lauantai 12. heinäkuuta 2014

Millä ne hevoset matkustaa?

Kapista kettua muistuttava poni kävi tänään tutustumassa vinkkaan. Tää kapinen poni on arvatenkin Lordi, joka vaihtaa varsakarvaansa ja haalistuneen mustan läikän altan kyljestä paljastuu ihan mustanmustaa. Ensin mentiin traileriin ihan vain siinä tahdissa kuin ite tahdottiin, ei mitään painetta mihinkään. Jonkin aikaa tuo katseli mattoa, seinää ja muita härveleitä enemmänkin kiinnostuneena ja käveli pelottomasti sisään. Sitten käveltiinkin seuraavan kerran jo ihan ihmisen perässä, ei mitään kummallista, no problem. Varsa varmaan mietti, et miksköhän tällänenki pitää ottaa niin vakavasti - siinä mitään opettelemista ollut.

Järvi on edelleen suosittu ja käytiin siellä yhdessä kaikkineen taas pulahtamassa. Lahja nautiskeli pitkään kaisloilla rannikossa ja Lordi seikkaili siellä missä itse tahtoi. Lillan kanssa vähän uitiin ja löysäiltiin ja sai sekin maistella kaislanlehtiä. Kun tuli tehtyä kunnon harjausurakka Lordin karvojen kanssa, jos toistaisi tämän vielä vaikka kera pesun pihkaan sotkeentuneen Lahjan kanssa ja vaikka vähän heittelisi vettä Lillankin niskaan. Lordi on tähän asti ainakin ollut porukan puhtain, kun taas siskonsa sotkee itsensä totaalisesti päivässä. Perfektionistina on joka jouhikarva saatava suoraksi, joten palaillaan asiaan sitten kun olen tyytyväisenä saanut hinkattua joka likaläikän Lahjan kyljestä!

Sillä on aivan erilainen pää kuin Lahjalla pienenä! Tällä pidempi ja suipompi, Lahjalla oli ihan ponipää.


Lähetäänkö matkalle?

Iskikö laiskuus - tässä kätevä "letti" liehuharjalle liikutuksen ajaksi. Pyörittää vaan ja välillä pistää kiinni väliin, vaatii vaan sen oikeasti pitkän harjan, että pysyy kasassa!

Perässähiihtäjät, toinen näistä raahattava Lahja, joka tahtoo vapauteen.13 kommenttia:

 1. Voi miten hienoja nuo kahlauskuvat. :) Lahja on iiiso tyttö! Ja vitsi, Lillan harja on kasvanut! Hienon näköinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahja on! Ei se oo kasvanu, kuihtunu vaa viimesimmän vuoden aikana ;) Jospa se siitä sitten saisi taas vauhtia kun saa Lilla rauhan tuosta ylimääräisestä syöpöstä talvella (:

   Poista
 2. Meillä oli aivan samanlainen reaktio vinkkaan :-D Sisään vaan, eikä paljoa hetkauttanu vaikka pihatiellä vähän "matkustettiinkin".
  Sanonpa vain taas, että Lordissa on hurjasti asennetta! Siis ulkonäöllisesti. Miellyttää ainakin minun silmää ihan valtavasti...:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rocktähdellä pitää olla vähän asennetta ;) Toivoisin tästä muhkua ja oikein läskikaulaista, joka ei sitten taivu ratsastaessa mihkää, mutta hieno ois! Sekä tietty iskän Lillankin harjaa ja häntää ainakin kolme kertaa paksummat jouhivarastot! Kovin ruikulalta vaikuttaa ainakin nyt, mutta harjan kasvuvauhdista oon kyllä ainakin tähän asti tykänny. Jos ei muuta tuu, ni jos ees se kiva harja ;)

   Poista
 3. Kirjotat tosi hyvin ! Odotan aina innolla milloin uusi postaus tulee, kun sitä on niin mukava lukea :)

  VastaaPoista
 4. vuoletko milloin ekan kerran lordin kaviot ? onko liikaa jos on vuolenut kaksi kuisen varsan kaviot kaksi kertaa ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En vuole itse Lordin kavioita, se vuoltiin jo pari-kolme viikkoa sitten ekan kerran kuukauden iässä. Ei ole liikaa, pikkuvarsan kavioita on hyvä seuratakkin tarkemmin, sillä ne kasvavat nopeasti ja kaikki virheasennot on korjattava heti. Esim. Lordilla on/ oli pieni riski kokkapolviin ja pukinkavioihin etusissa, koska se kulutti paljon varvasta kuopimalla ja kannat pitää katsoa, että pysyy alhaalla ja varvasta koitettava suojella.

   Poista
 5. Lordi on kyllä niin söppänä! Me kun opetettiin omalle varsalle koppiin menoa niin se pelkäs kamalasti kun lastaussilta kopisi kavioitten alla :D mut me otettiin ekoilla opetus kerroilla toi väliseinä kopista pois kun peruuttaminenkin oli neidin mielestä inhottavaa että piti mahtua kääntymään ympäri, mutta nykyään kyllä menee koppiin vaikka "ajamalla" tai siis sillai että ohjaa sen koppiin niin että itse seisot koko ajan kopin ulkopuolella, näyttää vaan tietä ja sitten se köpöttelee sisään. Opetettiin tää siitä syystä jos on yksinään lastaamassa heppaa voit vain ohjata sen yksin kävelemään koppiin, laittaa puomin ja lastaussillan kiinni ja sitten mennä itse koppiin kiinnittämään heppaa. :) oho tulipa pitkä selostus, toivottavasti saat selvää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjakin on opetettu lähettämään koppiin, se kopistelee koppiin mielellään vaikkei sinne käskisikään. Esim. kun Lolaa tultiin hakemaan, Lahja tuli osittain kiinni laitetun portin ali ja käveli suoraan kyytiin vaikka Lolakin oli vielä pihalla... :D

   Poista
 6. Kun sanoit että toivoisit Lordista oikein läskikaulasta, nii ehkä olis parempi että se olis lihaksikas :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mutta ehkä tajusit mitä tarkoitin ;) Kaulanhan saa aina kun syöttää hevosen syöttöporsaaksi, jota ei tietty kannata tehdä. Haaveissa ois samanmoinen lihaksikas kaula kun Lordin isäukolla, mutta rimpulampi tuo ainakin vielä on kuin Lahjalla pienenä.

   Poista
 7. Tee tallin ja varusteiden esittelypostaus:)) tää on muuten kiva postaus!!<3

  VastaaPoista