maanantai 15. syyskuuta 2014

Lahjavaltaus jatkuu + Lordeilua

Lordin kanssa otettiin yksi päivä enemmän talutusharjoituksia peruutus- ja väistötreenien muodossa. Pieni kakara on kyllä heti kiinni takinhelmassa (näkyy kyllä videolla), jos selkänsä uskaltaa kääntää. Kiinnostusta aiheuttaa myös riimunarun näljääminen, joka tietenkin jonkun verran häiritsee homman etenemistä. Lordi on ollut aina helpompi väistätettävä, mutta luokse se ei tule kovin mielellään. Jonkunlaisesta kommunikaatio-ongelmasta välillämme on vielä kyse, mutta jahka tässä aika kuluu, saa ahkeralla treenaamisella ponin päähänkin velvollisuudet ja oikeudet varmasti istutettua (sekä sen, että maailma ei ole täynnä hirviöitä, eivätkä kaikki lepattavat tai muuten yllättävät asiat tule ja syö), kuten aikanaan Lahjankin kanssa. Varsa kakkosen ihanuusgeenit ovat vain loppuneet kesken ja sille on tullut enemmän omaa päätösvaltaa mukaan peliin - tai sitten se vain tuntuu siltä, jos Lahjan kanssa purppurapilvissä elellessä pienet metkut ovat jääneet huomaamatta.

Eihän hevonen koskaan tahallaan tee mitään huonoa. Lordi ei vain vielä tiedä, miten hevosen tulee olla ihmisen kanssa ja sen pienet hermot vielä loppuvat kesken niin äkkiä. Jos se turhautuu, se kyllä näyttää sen ja siksi harjoituksien pituudet kannattaa pitää suhtkoht lyhyenä ja olla vaatimatta mitään ylitsepääsemätöntä. Kuulostan siltä, kuin omistaisin pahaisen vaarallisen kersan, joka liikkuu vain yksi jalka maassa kerrallaan, mutta ei se nyt ihan niin ole. Kyse on enemmänkin hienosäädöstä, jota homma kaipaa vielä mukaan ollakseen tarpeeksi täydellistä minulle, Lordi on oikein mukava poika!

Lahjan kanssa päivän tauon jälkeen hilpaistiin taasen raviraan ympäri - tällä kertaa nyt ihan kokonaan yksin. Kaikki meni ihan niikuin pitääkin, eli turvallisesti maan tasalla hölkötellen. Yksi kierros kerrallansa riittänee meille näin alkuun mummohölkkäilyä. Lahja onkin ollut niin fiksuna, että ansaitsisisi ylimääräisen palkinnon!


12 kommenttia:

 1. Vautsi ku Lordista on tullut iso, lihaksikas ja hieno poika! ((: kyllä on komea herra kerrassaan (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lordi on! Suuri ego löytyy myös ;)

   Poista
 2. Oliko tuossa missä oli tuo pikku tyttö nii oliksiin kuvas Lilla? Lordi on iha höppänä :'3

  VastaaPoista
 3. Teillä näyttää menevän hyvin! :)

  VastaaPoista
 4. Piti taas järkyttyä, että Lordikin on jo noin iso :DD Upea tämä viimeinen kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lordista on tullut kyllä kunnon jytky!

   Poista
 5. Upeasti olet kyllä tehnyt töitä kummankin kanssa.;) ja lahjahan näyttää jo ihan raviponin alulta.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ilmotetaanko raveihin...? ;) Ei taitas päästä mukaan.

   Poista
 6. Hyvin näyttää menevän:) muista myös kehua tarpeeksi ja pitää opittavat asiat mielenkiintoisina!

  VastaaPoista