torstai 3. heinäkuuta 2014

Kolme ruokittavaa suuta, sekä koira ja kissa

Sillä tavalla tuli sanottua tänä aamuna suoraan radiolähetykseen, jonka jälkeen välittömästi tajusin, että hetkinen, eiväthän ihmiset voi tajuta, että ne ruokittavat suut ei suinkaan ole ihmisiä, vaan hevosia! Väliäkö sillä, viikko on ollut kyllä yhtä pyöritystä.

Ensimmäinen päivänä matka suuntasi Kultaisen harmonikan finaaliin. Kisan tuloksena palkintona pyöreä nolla euroa ja tulos jostain nelosen ja kutosen välistä - jo kolmantena olisi saanut 750 euroa, voittajana yli kolme kertaa enemmän, mutta meni miten meni ja sillä siisti. Täältä sitten yöllä kotia ja lehdistä, sekä radiosta otettiin yhteyttä. Aamulla olikin sitten lyhyt suora radiolähetys ja jos tänään on törmänny Keskisuomalaiseen tai Aamulehteen, niin niissäkin ilmeisesti jotain mainintaa. On tuo näköjään sen verran iso kilpailu, että tällänen "häviäjäkin" on saanut vastailla toimittajien kysymyksiin.

Kultainen harmonikka, finaali 2.7.2014

Mennäämpä nyt siihen pääasiaan, eli poneihin! Ketään tuskin kiinnostaa löpinät itsestäni, vaan näistä mustavalkoisista joista saan helpommin juttua aikaiseksikin. Aloitetaan vaikka tämän blogin monen lempihevosesta, eli Lahjasta.

Lahja oli selvästi heti lähdössä tekemään jotain, koska se oli riimun nähdessään kyllä heti sieltä ruohon keskeltä työntämässä päätään riimuun. Päätin tällä kertaa pistää ponille valjaat, että liikunta pysyy monipuolisena ja suunnattiin kentälle. Vähän ohjasajoa molempiin suuntiin, kunnes otin pari itseväsättyä puomia ja laitoin varsan perään. Ohjasajoa näilläkin, meni todella hyvin! Kääntymiset ja kaikki. Ihan jokaiselle en lykkäisikään noin vaan "aisoja" perään, mutta Lahja on kyllä niin rauhallinen kaikessa, että sille saa tehdä melkein ihan mitä vaan. Kyllä tuosta ajoponi vielä tulee, kunhan saa joskus hankittua ne kärryt ja kunnon ajovaljaatkin. Päivä oli kovin sateinen ja pakenimme Lahjan kanssa sadekuuroa takaisin tarhoille päin, koska sitä alkoi tulla saavista kaatamalla.
Porukan pieni mies tuntui olevan kasvanut kolmen päivän aikana valtavasti! Miten on mahdollista, että riimua sai pidentää kahdella turvan alta ja yhdellä reiällä niskasta? Kolmessa päivässä... Lordi on parantunut ihan täysin koettelemuksestaan ja energiaa on taas kaikelle. Tahtoa löytyy ja pomottelee mennen tullen isosiskoaan.

Lordi on oppinut samat jutut kuin muukin porukka, eli sen, että tarhassakin voi hoitaa vapaana. Se ei yleensä enää koskaan lähde karkuun muualle, kun sitä hoitaa, joten homma on kätevöitynyt huomattavasti, kun ei aina tarvitse sitoa varsaa kiinni hoitaakseen sitä. Joku päivä olisi tarkoitus tutustua tämän kanssa pressuun, sateenvarjoon, loimiin ja suihkepulloonkin.

Lilla on liikkunut varsomisen jälkeen hyvin vähän vielä. Oikeastaan sen parikymmentä minuuttia silloin tällöin. Itse olen tuskaillut istuntani kanssa, mutta kunhan Lordi kasvaa ja pääsee tositoimiin, ois varmaa aika käydä jossain tunneillakin.

Itseasiassa kävin tässä joku aika sitten itse jäsenkorjaajalla, jonka mukaan molemmat pohjeluut olivat painuneet, selässä paha skolioosi, yksi nikama sisälläpäin, lantio vinossa, jalat virheasennossa ja eripituiset, olkapäät eri tasolla ja toinen lapa pahasti jumissa kai vanhan olkapäämurtuman takia. Tää laittokin kropan kuntoon, muttei sitä yhtä nikamaa vielä koittanut saada paikoilleen, mutta muutos istunnassa hevosen selässä ja hevosen toimivuus on ihan eri luokkaa. Vaikken siellä edelleenkään kauniisti istu, mutta en sentäs ihan täysin vinossa, lytyssä ja hevoselle koko ajan ristiriitaista signaalia antaen -  ei ihme että oli vähän ongelmia saada hevonen taipumaan toiseen suuntaan. Sitähän en tiedä, kuinka kauan tälläsen yliliikkuvien nivelien omistavan keho suostuu pysymään kasassa, mutta hetkellinen apu istuntaankin tästä tuntui olevan. Vaikka edelleen se on kaikkea muuta kuin hyvä (varsinkin toi kevennyksen etukönö on aika jäätävä), mutta ei ihan niin paha - sietää jopa julkaista kuvia katkaisematta kuvasta ratsastajaa puoliksi!
21 kommenttia:

 1. Toi huopa sopii Lahjalle hyvin :)

  VastaaPoista
 2. Onko toi Lahjan ajovyö normaali juoksutusvyö? Tilasin omalle puokille semmosen juoksutusta varten mutta voishan sitä ohjasajoaki opetella jos samat kamat käy :)

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teettää varsa hevosilla, jotka ovat täyssisaruksia (sama isä ja emä, sekä tietty koko suku)? No en todellakaan :D Toivon ettei näin käykkään ikinä edes vahingossa, siitä kyllä yritetään pitää huolta; Lordi joutuu eroon kyllä viimeistään 8kk ikäisenä emästä ja siskostaan, koska voi sen ikäisenä olla jo lisääntymiskykyinen. Mutta oishan joskus kiva omistaa tamma, jota Lordille voisi käyttää, ehkä sitten joskus (tai sitten ei...). Lahjalle unelmoin myyntivarsaa (kolme hevosta maximi) joskus, mutta näkee sitten, tuleeko se koskaan titeutumaan - ja kyllä, jollain muulla kuin veljellään :D Kiitos!

   Poista
  2. Siis häh, mikä ihmeen kysymys tuo oli? :O Aika järkyttävää, jos joku oikeasti risteyttäisi täyssisarukset keskenään. Onneks Iida olet hyvin tarkkana ja tietoinen riskeistä, ettei näin pääse vahingossakaan käymään.

   Poista
  3. Ehkä kyseessä oli vain ajatusvirhe? (:

   Poista
  4. No ano voi anteeksi, kun en ajatellu...

   Poista
  5. En muistanu että niillä oliki sama isä... :/

   Poista
  6. Nii on mutta äh ihansama antaa olla

   Poista
 4. Lahja ja Lordi on kyllä kehittynyt taas huimasti! :o Hienoja heppoja! :)

  VastaaPoista
 5. Ihana postaus taas. Oon käyny joka päivä katsomassa millon tulee uusi postaus! Ja nyt se tuli:)) mistä oon ostanu nuo lahjan suojat ja huovan?? I.H.A.N.A.T <33

  VastaaPoista
 6. Kiva postaus!
  Olin kattomassa kultaisen ja hopeisen harmonikan kenraalia.

  VastaaPoista