tiistai 15. heinäkuuta 2014

Sisarrakkautta

Lordi jallittaa siskoaan aina muutaman kerran päivässä ihan liian paljon ainakin Lahjan mielestä. Lahja oli Lordin synnyttyä niin kovin kiinnostunut varsasta, mutta Lilla komensi sen aina pois. Kun Lahja sitten eka kerran pääsi koskettamaan Lordia oli se ihan onnessaan, mutta eipä taida olla enää, kun kauhukakara roikkuu jaloissa kiinni. Mitä enemmän sisko komentaa, sen kovemmaksi lapsen vauhti yltyy. Ompa ainakin Lordilla seuraa, joka sietää sitä (ainakin jotenkuten) ja Lahjakin tykkää varsan seurasta silloin kun se on astetta rauhallisempi. Kuorsaavat samalla olkipedillä, kun Lilla porsastelee jossain yksinään. Harmi vaan Lordin joutuu vieroituksen jälkeen erottamaan tammoista, eli emästään ja siskostaan. Kersa 1kk ja 25 päivää päälle on jo nyt osoittautunut tietävänsä jotain siitä, miten saadaan uusia pikkuvarsoja aikaiseksi... Odotan innolla mikä hormoonihirviö mulla on kohta tallissa.

Kovin paljon en olekkaan ehtinyt tekemään hevosten kanssa mitään viime päivinä, kun on saanut juosta soittamassa konserteissa. Tänään vähän harjailin poneja ja Lordi meinasi, että hän on unohtanut käytöstavat. Päätä tungettiin selän päälle kavioita puhdistaessa ja vähän nyittiin, mutta muistuihan sekin miten pikkuhevosen kuuluu olla, kun vain jätti huomiotta ja laittoi hevosen aina takaisin sille paikalle (esim. pää), missä se on ollut. En halua joku päivä puolivuotiasta tai aikuista oria niskaani etujalkoja puhdistaessa, kun se keksii sinne hypätä, joten mieluusti kiellän sen pään roikottamisenkin jo selän päällä.

Hampaat - missä muuallakaan kuin siskon kintereessä.
Lahja kovin pöllästyneen näköisenä, kun Lordi vihdoin lopetti!


Mukava keli oli eilenillalla!

25 kommenttia:

 1. Kiva postaus! :) ja video oli kiva lisä!
  Lisää tollasta videoo jossa näkyy heppojen arkee :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitääkin ruveta useammin kuvailemaan videoita tavallisesta arjesta!

   Poista
 2. Onko Lahjalla alkanut jo kiimat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi periaatteessa, mutta ulkoisesti en ole nähnyt mitään. Tosin Lillakin on hyvin pienimerkkinen kiimojensa kanssa, ellei aikuinen ori seiso vieressä.

   Poista
 3. Kun Lordi vieroitetaan, aiotko pitää sen yksin tarhassa vai tuleeko sille kaveri?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukee muutama postaus sitten tehdyssä hevosten tulevaisuuden suunnitelmakirjoituksessa (:

   Poista
 4. Ihana postaus ja toi video nii yhes kohtaa nii se näytti aika hauskalta kun se näytti ihan siltä ett Lordi ois ollu ihan ett " lällälää mäpäs kipittelen pois tästä " kun siin aika lopussa niin se sillai ravikävelyä meni :D Sulla kyllä varmaan on jännä elämä ku sul on noin kivasti hevosii ja saat kouluttaa käyttäytymiset jne varsuleille :3 ! Oon kyllä kateellinen :)

  VastaaPoista
 5. Oletko nyt hevosten kanssa siis sillä tilalla, jota remontoitiin vai ihan kotikotona? Olen jostain postauksesta saanut käsityksen että olisitte jo muuttaneet, mutta kaukalo on näkynyt vanhoissa kuvissa joten aloin epäillä :D

  VastaaPoista
 6. Kivoja kuvia, tykkäsin myös videosta! :) Kysyisin, että jos Lordista tulee isompana liian villi, niin aiotko sitten ruunata sen? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos hevonen alkaa käyttäytyä agressiivisesti tai jotenkin muuten epämiellyttävästi ihmistä kohtaan, on silloin vika ihan ihmisen toiminnassa ja opetustavassa, eikä siinä onko hevonen ori, ruuna vai tamma. Toki jos käy niin, että Lordi stressaa paljon tammoja (laihtuu jne.) ja/ tai ei jostain syystä sovellu jalostuskäyttöön tulee siitä ruuna.

   Poista
 7. Tuleeko Lordista ruskeavalkoinen, vai näyttääkö vain siltä? :o Hienoja kuvia ja kiva video (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! EI, jo useamman kerran olen tähän kysymykseen vastannut; Lordi syntyi mustankirjavana ja varsakarva voi haalistua jonkun verran ennenkuin vaihtuu. Vilkaise Lahjan pikkuvarsakuvia, se oli vielä ruskeampi ja onko se nyt rautiaankirjava?;) No ei. Lillan ja Killen varsasta ei voi tulla esim. ruunikonkirjavaa, joten sellaista ei mitenkään päin voisi Lordista tulla. Punarautiaankirjava taas olisi näkynyt hyvin selvästi syntyessä (siihen 12 prossan mahdollisuus), mutta kuten huomaat, sitä Lordi ei ole.

   Poista
 8. Hyvä ettei Lahja ole ainakaan vielä potkinut Lordia. Miksi muuten kaikkien sun heposten nimet alkaa L-kirjaimella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja jos sellaista uskaltaisi tehdä, tulisi Lillalta painavaa sanaa väliin. Siksi, että olen halunnut kaikkien alkavan samalla kirjaimella ;)

   Poista
 9. Lordi on tosi sulonen, ja video kiva lisä :)

  VastaaPoista
 10. Voi Lahja-riepua, kyllä pikkusisarukset on rasittavia ;) Onneksi saavat kisuta kun on molemmat vielä lapsia, äkkiä se lähestyy se Lordin vieroituskin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neljä kuukautta menee kyllä äkkiä! Jos ei ihan orimaisin elkein ala käyttäytyä niin saa Lordi tarhata vielä vieroituksen aikaan Lahjan kanssa ja sitten jossain vaiheessa joutuu eroon kaikista tammoista, viim. siinä 8kk iän tienoilla.

   Poista
 11. Tuli taas kova hevosolo tässä tänään! Tekis kokoajan miele hypätä hevosen selkään ilman varusteita pitkälle maastolenkille ja samalla haaveilla ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun taas tekis mieli mennä tehokkaalle koulutunnille, mutta saa sitä odottaa vielä jonkun aikaa, että Lillan kanssa sellaiselle pääsee (:

   Poista
 12. Onpa Lordi oikea vintiö! Siinä on isosiskolla kestämistä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Lahja on varustettu kärsivällä luonteella (:

   Poista
 13. Millon hyppäät lillalla ekankerran nyt varsomisen jälkeen?

  VastaaPoista