keskiviikko 6. elokuuta 2014

Joka heppatytön unelmaherätys

Pienenä heppatyttönä sitä varmaan moni olisi unelmoinut heräävänsä kavion kopseeseen. Kun siihen herää kukonlaulun aikaan ja toteaa vielä niiden kuuluvan ihan väärästä suunnasta, ei se ollutkaan ihan niin kiva juttu. Talon pienimies on opetellut taitavasti avaamaan lanka-aidan kahvat ja päällepäätteeksi hinkuttanut porttilautoihin niin kauan itseänsä, että alin puomi putoaa ja sitten sitä on menty. Ei siinä paljon äiteet oo enää kiinnostanu, ja äiti onki niin mamis, että ei olisi varmaan lähtenyt mukaan, vaikka koko portti olisi ollut levällään. Lapsista toinen kuitenkin oli kanssa menossa mukana ja tuolla ne kahdestaan juoksivat jossain. Se jossain oli keskellä pientä autotietä.

Poninmetsästystä oli siis jo aamutuimaan tiedossa. Sanoisinko, että mielessä meinasi hiukan ärräpäät lennellä. Kun nää karkulaiset saatiin takaisin tarhaan (ja taitavasti Lordi heti yrittämässä samaa uudestaan) oli aika virittää lankoihin niin tujut sähköt, että sieltä ei pihalle tulla. Ellei tuo nyt oikeasti väitä osaavansa avata sähkölangan portit kahvasta. Minä olen ollut kovin laiska pitämään sähköjä, kun lauta-aita kuitenkin kyseessä. Syy on se, että minä itse taitavasti saan siitä aina sätkyt (ja Lyylikin tänään, joka sitten kauhuissaan huutaen juoksi pihaa ympäri sätkyn jälkeen....), mutta nyt sähkö saa olla langassa. Ja piste.


Minä olen syytön!

Lillan kanssa pyörähdettiin hetki kentällä. Menin tällä kertaa ilman jalustimia (olipa hyvä valinta, tuon satulan voisi lahjoittaa pomppulinnaksi). Olisin vissiin tarvinnut liimaa, että olisin pysynyt kyydissä, mutta sitkeästi menin. Ja pompin. Toivon, ettei hevonen kovin kärsinyt lahjattoman yrittämisestä, oon juuttunut niin siihen ilman satulaa menemiseen ja tuntuu, ettei saa hevosesta mitään irti kun on satula välissä.

Minun muutama päivä sitten käsittelemäni kaviot kävi tänään katsomassa kengittäjä läpi. En ollut tappanut ponin kavioita, joka tietty on suuri helpotus. Säteestä vähän olisi saanut ottaa (minähän sanoin, että olen arka niiden suhteen...), mutta muuten kuulemma näytti ihan hyvältä. Olen yrittänytkin kerätä oppia ja mielipiteitä monelta eri kengittäjältä asian suhteen, jotta saa monelta kantilta näkymää. Tavoitteena tietenkin vahvat ja terveet kaviot joka konille, jotka pysyvät vahvoina ja terveinä. Sitä ne ovat tällä hetkellä, mutta kokonaan yksin ährätessä voisi äkkiä saada ponista jalattoman, kun tietoa kuitenkin on vielä niin vähän.

Taas uusi "laiskan letti", tää toimi jo oikein hyvin ja oli helppo tehdä!

Joku hiihtää perässä, ette varmaan suinkaan ole vielä huomanneet kuka...

21 kommenttia:

 1. Oma varsani avasi myös pienenä (8-9kk) tarhan porttilangat ja päästi seuraponin karkuun... :D Sittemmin sai jossain välissä vissiin kunnon tällin ja on sen jälkeen pelännyt sähkölankoja yli kaiken. Ihanat varsat. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on saanu monesti tällit, mut ei ne mitää kiinnosta :D

   Poista
 2. Olipas tosi upeita kuvia Lillasta. Ihanasti käy yhteen koko ratsukon oranssit värit :D! Muutenkin kauniin puhtaan valko-musta hevonen :).

  Hauska kuulla että tuo satula on pomppulinna -myös hevosella jolla on ilmeisen tasaiset askelet? Pomppulinnaefekti on harvinaisen harmi, nuo ois muuten niin täydellisiä penkkejä.. :D!

  Hyvä että oot päässy hyvään alkuun kavioiden vuolussa. Valvovan silmän alla oppii paljon ja kun saa vuolla oman hepan kavioita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On suhtkoht tasaiset, mutta kun keskiravia paukauttaa menemään niin yhdistettynä joustorunkoiseen on aika karmivaa... :D

   Poista
 3. Haha voi ei - teilläkin on karkulainen! Meidänkin pikkumies on häipännyt pari kertaa tarhasta, aina tosin todistajien läsnäollessa ja ainakin se osaa kyllä avata langat kahvasta kiskomalla. Ja veeraahan ei myöskään kiinnostanut pätkän vertaa, että varsa lähti karkumatkalle, jatkoi vaan tyytyväisenä syömistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Lilla kans luovuttanut huoltajuussopimuksen Lahjalle... :D

   Poista
 4. Meillä kans varsa sujahtelee lankojen ali, heti kun selkänsä kääntää:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tää sujahtaa vasta sitten, kun on ottanut alimmat langat ja porttilaudat pois tieltä... :D

   Poista
 5. Hhah, mulla ainakin oli pienenä herätyskello josta kuului aina kavioiden kopsetta ja hirnuntaa.. :D meidän ponit kirjaimellisesti kaataa ne puuaidat nojaamalla niihin, niin että ne laudat menee poikki.. Sähköaitaa kunnioittavat vaikkei olisikaan sähköt päällä, eivätkä ole sieltä karanneet vielä kertaakaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lordi ei kunnioita sähkölankaa ollenkaa, sitten ku siinä on sähkö :D

   Poista
 6. Voi kuulostaa niin tutulta. Meillä oli pikkuinen neiti lähtenyt toiselle laitumelle kokonaan kun ei oman mamman seura enää kelvannut. Eniten ihmetyttää miten tuo on saanut langan katki. Vaikka oli sähköt päällä. Onneksi se oli kunnossa eikä meidän kaksi wee orivarsa ja 23 wee pappa ollu laittanu pikkusta ruotuun :D Äiti on niin tressaavaa sorttia. Se oli kuin pahimman hikitreenin tehnyt. Tämä pieni neiti ei huomannukkaan olevasa väärällä puolella lankaa.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Lordiakaan ei paljon äiteet kiinnosta, on kyllä ihan mahdoton tapaus! :D

   Poista
 7. Ihanasti kaikki sävy sävyyn noissa ratsastuskuvissa :D ♥

  VastaaPoista
 8. Ihana tää ulkoasu!!!♥ Pitkästä aikaa oon koneella nii näkyy, vai koska oot vaihtanu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari päivää site vaihoin bannerin. Kiitos!

   Poista
 9. Tosi hienosti ratsastat, teidän menoa on kiva katsella.:)

  VastaaPoista
 10. Kivoja kuvia, meet tosi hyvin! :) Onko Lillalla estesatulaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei ole Lillalla estesatulaa.

   Poista
 11. Miten hevosen saa menemään keskiravia? Tunneilla ollaan joo menty, mutta en mielestäni tehnyt mitään kun opettaja jo kehui että nyt menee todella hyvin.. :D ehkä sisäohjaa annoin ja pohkeella eteen, niinkö se vaan on?

  VastaaPoista