sunnuntai 3. elokuuta 2014

Rättinä roikkuva ratsastaja

Olette varmaan huomanneet hiljaisuuden vallinneen blogissa. Sen syy on oikeastaan ollut vain oman tulevaisuudensuunnitelmien tietämättömyys ja päälle vielä ht.netin juorutopic aiheesta miksi myyn Lahjan sai sapen viimeistään kiehumaan. Päätin suosiolla hengähtää ja inspiraatio on löytänyt tiensä takaisin, toivon mukaan lopullisesti.

Nyt onkin luvassa paljon materiaalia! Lahjan kanssa käytiin tänään palauttelemassa ohjasajoa mieleen ja tein hommasta pienen koosteen. Muutama pilalle menneen heinäpaalin laitoin kentälle pujoteltavaksi ja harjoiteltiin puomien väliin pysähtymistä. Lahja on varmasti todella helppo opettaa myöhemmin ajolle, kun on pikkaisen opeteltu tarkkuutta jo ohjasajon merkeissä. Lahja on kyllä niin ihana tapaus, kun ei tarvitse kuin vähän riimuja kilistellä niin toinen on heti tulossa, oli sitten kesken vaikka syömiset tai nukkumiset. Tässä on tietty se nurja puoli, että Lahja haluaisi aina mukaan, vaikka menisi hakemaan Lillaa. Aitojen läpi se ei tule, mutta toisen tunkeminen "eikun minä haluaisin nyt"- tyylillä syliin meinaa välillä nostattaa ärsytyskynnystä.Katsokaa kupeita - siitä on tullut vanha ja harmaa. No ei, sabinogeeni taitaa löytyä tältä tytöltä.


Eilen pidin joka ponille siistiytymispäivän. Lillalta tasoitin vuohiskarvat, hännän ja jokaiselta ponilta korvakarvat. Kovin siisteiltähän nuo ei näytä siltikään mutakuorrutuksessaan, mutta ei nyt sentään ihan metsän peikkoja ole enää - ompahan ainakin ulos tursuavat korvakarvat taltutettu.

Hevoset ovat oikeastaan vain seisseet uintireissuja lukuunottamatta nyt jonkun aikaan helteiden vuoksi. Lilla on kuitenkin päässyt vähän pomppimaan kouluratsastuksen ja uintireissujen lisäksi varsomisen jälkeen nyt ekoja kertoja kevyesti. Se rakastaa sitä, ja ekalla kerralla loikat olivatkin sen mukaisia. Poni vei, minä roikuin kyydissä. Miten paljon tuollaiselta tappijalalta voikaan löytyä ruutia jaloista, kun nakkaa esteitä nenän eteen... Toinen kun ottaa ja vie, tekee mieli laittaa käsi silmien eteen laskiessa pidätteitä kuuntelettoman hevosen askelsopivuutta esteelle, mutta aina tuo vaan menee ja pomppaa. Lillan kanssa onkin tarkoitus ottaa jossain vaiheessa esteet säännölliseen viikko-ohjelmaan, jos vaikka tää ratsastaja oppis vähän neuvottelemaan hevosen kanssa vauhdistakin. Mutta kaikki aikanaan, höntsäillään nyt rauhassa vielä jonkun aikaa ja alan sitten Lordin vieroituksen jälkeen säännöllistämään liikuntaa.

Joskus on toivottu videota selästäkäsin hyppäämisestä ja nyt lyhyt pätkä teille on katsottavissa. Kun kuvaamisessa käytettiin välineitä koiran juoksuvyö ja puhelin yhdistettynä rättinä roikkuvaan ratsastajaan intopiukean hevosen selässä, voitte arvailla jo lopputuloksen. Saa sen toki katsoa jos haluaa!

Toinen toteaa, että nyt ei huvita ravata pikkusievästi, kun haluaisi jo vähän pomppia!


Wruum, huomaa oikein kunnon kiihdytyspölyt ennen estettä!

Lillalla on järkyttynyt ilme - veikkaan että olen taas kiljaissut jotain kauhunsekaista oikein kuuluvasti ennen hyppyä...

Tässä sitä mennään eikä meinata!


15 kommenttia:

 1. Olipa ihana kuulla taas teidän kuulumisia! :) Ja jotenkin sitä joka kerta vaan hämmästyy, miten Lahjasta on kasvanut jo noin iso ja hieno tamma :)

  VastaaPoista
 2. Mikä on sabinogeeni? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sabino on tietty kirjavuuden muoto, joka voi aiheuttaa sekakarvaisutta (:

   Poista
 3. Voi miten sä oot saanu opetettua Lillasta noin rauhallisen ja kuuliaisen.. Meidän kaksi vuotias sh tamma on koko ajan menossa joka suuntaan eikä jaksa keskittyä ohjasajo puuhiin pätkän vertaa. Sekin nykyään jäänyt vähemmälle kun ei kukaan jaksa sen perässä kävellä kun on niin reipas ja nopea käynti. Help me. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoititko Lahjaa? :)

   Poista
  2. Ehkä Lahja on perinyt tuon rauhallisen luonteensa vanhemmiltaan ;)

   Poista
 4. Miten olet saanut nuo laudat pysymään tuolessa kiinni onko ne ruuvattu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ovat kakkosnelosta, eli pysyvät pystyssä tuolissa ja olisivat tippuneet jos Lilla oisi osunut. Välillä kyllä hirvitti kun poni lähti viemään kuin rättiä ja sai katsella, ettei tässä voi käydä hyvin, mutta urhoollisesti Lilla selviytyi aina joka esteen yli.

   Poista
 5. Kuinka korkeita esteitä Lilla hyppää ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lilla on joskus aikoinaan hyppinyt ye 130 ratsastajan kera 120, ratana joku 80cm. Nää on kuitenkin ollu enemmänki sellasia "katotaan mistä yli menee"- juttuja ja todellisuudessa Lilla näppärästi tällä hetkellä menisi ehkä 70 rataa ja yksittäisenä yhdeksääkymppiä. Ponnua kyllä löytyy, mutta Lilla väsyy vielä helposti, joten otetaan ihan iisisti ja vähän kerrallaan vielä kun on varsakin alla.

   Poista
 6. Sulla on tosi hieno blogi, kivoja ja mielenkiintoisia postauksia sekä hienoja kuvia.:) ja yritä olla välittämättä niistä negatiivisista kommenteista lahjaan liittyen ja paljon tsemppiä tulevaisuuteen!:)

  VastaaPoista
 7. Mikkä kenkät sullon`?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saappaat? Nuo on hööksistä, vetoketjut jo rikki lähestulkoon. Normaalisti käytössä Mountain Horsen saappaat tukevuutensa vuoksi.

   Poista