että haittaa jalostuskäyttöä tms.) sitten tietty eri asia.

   Poista
 3. Ihania kuvia! Varsinkin toi Lahjan ja Lordin. ♥♡♥♡

  VastaaPoista
 4. ihana postaus taas jälleenkerran♥:)

  VastaaPoista
 5. voi kun on ihania kaikki nuo kolme! <3

  VastaaPoista
 6. Upeita kuvia taas ja tuo viimeinen kuva, nauroin tuolle tekstille :D

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia! Mutta mun ponilla on vetopaniikki, ja aina kun sen laittaa johonkin kiinni se vetäsee ittensä irti... Oisko sulla mitään vinkkejä miten sais opetettua sen pois?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En ole koskaan opettanut hevosia, joille on tullut jokin asia ongelmalliseksi tavaksi ja hyvin vähän yleensäkkään edes opettanut. Vetopaniikin syntymisen estämiseksi olen kuitenkin omille varsoille opettanut niskasta myötäämisen, jotta se oppii myötäämään niskaan tulevalle paineelle ennenkuin tilanne riistäytyy vetopaniikiksi.

   Pyydä ammattilainen apuun, joka osaa auttaa, minä en osaa (:

   Poista
 8. Söpö pieni perhe tuossa viimmeisessä kuvassa :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehkä tätä sukua pääsisi joskus jatkamaan vielä eteenpäinkin (:

   Poista
 9. Ihana kun kaikki pystyy olemaan samassa tilassa (pihattotarhassa tai laitumella) :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ainakin väliaikaisesti, kunnes Lordi on 8kk, eli voi olla jo lisääntymiskykyinen. Sen jälkeen saa oman yksiön (:

   Poista
 10. Meinaatteko tehdä talvella Lordillekkin pihaton vai muuttaako se karsinaan?:) Tai meinaatko hommata sille sitten leikkiseuraa?=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lordille on valmiina jo oma pikkupihatto, mutta se on kooltaan niin pieni, ettei siihen pysty ottamaan kaveriksi toista. Mikäli ei varsapihattoon tule laitettua, joutuu Lordi olemaan lopputalven yksin ja kesäksi sitten orilaitumelle (: Tuskin varsapihattoon, koska niihin yleensä eka erä otetaan jo lokakuussa ja vasta helmikuun alusta aion pitää orin kokonaan toisista erossa. Siitä ei enää kuitenkaan ole kauaa enää kesään.

   Poista
 11. Nyt repesin pahasti tolle vikalle kuvalle! Vai että leveä kuljetus? :D Ihana että hepat pääsee syöpöttelemään tuoretta ruohoa!

  VastaaPoista