maanantai 4. elokuuta 2014

Lapset leikkii

Lillan kintut joutuivat tänään taas vaaralliselle vyöhykkeelle, eli minun käsittelyyn ilman ainuttakaan ihmistä, joka olisi hokenut vieressä "idiootti idiootti, ei noin, anna ku mä näytän". Toivon, etten nyt ihan tappanut ponin jalkoja, otin vain seinämiä hieman lyhyemmäksi, vuolin kulmatuet ja pikkaisin pyöristin. Säteeseen tää arkajalka ei meinaa uskaltaa yksin koskea. Tasaiseksi vuoltuna Lillan kaviot lähti pikkaisen rispaantumaan ajan kuluessa, joten ehkä pyöristys hieman estää sitä. Vaikka paljoa en sitäkään uskaltanut tehdä, etten vain tee mitään radikaalia yksin ährätessäni.

Lapsilla on ollut leikkipäivä ja ne ovat saaneet olla villejä ja vapaita preerian mustangeja koko päivän - ainakin kuvitelmissaan. Tosin kummasti väkirehusankojen kolisutteli kesyttää nääkin villiheposet ja heti ollaan vastassa "Nii ainii, oliks sulla jotai syömistä...?". Lordi saakin tässä joku päivä tutustua ihmisten keksimään hevosenpelottimeen sateenvarjoon, katsotaan mitä se siitä tuumaa... Nuo muut olivat ainakin ekaa kertaa sen nähdessään välittömästi tarhan takanurkassa silmät pyöreinä, ennenkuin tajusivat, ettei sellainen suinkaan syö hevosia, vaan on tarkoitettu johonkin ihan muuhun.Lordilla on niin näpsäkkä ravi, kun sitä esittelee välillä!


Tykkään hirveästi Lahjan kaulasta!

Lilla joutui käsittelyyn.

Mulkosilmäponi

19 kommenttia:

 1. Onko Lahjasta tullut paljon kyselyitä?

  VastaaPoista
 2. Ihania hevosia sulla :)

  VastaaPoista
 3. onko lahja lihonut vai vääristääkö kuvat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ic:hän yleensä vähän tukevoituu ruumiinrakenteeltaan...

   Poista
  2. Joo tosiaan rotevoitunut ja vähän tuota talvivarastoakin kertynyt ;)

   Poista
 4. Oletko kokeillut laittaa noita jalkakarvoja pois edestä muuten kuin pinteleillä? Kuulin joskus kengittäjältämme, että hänen kollegansa ovat leikanneet polvisukista toisen pään auki ja laittaneet ne karvajalkahevosille kengityksen ajaksi.. :) En tiedä sitten kuinka paljon karvoja sellainen sukka kannattelee, mutta kannattaa kokeilla jos siltä tuntuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lillan jalkakarvat on niin jäykkiä, että vois tulla polvisukista pihalle, vaikka voisihan sitä kokeilla! (:

   Poista
 5. ei vitsi Lahja on jo iso heppa! Tosi ihana kolmikko sulla on :)

  VastaaPoista
 6. Hei! Voiko greenlineä(sinimailanen) käyttää varsan valkuaislisänä? Onko siinä valkuaista riittävästi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole itse kys. rehuun tutustunut. Selviää, kun katsot pussista valkuaispitoisuuden ja suositusten mukaan katsot, paljonko rehua tulisi syöttää valkuaismärän tyydyttämiseksi muun rehun (heinän jne.) ohella ja laskeskelet muitakin pitoisuuksia, jotta tiedät onko siinä järkeä. Soijarouhetta, sekä racingin ja black horsen "valkuaisrehuja" on tullut käytettyä (protein ja breeder).

   Poista
 7. Paljonko Lahja painaa ja paljon annat sille soijarouhetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaus ehkä 350kg ja 2dl kauran, kivennäisen ja heinän ohella. Lilla syö 6dl soijarouhetta muiden rehujen lisäksi.

   Poista
 8. Upeita kuvia.:) olen muuten huomannut kuinka hyvää huolta pidät hepoistasi, niillä on upea omistaja.:)

  VastaaPoista
 9. Sulla on tosi hyvä blogi, lahja on ihana!

  VastaaPoista