torstai 18. syyskuuta 2014

Mitä kuuluu Lillalle?


Varmasti monelle on mustana aukkona se kohta, mitä Lillalle on tapahtunut sen jälkeen, kun hevoset muuttivat omasta kotipihasta pois. Teinkin pienen videon aikavälistä 2011-2014, kun Lilla on minulla ollut (en suosittele katsomaan, jos säikähtää huonosti editoituja videoita). Onhan Lilla edelleen minulla, mutta...

Miksi Lillasta ei sitten tule juttua? Lilla on ylläpidossa, minä olen sen omistaja, mutta se ei ole minun käytössäni. Näinollen siksi tamma on kuin tipahtanut blogijutuista väliaikaisesti ainakin lähes kokonaan pois, vaikka näen sen päivittäin käydessäni hoitamassa Lahjaa ja Lordia. Ajattelin kuitenkin laittaa tähän muutamia kuvia Lillasta uudella tallilla, jotta näette, miten sillä menee. Se on kevyessä ratsastuskäytössä ja näyttää viihtyvän roolissaan ihan hyvin (ja kuuleman mukaan myös Lillasta pidetään kovasti). Lordia ei ole vielä vieroitettu, vaikka sellaista on heitelty ilmaan - kaikki kolme tarhaavat samassa tarhassa edelleen. Lordia ei kuitenkaan oteta ratsastuksiin mukaan ja myöskin Lordi osaa käyttäytyä ihan fiksusti, jos sen ottaa tarhasta hoidettavaksi käytävälle. Vasta marras-joulukuussa pikkumies joutuu eroon emästään ja siskostaan viimeistään jonkun aikaa sen jälkeen. Veikkaan, että se siskosta erottaminen on se hirveämpi juttu.
9 kommenttia:

 1. Mukava kuulla ja nähdä että lillalla on kaikki hyvin. :) ja myöskin mukavaa että näet sen joka pv kun menet katsomaan lordia ja lahjaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tyytyväinen myös itse tähän ratkaisuun (:

   Poista
 2. Eikö sua pelota, että Lilla menee ns. "pilalle" jos et ratsasta sillä itse kunnolla? Tai joku muu kunnolla? :) No, tosi kiva blogi teillä kuitenkin on :) Ja kauanko Lilla on sillee et se ei oo sun käytössä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilalle? Saisi aika kovan työn tehdä, että saisi hevosen pilalle, hakata sitä päivittäin tai käyttää suhteettoman kovia apuja aivan jatkuvasti, jolloin hevonen turtuisi lopulta ja muuttuisi varmasti sulkeutuneeksi. Sellaista ei kuitenkaan tule todellakaan tapahtumaan, joten miksi pelätä.

   Toki jos hevoselta ei vaadita samoja asioita (esim. avoja, sulkuja, väistöjä jne jne.) juurikaan, voi ne jäädä hevoselta vähän ns. kuin unohduksiin, mutta opitut asiat palavat varmasti nopeasti mieleen. Samoin, kun minä en ratsasta Lillalla nyt, jos/ kun joskus sen selkään taas nousen, voi kaikki olla aluksi hakemista, kun sekä hevonen, että ratsastaja on varmasti unohtanut asioita, miten hevonen toimii ja miten mihinkin kannattaa reagoida. Voi olla, että ekoilla kerroilla jos palaa Lillan selkään joutuisi herkistelemään sitä taas enemmän istunnalle, mutta jos hevosesta täysin turran haluaa, ei sitä kovin helposti saa aikaiseksi. En minä kuitenkaan ole täydellinen ratsastaja, joka vain ainoastaan osaa ratsastaa Lillalla oikein (voi kyllä, minäkin teen virheitä about kerran joka toinen sekunti), joten jos siltä kantilta ajatellaan, onhan se mennyt "pilalle" jo minun ratsastuksen seurauksesta ;)

   Poista
 3. Lillahan on laihtunut aika hyvin vaiko näenkö kuvista väärin?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, ei se ole enä niin nestelöllöhyytelöä. Varsomisen jälkeen kesti hetki ennenkuin nesteet lähti ja tietty kun kunto kohoaa niin lihakset tulee kiinteämmiksi, tosin kevyellä käytöllä on nytkin niin ei se kovin äärettömin lihakset varmasti kasva. Mutta tietty jonkun verran, kun ennen varsomista oli kuukausi-pari ihan käynti ja talutusmeiningillä.

   Poista
 4. Missä asut nyt entä hepat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten tekstistä varmasti kävi ilmikin, minä omassa asunnossa ja hevoset täysihoidossa. Lilla on ylläpidossa samassa paikassa, missä varsat hoidossa.

   Poista
 5. Näyttääpä se onnelliselta :)

  VastaaPoista