perjantai 6. kesäkuuta 2014

Ratsastuskuvia

Ekat kuvat ratsastuksesta sitten varmaan helmikuun (tai maaliskuun?). Olen pari kertaa kivunnut Lillan selkään varsomisen jälkeen muutamien minuuttien ajaksi. Lillalla olisi energiaa taas vaikka mihin, mutta nostetaan liikutuksen määrää ihan rauhassa tavoitteena alkutalveen mennessä suhtkoht normaali liikutus. Maidontuotannon ja varsan kannalta haluan kuitenkin ottaa rauhassa imetysajan ja liikuttaa aika kevyesti, vaikka Lilla olisikin varsinkin maastossa ihan eri mieltä siitä, miten mennään. Vauhtia nimittäin riittäisi ihan varmaan.

Talvella kun vieroitus on ohitse on vihdoin ikuisuuden jälkeen aikomus raahata itseni hevosen kanssa oppiin. Tää alkaa mennä jo niin kamalan näköseks, ettei pakan kokoamisesta siistimmän näköiseksi tuu kohta enää mitään. Satularumbaa on taas tiedossa myöhemmin kun hevosen kuntoa saadaan kohotettua ja liikunta normalisoitumaan. Haaveissa ois sekä este- että koulusatula (kouluhan nyt löytyy, mutta vaikka se on näennäisesti sopiva, se jostain syystä meinaa valua jonkun verran eteen) erikseen, mutta saa nähdä jääkö haaveeksi... Yleissatulaa en ota enää vaikka maksettais ja estesatulalla en tykkää mennä koulua, joten jos yksi satula on valittava, on se koulusatula. Koulusatula taas hankaloittaa hyppäämistä ja jos tavoite on joskus ikuisuuden päästä palata kerta viikossa esteisiin ja koulusatulalla... Päätelkää itse. Ei mennä kuitenkaan tulevaisuuden edelle, palakaamme siis tähän päivään.

Juu terve, yritin koko ratsastuksen ajan keskittyä istumaan suorassa, katse pois niskasta ja selkä suorana. En edes kommentoi. Kuvitelkaa miltä tää näyttää, kun en jaksa tai muista keskittyä istuntaan...Lordi jatkaa urakalla Lahjan kiusaamista. On se yrittänyt etsiä maitobaaria sieltäkin, mutta tajutessaan ettei sitä ole, käy tankkaamassa äitin luona ja juoksee takaisin kiusaamaan. Lahja osaa olla kärsivällinen lapsenvahtija, vaikka välillä näkeekkin, että alkaisi riittää. Mikäköhän kauhukakara tuosta vielä tulee. Ihanaa kuitenkin, että on varsalla seuraa, vaikkakin saisi vähän rajoittaa tuota nyppimistään jo, kun toisen kyljet on ihan kuolassa.

22 kommenttia:

 1. Apua, toi viiminen kuva! :D ^ ^ en kykene kirjoitaa mitenkään järkevästi enään... anteeksi....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tää oripoika vielä onneks tajua orin tarkoituksesta hevosten elämässä mittää, vaikka riehuessaan hyppiikin Lahjan päälle :D Kahdeksan kuukauden iässä kuitenkin tammoista erotettava, koska sitten saattaa olla jo lisääntymiskykyinen.

   Poista
 2. Se postauksen neljäs kuva, missä Lordi katsoo kameraan: "'I'm so cool and I know it!" Eikää, mäki taidan olla vähän väsynyt :D

  VastaaPoista
 3. Hihi, Lordi harjoittelee jo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai, että osaa sitten nää hommat isona ;)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Poistas kyllä ongelman muttei syytä, eli ilmeisesti liian taakse kiinnitetyt vastinhihnat, jolloin satula kinnaa eteenpäin. S-vyö saattas poistaa ns. syynkin, mutta ei ole vielä tullut kokeiltua. Häntäremmi vain painaa jatkuvasti häntäruotoon satulan kinnatessa eteenpäin, joka tuntuisi varmasti ikävältä.

   Poista
 5. Minkä ikäisenä varsaa voi alkaa pikkuhiljaa ohjasajamaan, juoksuttamaan ja hypyttämään (ilman ratsastajaa tietysti)? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahja opetettiin ohjasajolle 1v keväällä. Juoksuttanut en ole varsinaisesti vielä ja tuskin sitä tulen koskaan kunnolla tekemäänkään. Juoksutuksen tapaista harjoittelua olen kyllä tehnyt, mutta siinä pyydän hevosta tekemään jatkuvasti jotain (vaihtamaan suuntaa, askellajia, tulemaan luokse, peruuttamaan, pysähtymään...) ja se on vain pieni osa muusta harjoittelusta, jota samalla kerralla aina teen. Tätä maastakäsinharjoittelua olen alkanut tämän vuoden puolella tekemään säännöllisemmin. Varsinaista juoksutusta tyyliin 10min per suunta en tule tekemään, koska en näe siitä mitään kunnollista hyötyä. Irtohypyttänyt kunnolla en ole, mutta kesän aikana on tarkoitus ottaa ensimmäinen kunnollinen irtohypytyskerta.

   Poista
 6. Voi että totta varsaa ei pysty viellä siitämään lahjaa sanoppa terveisiä heppoille ja hyvää kesää =)

  VastaaPoista
 7. mitä mieltä olet jos joku kertoo kommentoinnin yhteydessä jotain (asiaan liittyvää) vaikka omasta hevosestaan yms. ?

  VastaaPoista
 8. Mitä Lyylille ja Thelmalle kuuluu? Voisko niistä tulla taas joskus postausta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tulossa postausta jossain vaiheessa! ;)

   Poista
 9. Ihuna varsuli kyllä! ::3 Ja tuo viimeinen kuva... :D Alko huvittaan.
  Miten opetat Lahjaa ohjas-ajolle? Ois tarkotus koittaa syksyyn mennessä oman varsan kanssa.

  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totutin varsan ensin tasaiseen tuntumaan ja opetin paikoillaan, mihin suuntaan tulee liikkua kun vetää ohjasta siihen ja siihen suuntaan. Sitten avustajan kanssa liikkeelle, avustaja niin kauan, että homma sujuu. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, vaikka "valjaat päälle ja menoks" tekemisestäkin joskus hyvä (ehkä) tulee, pääsee hyvällä pohjatyöllä nopeammin toivottuihin tuloksiin. Ohjasajo ei ole narut löysänä kävelyä, tuntuma pitää olla ja varsan tulee vähintään kahdessa askellajissa luotettavasti liikkua, kääntyä ja ymmärtää mitä siltä pyydetään, ennenkuin kärryjä edes harkitsisin perään. Ohjasajo on kyllä mielenkiintoista.

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Ei se mikää jatkoletti oo, ku ihan kylläkin hevosen omaa harjaa, joka on letitetty ;)

   Poista
 11. Lordi on niin huippusöpö etä melkein räjähdän! Kuinkas paljon nuo heppaset syövät rahaa per. kuukausi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä ei hevosiin mene kuin heiniin, väkirehuihin ja jonkun verran (vielä) vuoluihin. Varustekulut ei yleensä ole pakollisia, vaikka niitä tietysti tulee välillä hankittua. Rokotukset, madotukset ym. ovat satunnaisia kuluja, kuivikkeena olki johon menee todella vähän (n. 50e vuodessa). Eläinlääkäriä ei ole paljoa tarvittu, mutta tietty yllättäen sellaisiin kuluihin voi mennä. Periaatteessa laskemalla heinän hinnan + 50-100e päälle saa aika realistisen kuvan pakollisista kuluista kuukaudessa.

   Poista