keskiviikko 20. elokuuta 2014

Pedikyyriä joka ponille

Lordilla oli eilen toinen vuolukerta ja se meni ihan hyvin. Poni on käyttänyt ahkerammin oikeaa etukaviotaan harrastaessaan vesikupin keilausta ja "minulla on tylsää"- ilmaisuaan, eli kuopimista ja siksi oikeassa etukaviossa varpaalta ei kyllä sallinut otettavan. Lahja ja Lilla katsottiin samalla ja kyselin kamalasti kysymyksiä. Opinpahan taas jotain uutta. Lahjan kaviot ovat kuulemma hyvän malliset ja kuppimaiset, Lillan etukaviot ovat tasapohjaisemmat. Olen kauhistellut tovin tässä jo Lahjan syviä uurteita säteen vieressä, mutta eivät ne kuulemma ihan niin kauhistuttavan hirveä asia ollut kuin kuvittelin, eikä niissä ollut mitään normaalia poikkeavaa. Tässä aikani olen niitä jo pioneerin shampoolla ja kavionhoitoöljyllä hinkuttanut, mutta hyvä kuulla, että ei niissä mitään ihmeellistä ole.

Lahjan kanssa käytiin mettälenkillä tänään. Sen mielestä oli kuitenkin päiväheinäaika, joten olisi pitänyt sallia joka oksan ja heinätupon syöminen, vaikka olinkin asiasta eri mieltä. Vietettiin hetki kävellen ja touhuillen, jonka jälkeen poni pääsi syömään tarhaan. Metsäreissua ennen harjasin Lahjan pidemmän kaavan mukaan ja sovitin Lillan meksikolaisia. Mihin katosi se pieni poni, nyt sillä on jo samankokoinen pää kuin emällään?

Lordin kanssa otin nyt ihan suosiolla sen pyyhkeen esittelyn loimen sijasta. Oli se pyyhekkin aluksi lihansyöjä, mutta ei niin kamala hirviö kuin loimi. Koitin pitää huolen, että hevonen ei koskaan mennyt paniikinomaiseen tilaan asti, vaan piti kaikki jalat maassa ja mielellään jännittämättäkään jokaista lihastaan. Tää onnistui ihan hyvin ja sai asetella pyyhettä jo selkään. Ilman jalkojen sinkoamista taivaaseen. Minulla tulee olemaan pitkä prosessi varmasti tämän kanssa siihen, että loimen heittely ei tunnu missään. Mutta niin se oli Lahjan kanssa sama homma järveen menemisessä, Lordin mielestä iso lätäkkö on taas ollut aina mitä mahtavin juttu.

Lillan meksikolaiset sopii jo tämänkin päähän!


"Eksä nää, mul on tylsää!"

Pidän tästä silmästä hirmuisesti - se on puoliksi hera.


"Tule poni tähän" - ja niin Lahja tuli.

Tänttäränttä hän.

Lihansyöjä selässä.

20 kommenttia:

 1. Voi mikä ihanuus tuo Lahja :) Niin iloinen ja symppis!

  VastaaPoista
 2. Lahja on kyllä niin nätti tyttö!♥ Ihanat silmät.

  VastaaPoista
 3. Heippa, en jaksanut kirjautua, mutta ois kiva tietää, miten opetit Lordin seisomaan kiinni narussa vaihe vaiheelta, meilläkin alkaisi kohta olemaan aika ajankohtaista, varsa kun lähentelee jo 2 kk ikää ja sen mielestä niskaan kohdistuva paine on aivan kamala (emällä sama homma ei kuitenkaan enää paha kun ollaan totuteltu siihen viimeiset 4 vuotta.., emä on myös hirveen herkkä korvista, ja niin varsakin), kertaakaan en ole laittanut varsaa kiinni mihinkään tämän takia. Harjoiteltu on paineen sietämistä, mutta osaa se vaan varsan mielestä olla niin kamala asia, mutta kuitenkin oisi kiva saada tästä aiheesta vaikka ihan oma postaus? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opetin sen myötäämään niskaan kohdistuvasta paineesta poispäin, jonka jälkeen sidoin sen vasta kiinni.

   Poista
 4. Mitä teen kun oma reilu 1 vee varsa ei kestä edes 1/2dl valkuaisrehua hitaasti totuttaen vaan heti tulee valkuaispatteja ja poni menee ripulille? Pellavarouhetta se kyllä saa joka sisältää aika paljon valkuaista ja on melkein joka päivä laitsalla muutaman tunnin? Kai se nyt silti valkuaista enemmän tarttee kun heinäkään ei hirveen valkuaispitoista ole, vai hyväksynkö vaan tosiasian että täytyy se valkuainen jättää pois. Syötin siis racing proteinia. Sillä on vatsa silti sekaisin vaikka antais allekki ton puolen desin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä sinun täytyy kysyä eläinlääkäriltä tai joltain, minä en osaa vastata.

   Poista
 5. Voi kun ne on niiiiin söpöjä!<3
  Iloista ja peipasta jatkoa teille tikkerillat!

  VastaaPoista
 6. Onpa Lahja ihanan näkönen tossa ekassa kuvassa <3 Ja ihan niinku Lordi ois kasvanu ihan kauheasti (siis siitä kun viimeksi näin siitä kuvia)

  VastaaPoista
 7. Lahja on tosi söpö!<3

  VastaaPoista
 8. Mitä mieltä olet cavalor merkkisistä rehuista?

  VastaaPoista
 9. Nyt lordikin jo myynnissä, luovutko siis kaikista kolmesta? Kurja tilanne sinulla kyllä :(

  VastaaPoista
 10. voi miten hyvin sopii lordille tuo väri!

  VastaaPoista