tiistai 12. elokuuta 2014

Lisää ratkaisuja

TARJOTAAN YLLÄPITOON muuttuneen elämäntilanteen vuoksi varsan vieroituksen jälkeen joulukuun alusta alkaen mukava 8-vuotias irlannincobtamma.

Tamman taso vahva HeB, hyppää myös mielellään. Kaksi varsomista takana, joten on ollut kevyemmällä liikunnalla. Miellyttävä ja reipas ratsastaa, herkähkö istunnalle. Myös lapset ratsastaneet, ei harrasta pukittamista tai ryöstelyä. Ei kaveririippuvainen, tästä vaikka turvallinen maastomopo metsäreissuille. Ollut harrasteratsuna viime vuodet, sopii varmasti myös pikkukisailusta ja -valmentautumisesta kiinnostuneellekkin. Kerrassaan ihana hevonen.

Terve, PSSM1- negatiivinen. Kiltti hoitaa, kaikki hoitotoimenpiteet onnistuu ilman turhia mutinoita (raspaukset, vuolut, kengitykset, madotukset, rokotukset jne jne.). Säkäkorkeus 140cm, mutta vankkarakenteinen (kuvissa 171cm ratsastaja).

Ylläpitopaikassa oltava hevosella hevosseuraa. Annetaan ylläpitoon pois omalta tallilta. Hevonen asuu VIITASAARELLA. Yhteydenotot s-postiin iida_rajala@hotmail.com tai soittamalla p. 0405447455/ Airi tai p. 0405923667/ Iida. Tervetuloa kokeilemaan!

Tää ei ollukkaa iha nii helppo nakki tällä kertaa. Lillalle(kin) on etsinnässä ylläpitokoti ajalle X, voi olla, että se on puoli vuotta tai kymmenen kokonaista. En tiedä nyt, mutta olen henkisesti valmistautunut kunnon haukkumisryöppyyn taas. Joskus on pakko tehdä valintoja ja nyt on se hetki. Asiat ei mene aina niinkuin ne on suunniteltu.

94 kommenttia:

 1. Ymmärrän hyvin päätökseksi. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Et tainnut ihan loppuun asti miettiä, eihän lordia (vasta varsaa!!) voi yksikseen jätttää, ilman hevosseuraa.... Mistä oppii hevosen tavat yms...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuka on sanonut, että jättäisin Lordin yksin varsana kotiin asumaan?

   Poista
 3. Ei huhhuh... Oli niiiiiiiiin arvattavissa taas...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa kato, ennustaja liikkeellä taas.

   Poista
 4. Sinua ei ole syytä haukkua valinnoistasi. Teet niinkuin parhaaksi näet, vaikka joillekkin se on niin vaikea käsittää. Harmi että asustat toooodella kauna. Muuten olisi voinut harkita ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä tilanteessa on tehtävä vähän niinkin kuin on pakko... Kiitos!

   Poista
  2. Ja saahan Iida Lillan takaisin kanssa? Kun sen laittaa ylläpitöön (:

   Poista
 5. Sinähän ne päätökset teet. Eihän kukaan voi ennakkoon tietää esim.mihin pääse opiskelemaan niin jos kutsu käy niin sinnehän sitä yleensä mennään. Minusta ainakin hyvä että hevoset saa hoitoa sillä ajoin vaikka ylläpidossa olemalla (:
  Mitenkäs lordin kanssa teet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi vaan, kun opiskelu tässä on se pienin murhe... Kiitos! Lordille etsinnällä täysihoitopaikka.

   Poista
 6. taitaa teiltä loppua vaan rahat, ei se kiolmen hepan pitäminen mitään halpaa oo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kolmen hevosen elättäminen maksaa vähemmän kotona nyt, kuin sen yhden (= Lordin) vieminen täysihoitoon?

   Poista
  2. Anonyymi ei ole tainnut pitäö hevosia kotona? Kolme hevosta kotona ei maksa juuri mitään verrattuna siihen, että olisi kolme hevosta täysihoidossa vieraassa tallissa.

   Poista
 7. Varmaan helppo sanoa, mutta älä välitä haukkujista/valittajista. Jokaisen ihmisen elämäntilanne voi yhtäkkiä muuttua vaikka miten olisi suunnitellut. Ja ihan kuin olisit ensimmäinen ihminen joka antaa hevosia ylläpitoon pitovaikeusien takia :D Mielestäni on vain kypsää tiedostaa mitä täytyy tehdä ja toimia sen mukaan eikä väkisin saata sekä itseään että muita vaikeuksiin. Tsemppiä jatkoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tämänkin piti mennä aivan toisin, kuin miten tämä tulee nyt menemään. Harmittaa, mutta eihän sille mitään voi.

   Poista
 8. Näinpä sitä kannattaa eläimiä hankkia/pitää ennen opiskelua. Niin nähty lähipiirissä, eläintarha pistetään menemään poikkeuksetta opiskelujen vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi tuottaa sinulle pettymys, mutta kun tämä nyt vaan ei johdu vain opiskelusta, vaan siitä, että yksiöön ne hepat tuskin mahtuu.

   Poista
 9. Pakko sanoa, että olen hieman pettynyt. Jokin aika sitten kun aloin lukea blogiasi julistit ettet luovu hevosistaai ikinä. Ymmärrän kyllä etteivät nämä olleet sinulle helppoja päätöksiä ja aina ei tiedä mitä elämä tuo, mutta silti vähän harmittaa :/
  Pyydän ettet ota tätä negatiivisena kommenttina koska en tarkoita tätä niin, haikeus tulee lähinnä siitä että sinä ja hevosesi olitte niin täydellisiä yhdessä. Toivotan sinulle voimia näitten päätöksien ja muutoksien keskellä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niinhän sen piti mennä. Sitten ei mennytkään ja minulla ei kohta yksinkertaisesti ole asuinpaikkaa hevosille, muutan itse lähemmäs opiskelupaikkaa ja hevosten piti tulla mukaan pikkutilalle. Sitten kävi niin, että sovittu ei pitänyt, itselle nyt luukun löytää asuttavaksi vaikka mistä, mutta etsippä hevosille. Pakko tehdä ratkaisuja, jotka ei miellytä minuakaan, mutta ehkä se on parempi näin...

   Poista
 10. oi olisi ollut kivaa ottaa pikku Tinkerilla mutta meillä ei ole omaa tallia enkä juurikaan läheltä semmoista löytäisi. Mutta jollekkin toiselle sitten yp poni! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eiköhän siitä viidestäkymmenestä ehdokkaadta joku oikeaksi osottaudu ;)

   Poista
 11. Onko lahja jo ostettu

  VastaaPoista
 12. Voih, no noin hieno heppa kyllä varmaan löytää hyvän ylläpitokodin :) ottaisin itsekkin tuon lillan mielellään, mutta rahatilanne ei ole itsellänikään kauhean hyvä... mutta onnee uusien kotien etsintään :)

  VastaaPoista
 13. Kun asiat selviävät kerrotko muitakin syitä ja asiasta vähän tarkemmin? Harmi kun joudut luopumaan.. :/ onko tullut paljon kyselyitä poneista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen näkee sitten... Lillasta on tullut kyselyitä n. 50 kappaletta ja kalenteri alkaa olla täynnä sovittuja kokeilukertoja, Lahjasta ei niinkään.

   Poista
 14. Mikä ihmeen ongelma ilhmisille on se että annat hevosesi jollekkin toiselle hoitoon koska et itse kerkeä hoitaa sitä, mielummin hevonen saa päivittäistä liikuntaa ja varsinki varsat kaikkia aktiviteetteja kuin möllöttävöt tarhassa päivästä toiseen. Minun mielestä on aivan oikea päätös antaa hevonen ylläpitoon jis ei oma aika riitä sen hoitoon ja keskittyä mahtavan orivarsan kasvatukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kun ongelma on ehtimisen sijaan enemmänkin se, että kohta poneilla ei oo sitä tarhaa ja tallia jossa asua, yksiöön niitä en voi majoittaa.

   Poista
 15. Mihin alalle siis menet opiskelemaan ja kuinka kauan opinnot kestävät?:) Toivottavasti lilla löytää hyvän ylläpitokodin läheltä, sekä lahja hyvän kodin! Tsemppiä jatkoon täältä munki suunnasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos opiskelen kaikki aikataulussa ja pääsen ekoilla yrittämillä sisään, sekä jos oon kolmen vuoden päästä menossa sinne minne nytkin, mun opiskelut kestää 10 vuotta. Ekana lukio alle kuitenkin tarkoitus käydä.

   Poista
 16. Jääkö sulle vaan lordi? Vai onko sillein että lilla tai lahja lähtee ja toinen jää? Päätöksiä on pakko tehdä mutta toivottavasti asiat järjestyy ja saat ponit takaisin vielä joskus! :)

  VastaaPoista
 17. Oletko kysynyt ottaisiko Lahjan isän omistaja joko Lillan ylläpitoon siitostammaksi tms taikka ostaisi Lahjan? :)

  VastaaPoista
 18. Tsemppiä jatkoon! Teit niinku parhaaksi näit, ärsyttävää kun jotkut ei vaan voi ymmärtää..

  VastaaPoista
 19. pitääpä laittaa illalla sähköpostia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen soittamaan, sähköpostiviestejä on niin paljon, etten ehdi millään kaikkiin vastaamaan.

   Poista
 20. Uskon ettei ollu helppo päätös, mutta peukut hyvän paikan löytymiselle! Olisi kyllä mahtava hevonen itsellekin :D

  VastaaPoista
 21. Mites sitten blogi. :o

  VastaaPoista
 22. Muuttaako Lordi sitten myös pois teidän kotoa tallille jossa muitakin hevosia? Siis vuokrapaikalle.

  VastaaPoista
 23. Ylläpito varmasti hyvä ratkaisu Lillalle, toivottavasti löytyy kiva koti mihin voi jättää hepan hyvillä mielin.

  Olisi kiva tietää näitä syitä, miksi näitä ratkaisuja tehdään, kerta se opiskelu on vain todella pieni syy. Ymmärrän kuitenkin täysin, ettei niitä täällä blogissa halua jakaa. Itselläni on vain todella vilkas mielikuvitus, ja mielessäni mietin jo kaikkea, onko tyyliin esim. sinulla todettu joku vakava sairaus mikä rajoittaa ponien hoitoa, tai onko sinulla joku uusi poikaystävä joka asuu toisella puolella Suomea (sinne reissattaisiin aina lomille, eikä aikaa hepoille), oletko raskaana yms. Kaikkea muutakin jo mielessä pyörinyt, koska syitä voi olla niin monia. Mutta tiedän ettei asia minulle/muille kuulu, joten kunnioita yksityisyyttäsi ihan rauhassa. :)

  Kiinnostaa myös vähän blogin kohtalo, aiotko yhä kirjoitella tänne kuitenkin Lordin kuulumisia? Tsempit kaikkeen tulevaan, ja muistat sen että itse tiedät teille ne parhaat ratkaisut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo vakavaa sairautta, ei oo, enkä minä minkään ihmisen takia hevosten hoitoa laiminlyö, eikä oo tullu kyllä mielee hankkiutua raskaaksikaan. Blogi jatkuu ennallansa ja vastauksia ratkaisujen syyksi löydät aikaisemmista kommenteista (:

   Poista
 24. Annatko pelkästään yksityiseen kotiin, vai kelpaisiko ratsastuskoulu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuntikäyttöön, mutta yksityiseksi hevoseksi rats.koululle ok.

   Poista
 25. Ymmärrän täysin päätöstäsi. Tsemppiä sen oikean ylläpitäjän etismisee ja opiskeluun :)

  VastaaPoista
 26. Eli pidätkö itselläsi siis nyt ainoastaan Lordin? :) Kannattaa valita ylläpitäjä tarkoin ja harkiten, ettei vaan mee ihmiselle joka on hetken kiinnostunut ja sitten sen jälkeen kohtelee hevosta kaltoin. Itse antaisin ainoastaan täysikäiselle tai sitoutuneelle asian handlaavalle junnulle! :) Onnea Lillan ja Lahjan yp-kodin ja/tai myyntikodin etsintään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tiedä, mutta sen tiedän, että jostakin on nyt vaan luovuttava ainakin hetkeksi. Kiitos!

   Poista
 27. Tsemppiä Iida! Nää on näitä valintoja joita joutuu _jokainen_ hevosen omistaja pohtimaan. Välillä elämä heittää niin että kaikki elukat on pakko laittaa etiäppäin ja mietittävä eritoten niitten parasta.
  Anojen turha huudella, omistakaapa ihte hevoslauma ja yritä hyvällä omallatunnolla tehhä töitä ja opiskella samalla, jossain vaiheessa se stoppi on lyötävä ja ajateltava eläinten parasta, ja tietysti ihteänsäkkin. Vaikeita valintoja, mutta kaikista oikeudenmukaisinta niin hevosia kuin omistajaakin kohtaan.
  Tsempit!

  VastaaPoista
 28. Kaikkia varmasti kiinnostaa syy, että MIKSI. (Odota vaan, niin kohta on htnetissä topa aiheesta..) Myyt Lahjan, annat Lillan ylläpitoon ja siirrät Lordin täyshoitotallille? Opiskelut ei varmasti ole syy tähän. Loppuiko teiltä rahat? Erosiko vanhempasi? Menettikö työpaikkansa? Mitämitämiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös Iida jo sanonut, että yksiöön eivät hevoset mahdu.

   Poista
 29. Jäisipä Lahja sulle:( haikeaa:( lahja<3

  VastaaPoista
 30. Olis kiva tietää mihin päin oot muuttamassa? Kai olet muutakin kautta etsinyt hepoille kotia kuin tämän sivun.

  VastaaPoista
 31. Kaikki valittavat anot voisivat nyt painua johonkin mihin aurinko ei paista ja pysyä siellä kunnes ulkaltaa ruveta kommentoimaan nimellä..

  VastaaPoista
 32. Hyvä että osaat ajatella hevosia noin hyvin ja mietit oikeasti niille parhaan mahdollisen ratkaisun, arvostan tuota.:) ja yritä olla välittämättä niistä negatiivisista kommenteista.;) paljon tsemppiä tulevaisuuteen!!!:)

  VastaaPoista
 33. Mikä satula sinulla on alimmassa kuvassa käytössäsi?
  Hyvännäköinen satula :)

  VastaaPoista
 34. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 35. Voi ei, tosi harmi että joudut antamaan Lillankin pois! :( Mutta ymmärrän, että sulla on nyt sellainen tilanne, ettet vain voi pitää niin montaa hevosta.

  VastaaPoista
 36. Siis asutko viitasaarella pihtiputaan lähellä vai onko jossain muuallakin kaupunki nimeltä viitasaari? koska en tiennyt että täälläpäin joku omistas tollasia
  Olisin kiinnostunut mutta ei olisi muuta hevosseuraa.

  VastaaPoista
 37. Olisi ihanaa ottaa Lilla ylläpitoon, muttamutta.. Vanhemmat olisi kuitenkin vastaan... Tsemppiä kuitenkin!

  VastaaPoista
 38. Eh... Ymmärsinkö nyt oikein? Kaikki lähtevät? - tosin osa vain väliaikaisesti -

  VastaaPoista
 39. Mitäs tämä noille valittajille kuuluu kun ei mitään oikeasti mistään tiedä, taitavat olla vielä keskenkasvuisia jotka ei tiedä että elämä on täynnä valintoja. En ole ennen törmännyt siihen että kasvattajaa moititaan kun hienoja ja upeita varsojaan( varsaa) myy. Kapeakatseista porukkaa tai lapsia jotka laittaa negatiivista kommenttia. Asiat muuttuu ja ammattikin on saatava ja jostain luovuttava jotta pyörät pyörii. Olisi hienoa jos saisit opiskelukaupungin läheltä yp paikan jossa voisit käydä? Raju muutos kyllä olla yhtäkkiä ilman hevosia. Terkuin tinkertäti melkein 50 vee. Ps. Mihin kaupunkiin muutat? Jos meidän lähelle niin kiinnostaa..

  VastaaPoista
 40. eikö vanhempasi voi hoitaa hevosia kotona? ja eikö se teidän naapuri ollut innostunut niitä hoitamaan? kuulostaa vaan aika erikoiselta, että sinulle ei tullut koskaan aikaisemmin mieleen lähteä opiskelemaan ja varsoja vaan pitää tehdä??????!! Ihmettelen syvästi myös sitä, että vanhempasi eivät ota vastuuta nuoren tytön hevosista, vaan ne saavat heti lähteä!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi nyt, mutta tämä kommentti loukkasi todella. Minulla on maailman hienoin äiti, joka jaksaa tukea ja pitää huolta. Kuten nyt olen sanonut, opiskelu ei ole tähän syy vaan yksinkertaisuudessaan se, että nykyisestä paikasta menee vuokralle osa, KOSKA minun piti saada muutettua pikkutilalle kera JOKAIKISEN hevosen kanssa. Noh, HE eivät pitäneet lupaustaan ja YKSINKERTAISESTI HEVOSET OVAT KOHTA ILMAN PAIKKAA JOSSA ASUA. Ei sellaisia tiloja, jossa hevosia voi pitää revitä ihan joka paikasta. Lisäksi täysihoidossa hevoset tulisi maksamaan kuusinkertaisesti enemmän kuin omassa paikassa.

   Poista
  2. Anteeksi kommenttini :( tuli vain mieleen tuttu, jolla asiat eivät menneet myöskään parhain päin. tuli sanottua asiat liian suoraan ja kärkkäästi. en ole kuitenkaan haukkunut vanhempiasi millään tavalla ja uskon, että he yrittävät auttaa. en ole myöskään aikaisemmin tajunnut, että nykyinen oma paikkanne menee vuokralle, joka myös vaikutti kommenttiini. kuitenkin olen edelleen sitä mieltä ja olen aina ollut, että hevosten kasvattaminen ei ole nuorten hommaa, vaan vastuullisen aikuisen, joka on suorittanut opintonsa loppuun. toivottavasti hyväksyt anteeksipyyntöni...

   Poista
  3. Miksei nuori voi olla hyvä hevosen kasvattaja? Saattaa se aikuinenkin lähteä opiskelemaan. Tai lyödä laimin hevosiaan, kouluttaa varsaa väärään suuntaan jne jne.

   Poista
  4. Olen ihaillut koulutustasi ja hevosten hoitoa, mutta kasvattaminen on eri asia. En tietenkään hyväksy eläinten kaltoinkohtelua tai muutakaan väkivaltaa, siitä ei ole kysymys. Mielestäni aikuinen on kuitenkin vastuullisempi kasvattaja, jos sinunkaan vanhempasi eivät osallistu hevosten hoitoon, vaan auttavat vain rahallisesti. Anteeksi vielä kerran ja toivon todella että teidän asianne järjestyvät parhain päin :)

   Poista
  5. Minun vanhempani, siis äitini (yh) osallistuu kyllä tarvittaessa hevosen hoitoon - minä vain haluan hoitaa omat elukkani itse aina kun siihen on mahdollisuus.

   Poista
 41. Vastaukset
  1. Sama kysymys tuli Lahjan kanssa - moneen otteeseen. Ei tää hemmetti mullekkaan oo helppoa, en luopuis kenestäkää jos ei ois pakko nyt miettiä ratkaisuja. En luopuisi kenestäkään, jos ei olisi näin pakottava tilanne.

   Poista
 42. Miksi hankit varsat?etkö ajatellut vuotta etenpäin mitä voi sillä aikaa tulla tapahtumaan. En tahdo olla ilkeä mutta vain vähän ihmetyttää!:'(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ennustaja ja on todella typerä elää, jos ajattelisi aina "en voi ryhtyä tähän, enkä tähän, enkä tähän, koska mitä jos vuoden päästä tilanne on toinen". Kuukausi sitten kaiken piti mennä vielä mitä parhaimmin. Noh, ei mennyt.

   Poista
 43. Onpa tyhmä kommentti Anonyymi klo 20.01. Sinulla ei ole tietoa hevosista.Ei ne hevoset pelkällä naapurin hoidolla pärjää! Ihmisilläkin elämä ja siksi tämä vastuuntuntoinen nuori etsii niille paikkaa jossa on hoito sekä LIIKUTUS, ym. toiminta.. Voi että kun ottaa päähän nämä laiskat lukijat jotka ei jaksa olla kun netissä. Ette tiedä hevosen omistamisesta ja elämästä yhtän mitään, kiitos ja anteeksi. "varsojakin pitää tehdä" huoh! Moni elää tässä ja nyt, varsoja kun on tehty niin tänään 2 v varsoja on suunniteltu noin 3,5 v sditten. Silloin ei mietitä mitä jos sitten kun jne ..Huoh!! Etsikää lapset elämä. Tämän blogin kirjoittaja on vastuuntuntoinen ja taitava. Nyt elämä muuttumassa , ei ole helppo elämäntilanne ja te vaan jaksatte naukua :( Antaisitte tukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos puolustuksesta, mutta ei minua tarvitse kärkkäiltä anoilta puolustella (: Ei ne toki aina mukavia ole, kun eivät voi asioita tajuta/ tiedä minun elämästäni kuin pintaraapaisun, mutta siinäpähän kuvittelevat mitä haluavat.

   Poista
 44. Tässä maassa ei olisi yhtään uutta varsaa jos kasvattaja miettisi ekana mitä jos elämäntilanne muuttukin 3:n vuoden päästä? Tsempit tälle blogin kirjoittajalle, olet hyvä!!!

  VastaaPoista
 45. Hyviä ratkaisuja keksit. Tosin en tiedä, olisiko ihan viisasta jättää Lilla ylläpitoon jos opintosi kestävät näillä näkymin 10 vuotta, silloin Lilla on jo kaksikymppinen ja ei varmaan kelläkään muullaan sinun ikäiselläsi ole niin kauaa aikaa hoitaa Lilla ? Jos olisin sinä, myisin koska 10 vuotta on tosi, TOSI pitkä aika. Ja ylläpito ei aina suju kuvitelmien mukaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä opiskelujen takia oo näitä myymässä. Tarkoitus on ottaa Lilla takaisin ylläpidosta sitten, kun löytyy se pikkutila, voi olla että sen etsimisessä kestää kolmekin vuotta (+ tietty mahdollinen remppa talliin jne jne.). Voi olla myös, että tulee Lilla myytyä joskus, mutta en osaa nyt sanoa yhtään mitään mihinkään. Tiedän vain sen, että tällä hetkellä tilanne on todella hankala.

   Poista
 46. Tulee kyllä paha mieli kun lukee joidenkin ihmisten kommentteja. Kuinka ymmärtämättömiä ihmiset voikaan olla. Päätöksiä täytyy tehdä sen mukaan mikä on tilanne. Tsemppiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, eiväthän kaikki voi tietää mistä tämä johtuu... Kiitos!

   Poista
 47. Olispa lillan ylläpitäjällä ja lahjan uudella omistajalla sitten blogi, olis kiva seurata! :)

  VastaaPoista
 48. Eli tätä Havulan tilaa ei tulekaan? Miten kurjaa, voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se meni mönkään jo huhtikuussa. Sen jälkeen on mennytkin mönkään useampi asia, kunnes totesin olevani tässä nykyisessä tilanteessa. Tästä ei paljon enää huonommaks voi mennä, joten jospa täältä alkais nyt se nousukausi. Tai sit ei.

   Poista
 49. Moikka!
  Suoraan sanottuna, kun aloitin lukemaan tätä postausta, päässäni kiehahti todella. Ajattelin, että noniin taas yksi vastuuton hevosen kasvattaja, joka teettää varsoja miettimättä tulevaa. Onneksi kuitenkin päädyin lukemaan kaikki ylläolevat kommentit ja muutin näkökulmaani. Olen lukenut blogiasi sen verran kauan, että tiedän jo sanoa täältä ruudun toiselta puolen ilman sinua tuntematta, että olet yksi vastuullisimmista ja ennen kaikkea huolehtivimmista hevosen omistajista joita tiedän! Minusta on hienoa, että kykenet tekemään näinkin haastavan ja suuren päätöksen sekä kantamaan itse vastuun hankkimalla kodit, eikä jättämällä hevosia äitisi hotteille. Todella surullista ajatella, että juuri kun kaikki oli menossa parhainpäin ja sait toivomasi orippojankin, niin asiat menevät niinkuin menevät. Muista kuitenkin, että niillä on tapana aina järjestyä, jollain tapaa hyvin! Hurjan paljon zemppiä vaikeaan tilanteeseen!
  Voi olla ettei kommenttini ole kovin 'arvokas', koska kirjoitan anona, mutta täällä ainakin pidetään peukkuja!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tässä tekisi ihan mitä tahansa, että saisi kaikki kolme pidettyä, mutta ei tunnu olevan vaihtoehtoja... Toive tietty olisi, jos saisi kaksi pidettyä itsellä ja vain yhden ylläpitoon siksi aikaa, että asiat järjestyy, mutta seuraava viikko ratkaisee tästä aika paljon miten käy.

   Poista
 50. awwwww.... haluaisin:( mut en kuitekaa saa suostuteltuu mun vanhempii

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska ei oo tallivuokra rahaa eikä ois kyytii tallille:(

   Poista
 51. Harmi kun joudut luopumaan myös Lillasta :(

  VastaaPoista