maanantai 8. syyskuuta 2014

Isoa ja pientä ponia

Lordin kanssa tehtiin paljon juttuja tänään. Noudin sen ensin tarhasta ja harjasin pienen miehen käytävällä, jonka jälkeen noudin loimen esiteltäväksi. Paineeton loimen paikoillaan pitäminen ja ponin itse loimeen tutustuminen hyvän ajan kanssa on tuottanut tulosta ja loimen laittaminen alkaa sujua paremmin.

Loimiruljanssin jälkeen oli aika mennä pihalle taas vähän harjoittelemaan talutuskäyttäytymistä. Tänään oli Lordilla ilmeisesti parempi päivä, koska kaikki meni todella hyvin, eikä mitään näpsimisyrityksiä tulut kiukkupuuskissa. Väistätyshommien jälkeen reagointi yleisesti kaikkeenkin parantui ja homma oli ihan mukavaa.

Lordin kanssa on nyt siis opeteltu peruuttamaan narusta ravistelemalla, turvalta, ryntäiltä ja narusta vetämällä. Pysähdystä harjoitellaan kun itse pysähdyn, vedän narusta ja/ tai ravistan narua. Taka- ja etuosan väistämistä on harjoiteltu sekä fyysisestä paineesta, että katseesta. Ravaaminen taluttaessa onnistuu myös, mutta joskus tulee jumitusta tai sen sijaan etuset alkaa nousta polvea korkeammalle innostuessa. Jos nyt ottaisi Lordin kanssa näitä perusasioiden harjoittelua taluttaessa vähän enemmän kuurina. Ne sujuvat jo hyvin, mutta harjoittelemisen varaa riittää vielä.

Lahjan kanssa otettiin tänäänkin ohjelmaan ohjasajoa. Nyt on tarkoitus pitää taukoa pari päivää ylimääräisestä ohjelmasta ja keskittyä sen sijaan Lordiin, ettei raukkaparan motivaatio kohta katoa. Seuraavalla harjoituskerralla voisi laittaa taas kärryt perään, mutta se riippuu ihan siitäkin milloin sattuu olemaan avustajia paikalla.

Lahjan kanssa ohjasajon jälkeen tutustuttiin jälkeen kylmäysletkuihin, jotka eivät tälläkään kertaa aiheuttanut ihmetystä. Lahja on kyllä ollut mukava, kun se osaa ottaa asiat lunkisti turhia hötkyämättä. Lordissa on ollut pienestä pitäen ollut havaittavissa enemmän epävarmuutta uusissa tilanteissa.7 kommenttia:

 1. Mitä lillalle kuuluu? Kerrotko siitä enää mitään blogiin nyt kun se on ylläpidossa vaikka samalla tallilla oletkin? Onko lordi kuitenkin lillan kanssa tarhassa vielä jne? Kuinka ylläpitäjä hoitaa lillan liikutukset kun vieressä on varsa, ottaako Lordin mukaan vai jääkö lordi aina yksin tarhaan/talliin? Olisi kiva kuulla kuinka toteutatte ylläpidon kun ei ole ihan perus kuvio kun vieressä on varsa jonka hoitaa omistaja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lillasta on tulossa juttua ehkä satunnaisesti harvemmin kuin tosi harvoin. Lordi ei ole vieroitettu, mutta sekä Lillan liikutus, että Lordin hoito tallissa onnistuu ilman toista osapuolta, eli se ei ole äitiriippuvainen tapaus.

   Poista
 2. Sulla ei oo ikinä huonoja postauksia♥ mitä lillalle kuuluu? Lilla on mun lemppari!!

  VastaaPoista
 3. Onko teillä siis oma talli ja onko muitakin hevosia? Ajattelin kun kuvissa näyttää että kyseessä olisi isompi kuin 3hevosen talli :)

  VastaaPoista
 4. Vaaleansininen sopii Lahjalle niin hyvin :3

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus ja ihania kuvia, kylläpä lahjasta on tullut jo iso tyttö :)

  VastaaPoista