sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Lehmä ja kärryt

Lahja pääsi kiusattavaksi odotettua nopeammin ja sai pyörälliset peräänsä jo tänään. Kaivelinkin korvahupun esiin ja Lahjalta korvat tukkoon, sekä huppu päälle. Kärryjen tunkeminen ponin silmien alle aiheutti siinä enemmänkin huvitteneisuutta, "Mitä pitäiskö tässä niinku muka tehdä jotain?". Ei romisuttelut tai kolistelut paljon mitään meinannut ja Lahjan mielestä homma oli vaan ihan perussettiä. Ei paljon korvakarvatkaan kääntyillyt kun sai poni kärryt perään.

Eiku radalle sitte, kiekka siellä käynnissä ponin lompsiessa ihan sinne minne pitääkin. Laitumella olevista hevosista oli ihan järkytys, kun lehmä oli tungettu kärryjen eteen ja ylimääräistä tapahtuvaa tuli myös siitä, kun kopilla kurvattiin radalle ja sieltä oli tulossa hevonen treenaamaan. Lahja totesi vain jaahas ja jatkoi matkaansa sitä samaa klipklop vauhtia kuin ennenkin. Ehkä ensi kerralla voisi uskaltaa jo kyytiinkin, mutta taluttajista en kyllä luovu! Haluan ottaa kaiken ihan varman päälle, vielähän tuo ehtii monet kerrat näyttää mitä se kärryille osaa tehdä, mutta koittaa minimoida sen ottamalla asiat mahdollisimman turvallisesti. Joten, ei vielä ihan yksin radalle sooloilemaan, sitten kun kaikki on muutaman kerran mennyt yhtä hyvin kuin nyt. Onneksi täällä on runsaasti auttavia käsiä ja kokenutta porukkaa, saa paljon vinkkiä ja apuakin tarpeen mukaan.15 kommenttia:

 1. Joo ajo-opetuksen kanssa ei kannata kiirehtiä, nimittäin sillä saa paljon tuhoa aikaan! En tiedä vieläkään mitä Bansun menneisyydessä on tapahtunut, mutta viimeksi eilen poni rikkoi taas kärryt ja valjaat syyttä suotta... Ei ole kovin hauskaa ko tuo saa niitä kohtauksia ihan milloin haluaa ja missä haluaa. Ikinä ole nuin vaikeaa ponia/hevosta ollut, ja toivottavasti ei tulekaan. Eli ei kannata kiirehtiä, vaikka useita kertoja hyvin menisikin! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä Banskua! :D Joo, mahollisimman rauhallisesti on tarkotus ottaa.

   Poista
 2. On Lahja kyllä niin taitava kakara :D Innolla odotellaan ensimmäisiä videoita kun ravaatte kärryt perässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen saattaa mennä vielä hetki! Kiitos :D

   Poista
 3. onpas siinä sulla fiksun oloinen nuori! :) ja kovin kauniskin vielä :)

  VastaaPoista
 4. Lahja on kyllä niin luottavainen kaveri! <3 Siitä saattais tulla jopa hieno poliisihevonen, mikäli se siis olisi teillä vaihtoehtona:) Onnea ajoharjotuksiin ja samaa mieltä muiden kommentoijien kanssa, että ei kannata kiirehtiä niiden kärryjen kanssa. Ja tsemppiä myös Lordin ja loimen kanssa, hyvä että Lordille sopiva menetelmä löytyi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tulis säkäkorkeus koskaan riittämään poliisihevoseksi, ellei jatkojalkoja laitattaisi ;) Kiitos!

   Poista
 5. Hieno Lahja(: Se on vähän sen näköinen, että "Turhaa hössötystä, tottakai minä teen kun pyydetään":3

  VastaaPoista
 6. Saako hevoselle käyttää pelkkään naruriimua, vai onko se vaarallista esim. Jos sen jättää tarhaan naruriimun kanssa? Olisiko järkevämpää käyttää pelkkää naruriimua, vai vaikka tarhariimuna normaalia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naruriimua ei missään nimessä tarhariimuksi! Naruriimussa ei ole heikkoja kohtia ja tiedän montakin tarinaa, jossa hevonen on alkanut rapsuttaa korvan takaa takajalalla ja ollut henkihieverissä jalka riimun välissä vastassa naruriimu edelleen tiukasti päässä. Nylonriimu antaa helpommin periksi. En itse tykkää muutenkaan, että hevosella on minkään sortin riimua karsinassa tai tarhassa päässä. Mikään ei estä naruriimua käyttämästä normiriimuna talutukseen jne.

   Poista
 7. Miksi Lahjalla on sekki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä syystä, että jos sille tulee jokin äkillinen pakottava tarve ottaa ja saada slaagit, sekki estää pään nykäisemisen aivan alas ja sitä kautta hieman myös pukittamista ja saattaa ehkä saada yhdessä ihmisten nopean reaktion avulla ponin rauhoittumaan ennenkuin sen suurempaa ehtii tapahtua. Toki mikään niru tai naru ei estä jos poni todella ottaa ja lähtee, mutta ennakoivasti ennen kuin homma on lähtenyt kokonaan käsistä siitä voi olla hyötyä.

   Poista
 8. Sulla on kyllä niin järkevä varsa! :) Olispa itsellänikin nuori, jonka voisi opettaa ajolle ja siten liikuttaa hevosta mahdollisimman monipuolisesti. Tekisi mieli, mutta en taida uskaltaa/viitsiä opettaa 13-vuotiasta puoliveristäni ajolle..

  VastaaPoista