tiistai 8. heinäkuuta 2014

Preerialta pulahduksiin

Ihana kirjoittaa blogiin, kun on oikeasti materiaalia ja asiaa mistä kertoa!

Pari päivää sitten tuli aurinko ja auringon mukana ötökät. Koko kesänä ei juuri myrkkyä ole tarvittu, koska öttiäisiä ei ole ollut, mutta nyt niitä tuli pilvin pimein. Myrkky vetelikin sopivasti viimeisiään ja pikkuhirviöt ovat kovin mieltyneet Lahjaan. Lääräsin vähän kaikkea mitä vaan kaapista löytyi paarman puremiin, ettei ne kutiaisi ja parantuisivat nopeammin. Tervalaastari laitettuna paksulla kerroksella onneksi vähän vähenti lentäviäkin puremien luota, mutta ei jäljet kovin kauniit ole. Nenutkin on vähän punettuneet jokaiselta, vaikka valkoiseksi niitä koitankin maalata aina aurinkorasvalla - onko turpasuoja muuten hyväksi todettu keksintö palamisen ehkäisemiseen? Tuntuu, että kun kerran palaa, aina palaa ja herkästi palaakin vaikka kuinka koittaa suojella.

Lordi pääsi toissapäivänä tutustumaan loimeen ja eilen pressuun. Loimi ja pressukin aiheutti molemmat yleistä hämmennystä, mutta uutteran siedättämisen jälkeen sai loimea heitellä varsan yläpuolelta ja pressuakin vähän päälle pistää. Lisää vaan samaa, niin kohta on Lahja kakkonen täällä.

Järvi on ollut suosittu kohde viime aikoina, varsinkin ratsastamisen jälkeen. Ihana kun on oma pururata, joka vie omaan rantaan, voi huoletta varsan antaa juoksennella mukana. Heppojen preerialta tänäänkin otin Lillan ja Lordin rannalle mukaan, mutta Lahja sanoi painavan sanan yksin jäädessään ja tuli matalasta sähköttömästä lanka-aidasta jonkin ajan kuluttua perässä. Koska tuo näytti seuraavan Lillaa ja varsaa kuin kissa hiirtä, olkoon sitten sekin vapaana. Vähän tuli otettua ralliakin kotiin päin mennessä, Lilla innostui kovin ja toisilla kerroilla jo hypähti vauhtiin kun tiesi, että saa lähteä. Eipä meinannut vetojen jälkeen enää pysyä tossut maassa vanhimmallakaan!

Tämän päivän pientä vääntöä.

Hevosten taivas - mutta Lahja sanoi, että yksinhän minä en tänne jää!


Kaik kolme.

35 kommenttia:

 1. ootteks nyt siis siel havulassa?

  VastaaPoista
 2. Muuten ihmettelin kans samaa et miks ette mennyykkää sinne havulaan vai oliko se harjula?
  Ihana tuo vika kuva ja sitten tuo video :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuorinnankin jälkeisen lasinsirumäärän takia, ehkä sitten joskus (tai sitten ei...). Kiitos!

   Poista
 3. Näänkö väärin vai onko sulla kingslandin ratsastushousut? :)

  VastaaPoista
 4. samaa täällä ihmetellään :D

  VastaaPoista
 5. Minäkin jäin ihmettelemään, kun käsitin jostain postauksesta että olisitte jo muuttaneet ennen Lordin syntymää sinne Havulaan? Mutta yhtäkkiä kuitenkin hepat oli taasen tuolla vanhassa paikassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niin on, mieluummin nyt vanha paikka kuin lasinsiru jonkun ponin suolistossa puhkomassa kaikki (sitä sirua alkoi nousta heppojen liikkuessa 40cm maan kuorinnankin jälkeen).

   Poista
  2. Ai siellä oli sellasta ongelmaa. Harminpaikka. :/ no onneksi hepoilla on tämä koti. Ja niin ihanat puitteet, kun pääsette tuonne järveenkin. :)

   Poista
 6. Ihana video, niin kivan näköstä! :)

  VastaaPoista
 7. Ihan postaus:) innolla odotan uutta<3 mistä toi lillan ihana huopa on?:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo eskan huopa on ostettu Pohjoisen ratsusta.

   Poista
 8. Milloin hevoset siis palas takas entiseen paikkaan? Et oo muistanu kertoa siitä mitään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei me oikeestaan käyty kun kääntymässä siellä havulassa :D

   Poista
 9. Iida kuule, haluaisitko auttaa? En saa oikein lukijoita ja mulla ei oo minkäänlaista käsitystä minkälainen on hyvä hevosblogi! Jos haluat,voit käydä katsastamassa blogini ja sanoa mitä asioita kannataisi parannela!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvän hevosblogin teksti on helposti luettavaa, mukaansatempaavaa ja hymiöitä ei ole (ainakaan liiaksi). Kuvia on paljon, ne ovat isoja ja hyvälaatuisia. Videoita välillä. Postauksissa vaihtelua. Siisti ulkoasu. Tälläisistä minä pidän.

   Uutteralla kirjoittamisella saa lukijoita. Ei minullakaan vuoden kirjoittamisen jälkeen ollut vielä paljoa lukijoita.

   Poista
 10. Oi toi video, meneepä Lilla lujaa ja Lahja ja Lordi seuraa noin hienosti :> Mahtavia hevosia sulla! (:

  VastaaPoista
 11. Mulle tuli mieleen että kun harrastat ponies kans paljon maastakäsittelyharjotuksia, niin ootko kokeillu Lillalla kuolaimettomia suitsia? :) Se ainakin sopis tuohon samaan harjoitukseen hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaan harjoitukseen?

   Menin uintireisullakin pelkällä riimulla, kukkahackiksilla tulee mentyä tavallista koulunvääntöäkin jonkun verran ja välillä nakkaan päästä kaikki pois (:

   Poista
 12. Näytti todella hauskalta menolta tuo rallittelu:) Sun hevoset on vaan niin hienoja!

  VastaaPoista
 13. Mistä Lillan jalustimet :O Ostan heti. Paitsi, että nuo ei taida olla turvajalustimet... Ja kun Lillan väri on lila ja Lahjan turkoosi niin olenko ymmärtänyt oikein, että Lordin väri on punainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.smartriders.fi/LargeProductCard.php?productid=Jin%20St%20Lila

   Tuolta löytyy mm. noi lilat jinit. Joo ei oo turva, ite haaveilen joskus säästäväni freejumpeihin turvajalustimiksi, ois varmaan ihan kätevät ratsutusvaiheessa, JOS sattuukin joku kämmi tai yleensäkkin esim. hypätessä. On vaan melkein puolet kalliimmat kuin jinit, ehkä sitten joskus kun rikastuu... :D (eli ei koskaan) Joo Lordin väri on punainen.

   Poista
 14. Siis syntyikö Lordi Havulassa vai nykyisessä paikassa :o Kun en tunnista xd

  VastaaPoista
 15. Haluasin tietää, kuinka paljon ratsastan kesähevosellani. Hevonen on 18-vuotias lämminverinen ex-ravuri ruuna. Sillä ei kannata kannata kauhean kovaa treeniä laittaa sen jalkojen takia, jotka vähän väliä reistailevat :) Seurailen kyllä sen jalkojen toimintaa ratsastuksen myötä. Meillä on vaan kenttä käytössä, maastoja ei voi tänä kesänä käyttää kuin harvoin. Jalkojen takia siis voi mennä todella pieniä esteitä ja vapaapäiviä olisi aika paljon (4-3) Voisitko kertoa siis paljonko ja mitä sen kanssa voisin tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu aivan siitä mitä jaloissa on ja mikä hevosen nykyinen kunto on (jalkojen huolellinen hoito, kylmäys liikutuksen jälkeen ja lämppärit ei tee haittaa). Kevyttä koulutreeniä ja esteet jättäisin kokonaan pois, jos jaloissa sellaista, ettei suositella hyppäämiseen.

   Poista
 16. Nyt vain tähän mitenkään liittymättömänä, minkä kokoisia riimuja Lahja käyttää? :D

  VastaaPoista