maanantai 28. heinäkuuta 2014

Saatte luvan järkyttyä

Käsittelen tällä hetkellä suurtakin elämänmuutosta, joten siksi olette saaneet vain odotella uutta postausta ja tietoa. En aio lopettaa bloggaamista, en todellakaan, tämä on ihana ajanviete ja saatte lueskella tarinointia jatkossa varmasti jälleen reippaalla tahdilla. Tällä kertaa kuitenkin taidan järkyttää teitä, mutta malttakaa kunhan kerron. Minä olen lähdössä opiskelemaan, joka edellyttää monen asian järjestelemistä ja vie aikaa. Asiaa helpottaa vielä se, että koulun alkaminen painaa päälle ja asioita on vielä täysin auki.

Lilla on käynyt järvessä kera Lordin mitä nyt hellepäivinä on jaksanut. Muuta ei noilta voi vaatiakkaan tällä hetkellä, ne paistuvat jo aurinkoon. Lahja on jäänyt yhä useammin vain yksin tarhaan ja olen pähkäillyt, miten sille käy kun opiskelut alkavat. Jaksanko hoitaa nämä kaikki? Kyllä, jaksan. Jaksanko hoitaa nämä kaikki (+ koiran) joka päivä kiireettä huolella jokaiselle oman hoito- ja puuhasteluhetken suoden? No en. Vaikka kuinka väittäisin muuta, niin en. Lahja on jäänyt vähän ulkopuoliseksi, joten ei ole vaikea valita kenestä luovun, jos luovuttava olisi. Tämä ei ole pakkomyynti, pidän mieluusti varsan itsellänikin opiskelujen keskellä (joten kaikki tajuavat varmasti sen, että myyn vain hyvään kotiin, eikä myynnillä ole niin hoppu), mutta silloin aika ei vain riitä kaikille tasapuolisesti. Lisäksi on tullut niin paljon asiaa, jotka aiheuttaa päänvaivaa tällä hetkellä, että kokisin helpommaksi jos olisi yksi huoli vähemmän. Jos jollain on tarjota rakastava koti, täällä on tarjolla ihastuttava varsa uuteen kotiin. Joten, saatte luvan järkyttyä...;
Myydään pian puolitoistavuotias kiltti irlannincob tammavarsa kasvattajalta muuttuvan elämäntilanteen vuoksi (opiskelu). Säkä nyt 135cm, kasvaa varmasti ainakin yli 140cm. Moneen totutettu ja hyvin opetettu. Ei pelkää autoja, traileriin kävelee itse pyynnöstä. Matkustanut muutaman kerran (emän kanssa), ei ongelmia. Perusasiat käsitelty huolella. Ohjasajettu, mutta kärryt olleet perässä vain kerran kärryjen puutteen takia. Varmasti helppo opettaa ajolle, ohjasajoa käsitelty säännöllisesti.

Vuoltu reilun kuukauden ikäisestä alkaen, madotettu ja rokotettu asianmukaisesti. Elänyt pihatossa lähes koko ikänsä, mutta osaa olla karsinassakin. Seurallinen ja ihmisystävällinen, hyvä motivaatio harjoitteluun! Tästä nopeasti oppiva varsa tulevaisuudessa esimerkiksi harrasteluun ratsuksi, valjakkoajoon tai miksei vaikka siitoskäyttöön.

Hyvistä vanhemmista. Palkittu 1.VPremiumilla 144 pisteellä maitovarsana. Rekisteröity Hippokseen ja Hollannin IC-kantakirjaan (passi Hippoksen kautta). Emä ja varsan täysveli (s.2014) nähtävissä myyjällä. PSSM1- negatiivinen.

Vain hyvään kotiin, ei yksineläjäksi! Mielellään täysi-ikäiselle. Hintapyynti 2800€.
Puh. 0405447455/ Airi (varmemmin tavoiteltavissa) tai 0405923667/ Iida. S-postiin voi ottaa myös yhteyttä iida_rajala@hotmail.com

<3
112 kommenttia:

 1. Oho, tuli kyllä yllätyksenä mulle! Mutta onneksi ajattelet myös hevosten parasta, toivottavasti löytää hyvän kodin (tai salaa toivotaan, että saisit järjestettyä asiat paremmin ja pidettyä Lahjan) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän Lahjalle koti löydy ja mikäli ei löydy, voi se jäädä kotiinkin, en minä sitä pakolla mihinkään lykkää (:

   Poista
 2. Etkö muka tiennyt jatko-opiskeluista ennen varsojen teettämistä? Kuvittelitko jääväsi peruskouluasteelle? Typerää. Miksi edes teetit varsan, saati toista, kun et kuitenkaan voi niitä pitää? Mutta pitihän se saada kun sattui tahtomaan vai mitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei anonyymi! Ootko ikinä kuullut ihmisistä jotka kasvattaa hevosia? Laittavat tammat kesäisin kantavaksi ja myyvät sitten lähes jokaisen varsan joka sattuu syntymään? Tyhmää touhua sekin kunhan nyt vaan halutaan niitä varsoja?

   Et oo ikinä kuullu elämänmuutoksista? Siitä, ettei kaikki mene aina niinkuin pitäisi? Aivan, sun elämä onkin aina täydellistä, saat aina uuden asunnon kun sormia napsautat, rahaa lentelee käsiisi tuosta noin vaan ja lisäät vuorokauteen muutaman tunnin lisää.

   Terv. Aina kaikki ei vaan voi mennä niinkuin toivoisi ja elämäntilanne voi muuttua, halusi tai ei.

   Poista
  2. Onko asia sinulle joku ongelma? :D

   Poista
  3. Noin 90% suomen "kasvattajista" voisi lopettaa "kasvattamisen" niin turhat monttuhevoset vähenisivät puolella.

   Oletko koskaan kuullut ennakoinnista? Yleensä opiskeluja vasten ei hankita eläintarhallista eläimiä..

   Poista
  4. Kyllä, mutta kun se opiskelu EI ole aivan ainoa syy. En vain viitsi ruveta teille ANONYYMEILLE alkaa selittää puolet elämästäni. Jos kaikki olisi mennyt niinkuin puoli vuotta sitten piti olla pitäisin varmasti koko eläinkatraani, mutta tämä kaikki epätietoisuus tulevasta on nyt vaan liikaa ja jostain on luovuttava.

   Poista
 3. Luuleeko ylempi anonyymi että kasvattajat pitävät aina kaikki varsansa? Ikävää että saatat joutua Lahjasta luopumaan ja toivottavasti sille löytyy koti jossa sitä käsitellään yhtä hyvin! :)

  VastaaPoista
 4. Oho, tulipa yllärinä. Hyvä on että ymmärrät hevosen parhaan jos asiat näin ovat, vaikka toivoisin että tapahtuu joku käänne ja voit Lahjan pitää ;) mitä muuten lähdet opiskelemaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukiota ja samalla aion etsiä kengityskursseja tms.

   Poista
 5. Tuli kyllä aivan yllätyksenä mullekkin ja kieltämättä vähän järkytyin. Toivottavasti lahjalle löytyy hyvä rakastava koti! :)

  VastaaPoista
 6. Ei Lahjaa :( Snisk :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, valintoja on joskus tehtävä.

   Poista
 7. Oho! Lahja oli juuri se, miksikä tätä blogia luin :) Harmillista!! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole pakko enää lukea jos ei miellytä, jos/kun Lahja lähtee ;)

   Poista
 8. Yh voi ei, lahja on mun lemppari näistä kaikista. Toivottavasti lahjan mahdollinen uus omistajakin on bloggaaja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mutta joskus on tehtävä valintoja. ei tuo kirjoihin ja kansiin ole vielä kirjoitettu, että Lahja lähtee, voihan olla ettei sille vaikka sopivaa kotia löydykkään (:

   Poista
 9. Voi ei.. Toivottavasti löytää hyvän kodin!:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytää löytää, voi Lahja kotiinkin jäädä jos ei löydy oikeaa kotia (:

   Poista
 10. ei tuo ei voi olla totta ei Lahja rakas :'(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi Iida olet nykyään näin nenäkäs? Etkö ymmärrä että ihmiset voivat oikeasti tulla surulliseksi tällaisista uutisista? :/ Olen aina arvostanut sinua ja pitänyt fiksuna, mutta valitettavasti en tiedä mitä ajatella enää...:(

   Poista
  2. Toivottavasti ihmiset tajuaisivat, että minäkin voin olla surullinen, vihainen tms. ja kun asiat potkii päähän ja sen lisäksi saan haukkumiset päälle siitä, että oon myymässä Lahjaa, minäkin voin reagoida siihen huomaamattani vastaamalla esimerkiksi kommentteihin normaalia negatiivisemmin. En minä halua pahoittaa kenenkään mieltä, mutta oma tunnetila vaan voi heijastua läpi, sille en voi mitään.

   Poista
 11. Miksei mielummin Lordi sitten kun se on vieroitus ikäinen? Kun et voi sitä kuitenkaan omilla tammoilla käyttää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on minun päätökseni, jota on kyllä harkittu jo pitkään.

   Poista
 12. voi ei.. Lahja on mun lemppari <3 toivottavasti löytää hyvän kodin vaikka sulla se on varmasti parhaassa mahdollisessa kodissa <3<3 Voimia ihan hirveesti tässä ja kaikissa tilanteissa!!!

  VastaaPoista
 13. Voi ei.. Toivottavasti Lahja saa hyvän kodin vaikka sulla on paras mahdollinen koti Lahjalle <3<3 Voimia ihan hirmuisesti kaikissa tilanteissa!!

  VastaaPoista
 14. Nyt tuli kyllä ihan puun takaa o.o ! Itse ymmärrän täysin, mullakin on kolme hevosta (ns. vahingossa tullut niin monta....) ja liikuttaminenkin meinaa tuottaa päänvaivaa, haluan kuitenkin tarjota jokaiselle aikaa, mutta se ei aina onnistu, tai onnistuu, mutta millekkään muulle ei jää aikaa. Siitä kohtaa olen huono hevosen omistaja, että en voi noista mistään luopua ilman että olisi täysin pakko. En vaan voisi katsoa omiani muiden käsissä ja ajatella, ettei se enää ole minun. Kerran luovuin yhdestä, tuska oli hirveä ja kolmen vuoden jälkeen tyttö on taas mulla. Sen jälkeen tiesin ettei se myyminen ole mun juttu. |:

  Tuntuu kyllä sun puolesta pahalta että joudut luopumaan Lahjasta, mutta ehkä se on parasta sille, noin nuori tarvitsee vielä paljon aikaa. Toinen vaihtoehto voisi olla myös ylläpito, saisit Lahjan takaisinkin kun aikaa taas olisi. Mutta teet miten parhaaksi näet! :)
  Siitä olen varma, että Lahjalle löytyy ostajia ja tietysti joukossa on varmasti paljon hyviä ostajaehdokkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan minulla talvenkin hoidossa Lola, jolloin oli kolme heppaa ja kävin samanaikaisesti työkokeilussa. Ihan hyvin se onnistui, mutta voisi oll, että tässä tilanteessa, jossa on kuitenkin itsellä paljon enemmän päänvaivaa tulevaisuuden ratkaisun mietinnäksi on parempi luopua jostain ja saada yksi huoli (= hoidettava) vähemmän. Ylläpitoakin voin harkita, jos joku on kiinnostunut.

   Poista
 15. Vastaukset
  1. Tuu ostamaan, siitähän se kivaksi muuttuisi ;)

   Poista
 16. Mihin sitten meni ne suunnitelmat kun sun piti muuttaa sinne taloon ja ottaa kaikki hevoset sinne?? Siis sinne mistä oli se blogikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kato kun kaikki ei mene aina niinkuin on suunniteltu.

   Poista
 17. Mikset antaisi vaikka pitkäaikaiseen ylläpitoon tai jotain? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin harkita pitkäaikaista ylläpitoakin, jos sopiva paikka löytyy (:

   Poista
 18. Vo ei :( Tuli ihan yllätyksenä. Odotin jo kovasti sitä kun alat opettamaan Lahjaa ratsuksi...
  Nyt sitten vielä kauempi odotus.
  Ymmärrän että sinulla on hyvä syy siihen. Toivottavasti pääsee ihanaan kotiin (vaikka toivonkin salaa että voisit pitää sen ;( )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos hyvää kotia ei löydy jää Lahja sitten kotiin, mutta sen näkee sitten.

   Poista
 19. Voi ei, ei Lahja vauvaa! Sniiiiiffff :---( nyt kyllä olen itsekin maassa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä nyt vielä ole, mistä sen tietää haluaako kukaan edes ostaa Lahjaa ;)

   Poista
 20. Harmillista, mutta ymmärrän. Aion itsekin opiskelemaan, enkä sen vuoksi ole halunnut hevosta. Toivottavastilöytyy hyvä koti, ja ihmehän se olisikin jos tuollaiselle varsalle ei löytyisi hyvää kotipaikkaa. Paljon tsemppiä etsimiseen=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja tässä on sen opiskelun lisäksikin paljon muuta hässäkkää, joiden summa on saanut tämän päätöksen aikaan.

   Poista
 21. Vastaukset
  1. Jahas, ennustajan taitoja vai kun minullekkaan tämä ei ekan kerran tosissaan tullut mieleen kuin ehkä kuukausi sitten?

   Poista
 22. Ooi,,jotenki hirveetä ajatella et myyt lahjan, mut kaikki ei aina mene suunnitelmien mukaan... ois niin ihanaa ostaa lahja ittelle, mutta 13 vuotiaalle tytölle ei välttämättä olisi järkevää ottaa ensihevoseksi 1.5 vuotiasta varsaa, vaikka hieno varsa onkin :D.. onnea opiskeluihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pitäisin kyllä itsellä, jos olisi järkevää, mutta nyt on ehkä parempi kuitenkin luopua yhdestä.

   Poista
 23. Voi ei, Lahja on/oli kolmikosta suosikkini, vaikka seurasin blogia jo kauan ennen Lahjaa. Tosi harmillista :'( olisi ollut ihana nähdä sen kasvavan, ihan joka kulmassa kun näitä varsablogeja ei ole. Lordi on kiva kyllä, mutten ole sitä kovin ihmeellisesti seuraillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tätä ihan puuhun oo vielä kaiverrettu, voihan olla ettri Lahjslle löydy kotia (:

   Poista
 24. tajuan päätöksesi, mutta haluan vain kysyä miksi lahja? ajattelin vain että sinulla ei ehkä ole lordin kanssa niin hyvää luottamista/sidettä kuin lahjan kanssa ja lordi on myös ori josta voi tulla myöhemmin ongelmia. Toisaalta ei ole kovin järkevää myydä parikuukautista varsaakaan..
  anteeksi mutta halusin vain sanoa oman mielipiteen vaikka uskon että et päätöstäsi muuta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä on mietitty kyllä. Tällä hetkellä jos kuvitellaan, että jättäisin vain yhden hevosen, olisi se Lordi, eli se on viimeisenä vaihtoehtona lähdössä.

   Poista
  2. Miten niin oriin kanssa voi tulla ongelmia? Se riippuu hyvin paljon oriin koulutuksesta ja kasvatuksesta ym.

   Poista
  3. Orin kanssa joutuu miettimään tarhauksia ym kaikkia tarkemmin, eikä sitä ihan nirunaruaitaan kannata pistää. Ei se ongelmia aiheuta, jos niitä ei itselleen järjestä (= ei noudata turvallisuutta, aidat on mitä on jne jne.)

   Poista
 25. Voi harmi, mutta uskon kyllä että nuin fiksulle varsalle löytyy hyvä koti :) Oiskin aikaa ja rahaa niin olisin varmasti kiinnostunut ;) Mutta itsekkin oma varsa myytiin ajanpuuttumisen vuoksi pois, niin minkän teet. Ennen ajattelin että meneehän se kolmas siinä missä kaksikin, mutta ei se niin mene, sillä aina joku "kärsii" siitä ajanpuuttumisesta kuitenkin.. Tsemppiä jatkoon! :)

  VastaaPoista
 26. Raha ja paikka olisi mutta ei oo järkevää ottaa nuorta hevosta 8-v tytölle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja en myisikään, ellei varsaa hoitaisi, käsittelisi ja kouluttaisi kokeneemmat päivittäin ja ellei se vanhempi henkilö (esim. äiti) ole hankkimassa varsaa ensisijaisesti itselleen tytön sijasta. 8v yksin hoitamassa varsaa silloin tällöin kuulostaisi aika hurjalta varsan kanssa, voisi olla, että mielenkiintokin lopahtaisi aika äkkiä "kun heppaa saa vaan taluttaa ja hoitaa". Varsa oppii myös nopeasti sekä hyviä, että huonoja käyttäytymismalleja, joten 8v pitäisi olla todella rohkea ja tietoinen käytöksestään hevosen seurassa.

   Poista
 27. Voi ei :(
  varmaan tuntuu vielä pahemmalta myydä Lahja kun se on oma kasvattamasi.
  Toivottavasti kaikki ymmärtää että elämäntilanne voi muuttua.
  Onnea opiskeluihin!
  Ps. Lahja on ihana niinkuin muutkin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kumpa ymmärtäisikin mutta ei tunnu ymmärtävän... Kiitos!

   Poista
 28. Voi ei! D: Miten me lukijat nyt pärjätään ku Lahja on niin sulonen! <3 :o :( Mutta onnea opiskeluun ja Lordin kasvattamiseen! :)

  VastaaPoista
 29. Ehkä Iida myy Lahjan eikä Lordia siksi, kun eikös hän alunperin toivonut orivarsaa? Jos hänellä on enemmän käyttöä sille, kuin Lahjalle? Lahja oli kyllä minunkin ehdoton suosikki, mutta aion jatkaa lukemista vaikka ja jos Lahja poistuu kuvioista, sillä sun postaukset on ihan älyttömän hyviä. Toivottavasti Lahjalle löytyy hyvä ja rakastava koti jossa sitä viedään eteenpäin ja pidetään kuin kukkaa kämmenellä, niin hieno hevonen kyseessä! :) Aivan upeaa työtä oot sen kanssa kyllä tehnyt, ei muuta voi sanoa. Toivottavasti Lahjasta vielä kuullaan, omistajanvaihdon jälkeen. Aiotko muuten käydä katsomassa sitä uudella omistajalla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tottakai aion käydä, jos se on mahdollista (:

   Poista
 30. En nyt usko ihan että kasvattaja olet, kannattaa miettiä aina tarpeeksi hyvin nämä asiat ennenkuin hommaa varsan. En kiellä myymästä tai väitä että olisit tyhmä, mutta kannattaa jättää ne varsat sinne massuun jos joutuu myymään emät yms ja tekee vain kaksi varsaa, jotka jää vain seisomaan sisälle jos kukaan ei osta eikä aika riitä. Harmillista tosin että lahja myydään :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne kyllä sisällä seiso vaikka ilman liikutusta pari päivää putkeen oliskin ;) Ainakin uskoisin että Iidan hevoset on ulkona pääosin laumassa - välillä yksin, mutta hyvähän se on niin tottuu siihenkin että toinen on joskus lenkillä.

   Poista
  2. En ala koko elämääni anonyymeille selittämään, mutta todella on nyt aivan pattitilanne, joka jo itsessään harmittaa hirveästi ja siihen päälle anoja tulee latelemaan, että olen tehnyt varsat vain huvin vuoksi ja kyllästyneisyyttäni myyn. Ei, en todellakaan myisi jos tilanne olisi toinenlainen VAIKKA minulla odottaakin opiskelut. Tässä on vain paljon muutankin kuin se pelkkä opiskelu, jonka takia olen päätynyt yhtä kokeilla myyntiin. Ottaa koville kuunnella tuollaista ihmisiltä jo kaiken tämän muun päälle. Ei tämä minustakaan ole kivaa pistää hevosia myyntiin.

   Poista
 31. Eikö sieltä päin löydy iltalukiota, niin voisit päivät hoitaa hevosia ja illat opiskella? Älä välitä negatiivisista kommenteista, elämähän on sitä, että välillä joutuu tekemään ratkaisuja, joista kaikki eivät pidä. Ihan varmaan hevoselle löytyy hyvä koti. Tekisi mieli sanoa, että muuta meille hevosines ja käy lukio täällä, mutta kun ei ole pihattoa, eikä tallikaan ole kovin kummoinen. Innokkaita hoitajia täältä kyllä löytyisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etälukiota olenkin aloittamassa, opiskelu kun kuitenkaan ei ole ainut syy... Jos kaikki olisi nyt muuten mennyt suunnitelmien mukaan, en olisi harkinnutkaan minkään eläimen myymistä opiskelun takia, on vain niin monta asiaa, joista on täysi epätietoisuus tällä hetkellä, että on varmasti parempi, jos saisin yhden huolen (= hoidettavan) pois.

   Poista
 32. Voi ei, järkytyin todellakin :( Toivottavasti tosiaan saa hyvän kodin :)

  VastaaPoista
 33. Tiedätkö mitä eläinlääkis on? Silloin ei aikaa jää kyllä yhtään millekään muulle, kaikki erikoistumisjaksot, harjoittelut... Jos yhden lukion takia olet jo helisemässä niin odota kauhulla eläinlääkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole lukion takia helisemässä - jos kaikki olisi nyt mennyt hyvin pitäisin mielelläni kaikki hevoset VAIKKA kävisin lukiota samaan aikaan. Nyt vaan on niin monta asiaa, olen oikeasti aivan pattitilanteessa, että jostakin on parempi luopua. Opiskelu ei ole ainut syy, oikeastaan aika pieni osa siitä. Minua ei vain kiinnosta avautua elämästäni kaikenmaailman anoille, tosiostajat saavat sitten varmasti kuulla myös myynnin syitä tarkemmin.

   Poista
 34. No nyt on kyllä ihmisillä asiat pahasti sekaisin. Hevonen ei ole kuin koira, joka kärsii siitä että se vaihtaa omistajaa/tallia/käsittelijää. Jos itse nyt teettäisin varsan ja toivoisin orivarsaa, niin tammavarsat lähtisivät järjestään myyntiin. Kyllähän nyt varsan voi myydä, herranjumala ei siinä mitään rikollista ole. Varsinkin kun puhutaan ratsurotuisesta erikoisesta hevosesta, jolle varmasti löytyy ostajia.

  Eri asia onkin sitten sh/lv-kotikasvatit, sillä niistä jos ei tule ravureita niin se on voivoi ja monttuun tai pikkutytölle. Tai teetetään jotain risteytysponeja omaksi iloksi kun on kivaa teettää varsa. Tässä nyt on kuitenkin kysymys hyvästä tammasta joka on astutettu hyvällä oriilla (kaiken ymmärrykseni mukaan) ja kasvattaja ei halua pitää varsaa.

  Ja kyllä, Kun syntyy varsa, niin kasvattaja on se joka tamman omistaa, varsottaa ja kasvattaa varsan. Vaikka ei koko elämänsä aikana kasvattaisi kuin yhden hevosen, niin silloin on hippoksessa kasvattaja.

  Eihän tässä herranjumala ole kyseessä mikään pentutehtailu.

  Jos kerran haluat tehdä Lordista siitosorin, niin eikös tässä ole aloitteleva kasvattaja/orinpitäjä ihan kysymyksessä... Mitä ihmettä te ihmiset vauhkoatte ihan normaalista ja yksinkertaisesta asiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että Hanna kirjoitit tämän nimittäin tuo yksi ano kirvoitti minussa samanlaisia ajatuksia :D. En vaan saanut kaikkea sanallistettua kommentiksi. Tsemppiä Iitu vaikeaan tilanteeseen! Lahja on sulle niin tärkee että tuskin sitä myisit kevyin perustein etenkin kun vakaa suunnitelma oli pitää kaikki kolme.

   Poista
 35. Oih, Lahja on niin ihana, harmi että pitää luopua. Eikä ole muilta anoilta oikein tulla tänne huutelemaan, että olet typerä, kun niitä varsoja teetit ja nyt myyt. Päinvastoin, et ole tyoerä kun teetit varsoja, eikä myymiselle vain mitään voi!

  Minä pidän/pidin lahjasta aina, ja on se mun lemppari ehkä ollutkin, mutta tulen kyllä seuraamaan blogiasi vaikka Lahja nyt lähtisikin. Haluaisi Lahjan itselleni, mutta ei mulle sopisi ensihevoseksi 1.5vuotias varsa, ehei!

  Ja uskon, että Lahja saa uuden ja rakastavaisen kodin! :) (En tarkoita ettetkö sinä sitä olisi rakastanut)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki voihan tilanne kääntyä tästä vielä parhain päin (:

   Poista
 36. Ottaa varmasti koville myydä oma kasvattama varsa :'(
  Mutta ymmärrän sua kyllä! Aina ei kaikki mene ihan suunnitelmien mukaan ja joskus on vaan päästettävä irti...
  Toivottavasti Lahja saisi superhyvän kodin, jossa sitä rakastetaan ja pidetään hyvää huolta.
  Oon seurannut sun blogia jo Lahjan syntymästä asti, ja on ollut ihanaa seurata Lahjan kasvua! Lahjasta tulee hieno hevonen! Tsemppiä kovasti sinulle!

  VastaaPoista
 37. Kerrotko muita syitä koskaan julkisesti blogissasi? ( hieman utelias.. €: )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti joskus, mutta en ennen kuin asiat ratkeavat, oli se sitten mihin suuntaan tahansa.

   Poista
 38. Voi ei, harmi että Lahja myydään :( Ymmärrän hyvin, minulla oli vielä vuosi sitten ihana norjanvuonohevosruuna, joka myytiin huonon rahatilanteen vuoksi kun toinen vanhemmistani menetti työpaikkansa :'( enkä sen jälkeen ole hevostani nähnyt :( Mutta toivottavasti Lahja pääsee superhyvään kotiin ja näät sitä sen uudessa kodissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti pääsee hyvään kotiin (:

   Poista
 39. Otan osaa :'( harmi että joudut myymään

  VastaaPoista
 40. Tosi harmi juttu, mutta en usko että kovin kevyin perustein tämmöstä päätöstä teet, Lahja on varmasti tärkeä, vaikka anonymit muuta väittävätkin.. En tiedä minkä takia tämmösiä päätöksiä on tehty, eikä tiedä täällä kukaan muukaan, joten aika naurettavaa tulla arvostelemaan, että kyllästymisen takia Lahja menee myyntiin, koska asia ei varmasti ole niin yksinkertainen..

  Toivottavasti Lahja kuitenkin löytää kivan kodin, siitä saa joku hienon harrastuskaverin! Tsemppiä sulle, ei varmasti helppo päätös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytää varmasti hyvän kodin tai jos asiat ratkeaa tässä parhain päin, voi Lahja jäädä kotiinkin (:

   Poista
 41. Teksteistäsi paistaa selvästi läpi, että Lordi on sulle todella tärkeä ja odotettu varsa, kiva kun se on mitä toivoit! :) Mä en itse pystyisi samassa tilanteessa luopumaan varsasta, jonka kanssa mulla olisi yhtä hyvä suhde kuin sulla ja Lahjalla, mutta ymmärrän valintasi. Joskus niitä vaan on tehtävä.. :/

  Minua kiinnostaisi tietää, miten olen suunnitellut tulevaisuuden, jos saat Lahjan myytyä? Lordia ei voi vierotuksen jälkeen enää pitää samassa tarhassa Lillan kanssa, joten lähteekö se johonkin orilaumaan kasvamaan? Mihin siinä tilanteessa laitat Lillan, kun ei se voi yksinkään jäädä? Vai ajattelitko ottaa Lordille kaveriksi toisen orivarsan, kuten Lola viime talvena? Tällöin sinulle tietysti taas olisi kolme huollettavaa.. Hankalaa..

  Ymmärrän asiaan liittyvän huolesi ja murheesi, ja eritoten sen että meidän anonyymien kommentit ovat usein ärsyttäviä ja jopa loukkaavia. Olen ollut huomaavinani saman kuin eräs ano ylempänä, että kommenttisi tuntuvat joskus nenäkkäiltä. Uskon että se ei ole ollut tarkoituksesi ja toivotan sinulle tsemppiä ja pitkää mieltä epäasiallisten kommentoijien ja hankalan tilanteen keskellä!

  - Annaleena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, tulevaisuudesta en tiedä nyt pätkääkään. Jospa asiat kuitenkin kääntyisivät parhain päin ja olisi mahdollisuus pitää kaikki kolme hevosta kotona (:

   Poista
 42. Ehdotin äitilleni että ostettaisiko kun on noita hevosia muutenki mutta meilläkään ei kukaan innostunut ideasta koska meillä on jo irlannicop ennestään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja voi olla, että "turhana" ostetulle hevoselle ei ehkä jäisi niin aikaakaan, tarkoitus myydä Lahja sellaiselle henkilölle, joka on vartavasten etsinyt uutta hevosta ja on tarjota sille joka päivä aikaa ja opettaa sitä eteenpäin kohti fiksua aikuisuutta.

   Poista
 43. Voi että, Lahja on niin suloinen! Ostaisin sen mielelläni tänne laumaani ponien sekaan jos nämä ei olisi oreja. Toivotaan että Lahjalle löytyy hyvä ja rakastava koti! :)

  VastaaPoista
 44. Todellakin järkytys, olin Italiassa ja kotona sitten luin tämän. Ajattelin heti että onko toi vitsi? Voi Lahjaa<3<3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi todellakin, että ei ole vitsi...

   Poista
 45. Mitä Lolalle muuten kuuluu nykyään?:) Jos mahdollista niin olisi kivaa jos saisit kehiteltyä jonkun postauksen siitä mitä lolalle kuuluu nykyään ja jossa olisi vaikka uusia kuvia lolasta sen omistajalta!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi mukava toteuttaa tuollainen postaus, mutta harmikseni en tiedä itsekkään, mitä Lolalle kuuluu!

   Poista
 46. ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ei ja vielä kerran ei !

  Lahja on just se mahtavin poni ja se, ketä tykkään seurailla täällä blogissa! Järkytyin aivan hemmetisti, kun luin, että just Lahja on myynnissä! :'(
  Hyvästi lahja, hyvästi blogi! Miksi enää lukisin blogia, kun ei ole sitä suosikki tytöntylleröä, jonka kuulumisia voisin lukea täällä?

  Toivon suunnattomasti, että Lahja löytää hyvän, rakastavan, huolehtivan jajaja sille juuri sen oikeanlaisen kodin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän toki kukaan blogia pakotakkaan lukemaan, jos siihen mielenkiinto häviää. Kiitos!

   Poista
  2. Anonyymi, eihän Lahjan lähto ole edes 100% varmaa :D ?

   Poista
 47. Lahja on suloisempi kun Lilla. Lahjalla on upeat merkit, ihana herasilmä ja se on nyt vaan semmonen sydämmensulattaja ♥ Harmi, että päädyit juuri kasvattiisi, Lahjaan :'( Ymmärrän.

  VastaaPoista
 48. Voi kun voisin tarjota Lahjalle kotia, mutta pitää olla järkevä. Lahja varmasti saa erittäin hyvän kodin, kun sellaisen löytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja jotkut ovat tosi törkeitä, sun kaikki yksilöt ovat ihania, emm
   Ainakaan tätä blogia seuraa vaan yhden takia, voi kun nämä ihmiset käyttäisivät aivoja. Me näemme vain kuvia ja tekstejä, kun taas sä olet oikeasti niiden kanssa. Voimia, aina on vaikea luopua, mutta onneksi olet erittäin fiksu tyttö <3 :-)

   Poista
 49. Olin jo pinkomassa tuolista ylös kinuamaan Lahjaa omakseni, kunnes tajusin että ensihevoseksi kannattaa ottaa ehkä HIEMAN kokeneempi hevonen... :D

  VastaaPoista
 50. Huh paljon kommentteja! :) Selvästi moni tykkää Lahjasta! Kyllä se hyvä kodin tietty löytää! Sie oot vahva, kun uskallat tehdä vaikeita päätöksiä. Kuitenkin opiskelut on tärkeitä... :) T: Milla y.

  VastaaPoista
 51. Aww,tää oli kyllä yllätys.En olis koskaan uskonu että myisit sen,mutta joskus elämän tilanne niin vaatii:-(
  Jos pystyisin niin tulisin puhelin linjaa pitkin ostamaan sen,mutta äiti ei taida tykätä siitä:-)

  VastaaPoista
 52. Tsemppiä! Tiedät itse parhaiten mikä on teille paras ja oikea ratkaisu! <3
  Sekä tietenkin voimia tämän kaiken ei niin kivan läpikäymiseen!
  Lahja oli todella ihastuttava persoona <3
  T. Annukka Kangasniemeltä

  VastaaPoista