sunnuntai 24. elokuuta 2014

Vatiaivoja liikkeellä

Olen tällä hetkellä taivaissa, sillä asiat taitavat olla järjestymässä tilanteeseen nähden loistavasti. Ainakin nyt joksikin aikaa. En uskalla puhua suurempia, sillä tässä miltei vuoden pituisessa alamäessä on tullut petyttyä niin monta kertaa, ettei usko enää minkään onnistuvan. On suorastaan lottovoitto, jos nyt asiat järjestyy niin, kuin niiden on tarkoitus!

Lahja on niin paras. Käytiin tänään tekemässä vähän maastakäsin juttuja kentällä ja ai että olen tyytyväinen! Kuinka pienen ponin motivaatio voi olla noin suuri, kuinka se voi tehdä asioita niin pienestä merkistä? Tämänpäiväisen Lordi-episodin jälkeen Lahja kyllä sai minut taas hyvälle tuulelle. Sulin aivan täysin, kun pyysin Lahjaa kauempaa lähettämällä (osoittamalla sormella) kävelemään tuolin luo ja koskettamaan sitä, niin se sen luo käveli niin monta kertaa kuin pyysin, kosketti sitä turvallaan ja katsoi takaisin "ai näinkö se oli?"- ilmeellään aina yhtä positiivisena. Kaikki muu onnistui yhtä hyvin, luoksetulot, peruutukset, väistämiset... Ihana Lahja.


Lahja ottaa ilon irti laitumella.Lordi on oikea tänttäränttä. Se koettelee minua usein ollen paaaljon epäileväisempi joka ikistä uutta asiaa kohtaan, kuin Lahja. Menimpä vielä tänään sitomaan sen huonosti kiinni pylvääseen ottaakseni rakennekuvia, tää otti, nykäisi itsensä irti ja juoksi pitkin metsiä. Äiti sitä ei kiinnostanut. Viidentoista minuutin juoksemisen jälkeen alkoi jo pikkuhiljaa savu nousta korvista, mikä idiootti! Oma vikahan se oli, miksi sidoin huonosti. Noh, ainakin Lordilla on hieno ravi, jos siitä lähdetään. Sain sitä seurata oikein kauankin, kun vatiaivovarsa totesti, että hän lähtee aina karkuun kun edes yrität tulla lähelle.

Perusasiat Lordi on oppinut hyvin. Talutuksen, kiinniolon ja traileriin menon. Sekä tietysti jalkojen noston. Kaikenlainen loimien, muiden varusteiden ja lepattavien asioiden esitteleminen taas on varsalle aivan kauhistus. Sitä pitäisi lähteä aivan järjestelmällisesti siedättämään eri asioihin, nimenomaan nyt siihen loimeen. Hoen aina tästä loimesta, mutta olen todennut, että olen lähtenyt sen asian kanssa ihan väärältä kantilta ja Lordi on jo ehtinyt huolestumaan asiasta. Lahja oppi loimen laitoin vain totuttamalla, tämä ei - se vaan perinteisellä totutuksella huolestuu loimesta kerta kerralta enemmän ja enemmän. Toki Lordillekkin loimen saa selkään jos niin haluaa, mutta ei hevosen ollessa rauhallisessa mielentilassa. Saati vapaana. Seuraava askel on oikeasti aivan alusta asti siedätys loimeen ja muihin lepattaviin asioihin (pressuun tms.) niin, ettei varsa ehdi jännittyä missään vaiheessa. Suunnitelmana on rohkaista varsaa itse lähestymään loimea positiivisen vahvistamisen avulla, saa nähdä, päästäänkö me kuinka pian tuloksiin.


Lordin kampaus 3kk.

Lahjan tukkaa kolmikuisena.

Siinä se. Viidentoista minuutin juoksurupeamansa jälkeen, kolmikuinen Lordi.

Muistaako kukaan Lahjaa kolmikuisena?


18 kommenttia:

 1. Hih, ihania kuvia! :3
  Ja toivottavasti asiat sujuvat niin kuin pitäisi, kuulosti ainenkin lupaavalle! :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerron kyllä heti, kun asiat selviytyvät aivan satavarmaksi (:

   Poista
 2. Ihania kuvia, sun blogi on paras! :D

  VastaaPoista
 3. Lähteekö Lilla? Entä Lahja? Ja jääkö Lordi sinulle vai lähteekö sekin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en osaa vastata tuohon kaikkeen, ennenkuin tiedän varmaksi itsekkin, mihin suuntaan ollaan menossa.

   Poista
 4. On tuo Lahja kyllä niin upea, niin ulkonäöltään kuin myös ilmeisesti luonteeltaankin. Sulan :) Ja kyllä kaikki järjestyy!

  VastaaPoista
 5. En ole asioista ihan perillä. Mitkä hevosistasi ovat jäämässä sulle nyt? :)

  VastaaPoista
 6. Aina vaan ihmettelen tota Lahjan kasvua, piti oikeen kattoa oliko kuvissa Lilla vai Lahja :D Toivottavasti asiat tosiaan sujuu, pidän peukkuja sille :D

  VastaaPoista
 7. Ompa mahtava kuulla, että ainakin nyt näyttäs positiivisemmalta!

  Lahja näyttää paljon isommalta tuossa 3kk kuvassa, kuin Lordi. Liekö johtuu pörröisestä karvasta? ;D
  Lordilla on kyllä nyt jo selkeää orileimaa, siitä tulee upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ihan samaa mieltä että Lahja näytti 3kk isommalta kun Lordi! Olisi kiva sitten kun Lordi on vähän isompi tekisit vertailupostauksen Lahjan kanssa (jos et ymmärtänyt niin silleen että laitat kuvan ( & luonteen ym.)Miltä lahja näytti kun oli 4kk ja miltä lordi jne...)

   Poista
 8. Lordi näyttää niin hömpältä, kun se on nyt noin takakorkea :D Onneksi se kasvaa vielä moneen suuntaan !

  VastaaPoista
 9. Laita se loimi satulahuovan kokoíseksi tai aloita satulahuovasta tai pelkästä kädenliikkeestä ja lähde siitä positiivisesti vahvistamaan, tiedät kyllä :) Meilläkin oli mörköloimia varsana.

  VastaaPoista
 10. Ohhoh, onko Lordi jo kolmikuinen kun vastahan se syntyi!! :D O_O

  VastaaPoista
 11. Oi ihana Lahja taas... :) Sille alkaa kasvamaan tosi nätti harja!

  VastaaPoista
 12. Todella kiva jos nyt asiat olisivat menossa parempaan suuntaan, olet sen ansainnut.:) tuli tästä itsellekkin hyvä mieli.:) ja ihania kuvia!

  VastaaPoista