tiistai 22. heinäkuuta 2014

Murjottava ja kaksi huomionkipeääOsa jo kaipailikin blogiin postausta, mutta malttakaa! Kävin vain noutamassa vähän jatkoa tuohon riviin, en minä lopullisesti blogimaailmasta kadonnut. Taidankin olla velkaa aika pitkän postauksen, vai mitä mieltä olette?

Korvaton koiraeläin.


Tästä tapauksesta ei ole kuulunutkaan pitkään aikaan. Lyyli on kasvanut kovasti ja tutustunut jonkun aikaa jo pyörän kanssa lenkkeilyyn. Ei me pitkiä lenkkejä tehdä, ihan muutamista kilometreistä puhutaan vielä. Alun arastelun ja sen jälkeisen rohkaistumisen ja kerran melkein alle juokseena Lyyli on oppinut kulkemaan rennosti pyörän vieressä naru löysänä ja tykkää hölkkäillä. Välillä se sitten katselee ja kiihdyttää vauhtia, josko mentäisiin vähän lujempaa. Kääntymiset teen aina tosi varovasti ja hiljaa, ettei tule yllätyksenä ja risteyksissä olen käyttänyt aina sanaa oikea tai vasen - vielä koira ei niistä mitään tajua, mutta ehkä joskus. Kun oppii edes sen, että johonkin suuntaan käännytään niin oppii sekin varautumaan.

Tänään kaivoinkin sitten myös todella pitkän ajan jälkeen esiin koiran juoksuvyön vyötärölle, pistin koiran naruun ja lähdin kokeilemaan, miten juoksu taittuu. Eihän me mihinkää päästy, kolme kilometriä ja kaksikymmentäminuuttia siihen tuhraantui. Ei se oo kyllä ihmekkään, kun mitään ei oo juossu ties kuin pitkään aikaan, mutta jos tätä innostuisi pikkaisen hölkkäilemään kun tuo koirankuvatuskin tuossa kotisohvalla lököttelee, niin saa sekin liikuntaa samalla ja itselle sitä juoksuseuraa.

2kkLordi täytti kaksi päivää sitten kaksi kuukautta. Se on kasvanut viimekuusta 3cm, eli on nyt 107cm korkea. Lisäksi vankkuutta on tullut mukavasti lisää (vaikka sitä vieläin enemmän toivoisin) ja oma persoona on alkanut tulla esiin. Karvaa on vaihdettu ahkerasti, mutta vielä kestää jonkun aikaa, että varsakarva on kokonaan tiputeltu.

Lillan kanssa taas toteutin tänään itselleni kunnon rääkin kentällä koulun merkeissä. Lahja on saanut tyytyä vain huomion kerjäämiseen ja harjaustuokioihin. On noillakin selvät luonteet, Lilla tuntuu murjottavan vieläkin kotiintulon jälkeen (kun oltiin poissa), ei ole mitenkään kiinnostunut tekemisistä. Lahja taas tunkee vain syliin ja Lordi tekee sivummalla pientä jäynää koko ajan, kuten kuskailee harjakasseja joka paikkaan jos ne uskallat tarhaan viedä.

9 kommenttia:

 1. Kuule, saaneen antaa neuvon tohon lenkeilyyn, mä oon opettanut mejän koirat kääntymään, ihan normilenkilläkin, että osoitan kädellä ja sanon, suunasta riipuen, joko Vas tai Oik. Ja molemmat osaa nykyään pelkällä sanan kanssa. Et opeta, ensin ihan normi kävelylenkillä, sitten vasta pyörän kanssa. ;) P.s Ihania kuvia, Lordi, ok kyll komia poika. :) <3 <3 <3 <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu näinhän sen voisi tehä ja vaikka ihan vain harjoitella sitä, mutta en ole saanut vielä aikaiseksi/ kokenut tarpeelliseksi kun koira toimii muutenkin jo niin hyvin (: Kiitos!

   Poista
 2. Moi! Tein blogiini blogiarvostelun suosikkiblogeistani, josta löytyy myös sinun blogsi arvostelu! Jos haluat, voit käydä katsomassa sen osoitteesta http://keskikesantarinaa.blogspot.fi/ ! :)

  VastaaPoista
 3. Olipa kivaa lukea ''pitkästä aikaa'' teidän kuulumisia! :)
  Tuntuu, että aika on mennyt ihan älyttömän nopeasti, kun vastahan seurailin livelähetystä varsomisesta ja nyt siellä touhuaa jo hyvin kasvanut ja komea oripoika muiden mukana ♥

  VastaaPoista
 4. Tee varutepostaus!!:) tai tallin esittely:D ihana tää sun blogi! Lilla on paras<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varustepostaukset olen tehnyt useampaan otteeseen - hakutoiminnolla löytyy. Tallin esittely on mahd. tulossa jossain vaiheessa. Kiitos!

   Poista
  2. Lordi on kyllä komea poika! :3 Aiotko muuten astuttaa Lahjan joskus?

   Poista