sunnuntai 10. elokuuta 2014

Eläinkatraan elämää päivien ajalta

Poneilla menee ihan yhtä hyvin kuin ennenkin. Lahja totesi tänään, että hän haluaa nyt tulla tekemään jotain, joten suunnittelin lähteväni vähän ohjasajamaan sen kanssa. Löysinkin Lahjan sovitettavaksi valjakkovaljaiden silat, jotka ovat kokoa liian suuri, mutta pyöreälle neidille ne meni jo paremmin kuin hyvin. Meidän ohjasajoreissu kuitenkin päättyi kahden ympyrän tekemiseen pihassa, koska iski vesisade ja vaikka sokerista ei olekkaan, ei kaatosade innostanut ohjasajoa jatkamaan. Hoidin ponin siis takaisin tarhaan veljensä kiusattavaksi.

Veli pieni on taasen tutustunut loimeen. Joka kerta se on ihan yhtä kamalaa, mutta on aina lopetettu siihen, että Lordi on rento ja rohkaistuu itse lähestymään loimea. On se aika tänttäränttä, selviä luonne-eroja on Lahjaan. Yhtä mukavia kuitenkin olleet molemmat. Kiusanhenki on myös kova jallittamaan Lahjaa ja on aika paljon edelleen sen kimpussa. Sisko on ja yrittää sietää.

Lillan kanssa on humputeltu vähän ja muuten se on saanut vain viettää aikaa rauhassa syöden, kun lapsi kiusaa toista lasta. Omistamastani eläinkatraasta pienin, eli Lyyli taas sitten on viettänyt aikaa uiden ja lenkillä on edelleen ahkeraan käyty. Hyppäsipä tuo eilen laiturin päästä sukeltamalla veteenki, vissiin tuli pieni virhearvio veden syvyydestä. Tuli sillä kerran toinenkin virhearvio, kun juoksi pellolta täysiä pyöräni eteen. Pyörässäni ei ole kuin etujarru ja oli pakko jarruttaa ettei koira jää alle. Tottahan toki pyörä sitten kippasi ja minä menin voltilla selälleen viereiseen ojaan. Kyllä koira muuten vähän enemmän kuin vähän katsoi, että mikäs tolle tuli... No mutta, seuraavaksi Lahja-faneille kunnon kuvapläjäys pienestä ja pyöreästä!

Yksi päivä kun ukkonen uhkasi tulla kylään.


Poni pyöreä.Tuo kaula, minä niin rakastan sitä! <3Pieni kiusanhenki.
18 kommenttia:

 1. http://krafft.fi/mysli_gron.html
  Mielipiteesi tästä rehusta kasvavalle varsalle, tarvitseeko kivennäistä tämän lisäksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen tutustumaan hevosten ruokintaan vaikka Ruokinnalla tuloksiin 4- kirjan avulla. Sieltä löytää varmemmin ja luotettavammin apua.

   Jos itse syöttäisin tuota mysliä, syöttäisin sitä vain lisänä kauran ja kivennäisen lisäksi. Myslin lisäksi tarvitsee kivennäisen, mutta voi olla hankala löytää sopivaa myslin kalsiumin ja fosforin suhteen vuoksi. Mysliä loppujenlopuksi joutuisi syöttämään aika paljon saadakseen varsan (vieroitetun) valkuaisen tarpeen tyydytettyä, mikäli heinä ei ole hyvin valkuaispitoista (4-6l päivässä, jolloin ruokintakertoja olisi oltava useampia kuin kaksi). Itse olen tyytynyt yksinkertaisuudessaan kivennäiseen (1dl), kauraan (2l) ja soijarouheeseen (2dl) valkuaisen lähteenä. Olen tykästynyt soijarouheeseen, koska sitä ei tarvitse syöttää hirveitä määriä, vaan annokset voi pitää pienempinä.

   Poista
 2. Voitko kirjottaa useammin? Rakastan niin tätä blogia ja käyn monesti päivässä kattomassa onko tullu postausta. :D sun hepoilla on kyllä hyvät olot ja omistaja!! Aivan ihania kaikki mut lordi on varmaan lemppari! :)

  VastaaPoista
 3. Aaaaws paras Lahja! <3 Ihana <3

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus ja älyttömän suloinen tuo kuva, jossa Lordi näyttää kieltä!♥

  VastaaPoista
 5. Ihanat ponit! On Lordi varmasti aikamoinen kiusanhenki Lahjaa kohtaa :D Sähän voisit antaa Lahjn opiskeluiden ajaksi ylläpitoon, jottei siitä tarvitse kokonaan luopua..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on muutakin onkelmaa kun opiskelu tällä hetkellä, mutta näkee sitten miten käy... (: Kiitos!

   Poista
 6. Voi ihania kuvia! :) Lahja on kyllä niin söpö. :D

  VastaaPoista
 7. Nuo kaksi viimeisintä kuvaa. On se Lordi vain miun lemppari! Pieni söppänäinen.

  VastaaPoista
 8. Toisiks vika kuva: awwww <33

  VastaaPoista
 9. Voi, Lahja on kyllä niin kaunis. :) Ihanainen <3

  VastaaPoista
 10. Piti oikein heteken miettiä, onko noissa kuvissa varmasti Lahja :D Lahja on kasvanut taas älyttömästi! :D

  VastaaPoista
 11. Todella ihania kuvia.:) ja sulla on tosi hieno blogi, ihanat ja monipuoliset postaukset ja upeat hepat.:)

  VastaaPoista