keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Tylsää ja tavallista

Lahjan kiikutin tänään rantaan pesulle, mutta tunnin pesun jälkeen oli vieläkin ihan sama, vaikka olisi jättänyt koko homman tekemättä. Vielä kun Lordi päätti kuraisilla kaviollaan vähän hyppiä Lahjan päälle oli asia selvä. Ihan sama, tungin ponin puuhun kiinni ja otin Lordin tilalle. Sen sai jopa vähän puhtaammaksi ja tarkoitus oli ottaa vielä Lilla käsittelyyn, mutta se oli päättänyt, että hän lähtee kotiin nyt kun alkoi tiputella vesipisaroita taivaalta.

Lillan kanssa kuvailinkin sen sijaan sitten vähän uutta operaatiota nimeltä miten nousta selkään helpommin ilman penkkiä - sitä selässä tai maassa olevaa. Sen saatte kuitenkin vähän myöhemmin, kun saan videon käsiteltyä. Lisäksi Lilla kiikutti tänään myös vierasta ratsastajaa ihan kiitettävään malliin. Lordin kanssa käsittelin talutusta ja Lahja sai vaan sietää pesemistä.

Sain myös tuskailla Lordin ryntäillä ötökänsyömiä, jotka olivat vähän ärtyneet ja koitin pistää niihin vähän kaikkea, joka mahdollisimman vähän ärsyttäisi kohtia enää ja rauhoittaisi ötökänvilinää ympärillä. En oikein tiedä, mitä ötökkämyrkkyä seuraavaksi kokeilisi, kun vaikutus tuntuu olevan kaikilla niin lyhytkestoinen ja ponin kuitenkin 24/7 pihatossa, vaikkakin sisälle pääsevät lentäviä karkuunkin. Arvatkaa vaan, ovatko siellä koskaan?

Operaatio pese poni.

Karva selän läntille kohta vaihtunut, päässä vasta silmien ympäriltä, pikkaisen korvista ja turvalta on lähtenyt putoilemaan. Kuten huomaatte, se on mustankirjava, eikä Lordista tule rautiaan-/ ruunikonkirjavaa (ruunikonkirjava siitä ei olisi edes voinut tulla vanhempien värien perusteella).Vissiin ainakin viidentoista kertaa olen vastannut kysymykseen nimeltä "Onko Lordista tulossa ruskeavalkoinen?"  Jospa nyt tulisi kaikille selväksi: Kiitos kysymästä, mutta ei ole (vaikka sellainenkin olisi hyvin kelvannutkin!). Varsakarva vain haalistuu, kuten se teki Lahjallakin ennen vaihtoa.Juu puhdas tuli, eikö tullutkin?...Sitä ruokaa jo sais olla!

35 kommenttia:

 1. Me ollaan laitettu ötökän syömille alueille tervaöljyä vai mikä olikaan, on pitänyt siitä alueelta ainakin ötökät ihan hyvin pois! Tosin sitä ei ehkä kannata levittää koko hevoseen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla käytössä tervalaastaria ötökänsyömiin (sumute), mutta olisi kiva löytää joku litku, joka jo ehkäisisi ne purematkin, eikä auttaisi vasta sitten kun saa tuskailla jo syntyneiden puremien kanssa ;)

   Poista
 2. Ootko koittanu noita pioneer-tuotteita joita saa vainikan aitalta? Meillä kaikki hevoset pestään niillä, ja on pysyneet siistissä kunnossa, Siinassakin vaan ihan pari hassua puremaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, löytyy varastosta ja on pesty sillä.

   Poista
 3. Meillä on käytetty jo kauan Hööksistä (jep, sieltä...) ostettua sinimustaa pulloa, olikohan joku ultra shine? Se haisee sitruunalle ja pitää kyllä ötökät loitolla. Meidän hevosilla ei ole kuin pari puremaa ja muut tallin hevoset on ihan pahkuroilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko jotain jouhien selvitysainetta vai siis ihan myrkkyä?

   Poista
  2. Anonyymi puhunee Absorbinen Ultrashieldistä? Se on todellakin tehokasta, mutta myös äärimmäisen myrkyllistä. Jos sitä laittaa niin sitten ei uiteta hevosia, koska vaikuttava aine permetriini on erittäin tappavaa vesieläimille. Se on samaa ainetta kuin koirien punkkiliuoksissa. Myös Dr. Rebel -merkkisessä ötökkäkarkotteessa on sama vaikuttava aine.

   Itse käytän K-maataloudessa myytävää W-kesäsprayta, jossa on pikiöljyä. Ei sekään nyt mitenkään kovin kauan vaikuta, mutta on ollut noista vähemmän myrkyllisistä paras, mitä olen kokeillut.

   Poista
 4. Meillä on myös käytetty tuota sitruuna hajusteista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kanssa joskus jotain sellaista ollut, mutta se ei ainakaan auttanut silloin.

   Poista
 5. me käytetään hirvensarviöljyä (muistankohan nyt nimen oikein) :-D haju on karmea eikä meinaa lähteä millään mutta paarmat ainakin pysyy poissa! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirvensarviöljy on tosiaan aika tehokasta! Pikiöljyäkin on tullut sudittua enemmän kuin tarpeeksi ratsastuskoulun hevosiin. Noista paremmin taitaa kuitenkin tuo hirvensarviöljy toimia. Haisee niin kamalalle, että karkottaa samalla ihmisetkin...

   Poista
  2. Porcivettiä? Oon kuullu et se ois lyhytkestosta (+ karseen väristä?), mut täytys kyllä kokeilla!

   Poista
  3. juu sitä se on :) meillä iha hyvin pysyy kerra päivässä vaa ruiskutetaan :D aamulla ku laitetaan nii saattaa pihaan asti haista vielä illallaki :D

   Poista
 6. Haha ihanat nuo viimeiset kuvat lahjasta ja lillasta peräkkäin! :D ensin lahja kurkkaa, sitten lilla:D tytär ja sen äiti vai häh? ;)

  VastaaPoista
 7. pikiöljy. ainut joka auttaa. kannattaa kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kuull, et pikiöljy helposti polttaa ihon? Ja sotkee tietty, mut vois kokeilla.

   Poista
  2. Meillä käytetään Dr.Repeliä, mikä onkin tosiaan ihan kunnon myrkkyä, mutta pikiöljyn voi "laimentaa" helosanilla!
   Niin ja Porcivet toimii hyvin paarmoihin, mutta haju on niin karmea, että meidän heppa yrittää väistää sen laittamista enkä kyllä itsekään kovin mielelläni sitä haistele..!
   (käsittääkseni tehty jostain teurasjätteistä, mm. sarvista ja sen takia hevonenkaan ei tykkää hajusta..?)

   Poista
  3. Dr.Repeliä en halua nyt käyttää varsojen kanssa, ettei mene Lordin suuhun vain vahingossa. Porcivetiä vois kokeilla (:

   Poista
 8. Voisitko tehdä postauksen siitä miten hevosen voi opettaa väistämään painetta? :)

  VastaaPoista
 9. Vastaukset
  1. En kokeile nyt, ettei joudu Lordin suuhun, on kuitenkin aika myrkkyä (:

   Poista
 10. Pikiöljyä ja rypsiöljyä sekoitettuna, voi laittaa vähän etikkaakin jos ei rikkinäiselle iholle käytä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi kokeilla, sotkee vaan älyttömästi, mutta jos hyönteisiin auttaa niin eihän sillä väliä!

   Poista
 11. Kun blogia yli vuosi sitten aloin seurailemaan, postauksia tuli tosi vinhaan tahtiin, melkein joka päivä. Nyt olen huomannut että postausten määrä on vähän vähenemään päin, postaustaukoja tulee tavallista useammin, niin voisitko postailla useammin? :) Ymmärrän kuitenkin, 3 ponia, hirveesti tekemistä, ja vaikka itselläni ei hirveesti oo eläimiä, tuntuu että omalle blogille ei jää aikaa, joten ymmärrän kyllä jos et pysty useammin postailemaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää kesä on sellasta, kun on soittokonsertteja ja kilpailuita (väliin on päiviäkin etten edes näe poneja), että on vähän taukoja ollut. Jospa tää tästä kohtapuoliin ;)

   Poista
 12. Milloin hyppäät lillalla ekan kerran tän varsomisen jälkeen? Onko sun mielestä joku raja kauanko kannattaisi odottaa ennenkui hyppää vai onko sillä mitään väliä?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En pidä mitään kiirettä, jokainen miettiköön oman hevosen kohdalla ihan itse, millaisen rajan haluaa pitää - yhtä oikeaa vastausta siihen ei ole.

   Poista
 13. Näyttääkö vaan vai onko lahja hiukan takakorkea? (Kutsutaaks sitä ees sillä nimellä) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, koska se on vielä täysin kasvuvaiheessa (:

   Poista
 14. Voitko tehä postauksen jossa opetat Lahjalle asettumista? :) asettumista siis mitä käytetään ympyröillä ja kulmissa jne..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole sille asettamista ja taivuttamista perusteellisesti vielä opettanut, enkä ole nähnyt sille tarvettakaan. Ehkä sitten joskus, kun ratsukoulutus alkaa, nyt vaan lönkötellään ohjasajoa leikkimielisesti, eikä oteta asioita vielä turhan vakavasti (:

   Poista