keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Vähän kaikenlaista

Käytiin rannassa kahden hevosen ja koiran voimin kahlailemassa. Lordi on ollut hirmu rohkea veden suhteen, rohkeampi kuin Lahja. Se heti ekasta kerrasta meni omasta aloitteesta veteen kahlailemaan ja pärkskyttämään sitä. Lyyli tykkää kanssa vedestä ja riehuu siellä mielellään.


Lordin kanssa otettiin uusiksi käsittelyyn riimu. Se on parina kertana keksinyt, että vetää pään ylös ja alkaa pakittaa riimua laittaessa. Vielähän tuo menee kun vaan laittaa riimun, mutta 150 senttisen hevosen aikuisen hevosen kanssa onkin sitten pulmissa. Siksi otin asian käsittelyyn heti ja lähdettiin käsittelemään riimun päähänlaittoa paloissa.

Ensiksi varsa sai palkinnon, eli rapsutuksia jo heti, kun katsoi riimuun päin. Riimu vietiin samalla pois näkyvistä. Kun se sujui, palkinto tuli riimuun koskettamisesta. Itse pään laittamista riimuun en ole vielä perusteellisesti lähtenyt opettamaan, mutta senkin voisi sitten, kun saa otettua niitä motivaation kymmenkertaisesti parantavia juttuja mukaan, eli jotain syömistä. Kun edellämainitut meni hyvin, laitoin riimun niskalenkin turvalle, josta tuli rapsutukset. Tämän sujuessa sitten koko riimun mennessä päähän sai varsa vasta seuraavat rapsutushetket. Parannusta tuli aika paljonkin, sillä varsa pysyy nyt suhtkoht paikoillaan riimua laittaessa, eikä vetäise päätä ihan niin ylös kuin saa.Lillan popoihinkin uskalsin koskea. Saa nähdä kuinka noottia tulee, kun Lordin kavioita tullaan katsomaan, kuinka tuhotuksi oon Lillan koivet saanu. Omaan kokemattomaan silmään kun ei aina osaa nähdä, mistä pitäisi vielä ottaa, tehdä toisin ja mistä olisi kannattanut jättää ottamatta. Orpo olo on kun ilman vieressäneuvojaa koittaa jotain saada aikaiseksi, mutta positiivista tässä on tietty se, että ponin askellukseen tää säveltäminen ei ainakaan vaikuttanut. Ehkä en tehnytkään kaikkea ihan mehtään ainakaan... Toki saa aika mehtää vuollakkin, että jalattoman hevosesta saa.


22 kommenttia:

 1. Miks mua nauratti toi vika lause?:''DD Jokatapauksessa kiva postaus!:)

  VastaaPoista
 2. Lyyli on kyllä kasvanut ihan hirveästi!

  VastaaPoista
 3. Ei vitsi sun hevoset on hienoja! Ja Lyyli kasvanu paljon. Katoin noita aiempia postauksia, ja olet tosi hyvä kouluttamaan hevosiasi. Hyvää kesää!

  VastaaPoista
 4. Tee taas joskus kuulumispostausta Lyylistä ja siitä mitä kaikkea se jo osaa ja mitä sen kanssa päivittäin teet (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten kun saan raahattua kameran Lyylin mukaan ;)

   Poista
 5. Voi miten ihana postaus. Etenkin nuo järvikuvat. Kyllä on idyllinen elämä ja olosuhteet sinun hepoilla :), ei niillä paremmin voisi olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva paikka täällä meillä kyllä, kun omat pururadat ja järvi vieressä, vaikka tietty sitä ite parannettavaa löytäs kaikesta :D

   Poista
 6. Voisit tehdä "miten opetan hevosiani" - postauksen aiheesta miten opettaa hevoselle pysymään paikoillaan hoidettaessa, esim. tallin käytävällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En varmaan saisi aiheesta kirjoitettua hirveästi, kun meillä paikoillaan opittu seisomaan vain ihan sillä, että hevonen aina palautetaan paikalleen, kun se liikkuu.

   Poista
 7. Hienoja kuvia, onpas teidän Lyyli kasvanut! :)

  VastaaPoista
 8. Aika lyhyen näköiset, muuten tosi siistit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon täällä varsinkin tän päivän valittanu, ku tosiaan otin liikaa kannoilta... Muuten oon tyytyväinen ite, mut saa nähä mitä noista sanotaan kokeneemman silmän alla :D

   Poista
 9. miks ihmeessä aina käytät tolalsta mummo huivia... kunno maalaisjuntti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vaikka siksi, etten halua auringonpaisteessa tulla huonovointiseksi, joka helposti käy, mikäli en suojaa päätäni ja aurinko porottaa suoraan päähän. Kärsin huonovointisuudesta jo muutenkin ihan tarpeeksi refluksitaudin takia. Ei mua kiinnosta miltä mä kotonani näytän, oon ihan mielelläni erilainen ja maalaisjuntti ;) Toppahousut on in talvella, kumpparit märillä keleillä ja huivi auringonpaisteella, oli se sitten kuinka junttia tahansa.

   Poista
  2. Voi jestas mikä kommentti, ihankun tallilla/kotona ei saisi näyttää miltä haluaa :-D Kaikesta jaksetaan valittaa, ihan naurettavaa.

   Poista
  3. Antaa "kaupunkilaisjunttien" ihmetellä ;) Tähän tuli toinenkin kiva kommentti, mutta menin poistamaan sen vahingossa!

   Poista
 10. Hienoa jälkeä kavioiden kanssa:) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vaikka kannat jäi häiritsemään todella! :D

   Poista