perjantai 5. syyskuuta 2014

Muutama ensimmäinen päivä

Piinaan teitä aloittamalla Lyylin kuulumisista. Siitä on nyt tullut citykoira, vaikkakin ei ole suuri tämä kunta. Lyyli on päässyt päivittäin juoksemaan vapaanakin, tosin muualla kuin keskustassa, mutta koira nauttii siitä! Se on ottanut yllättävän iisisti kaikki polkupyöräilijät, vastaantulevat ihmiset ja koirat. Vielä viimeksi kerran tuli pieni "urh" kun näki ihmisen, mutta kun pyysin koiran sivulle se meni kiltisti ohi sanomatta mitään. Koiratuttavuuksiakin Lyyli on saanut ja kerran sen kummissaan katsoi pikkukoiraa, joka piti älämölöä nokan edessä. Se hiljensi Lyylin totaalisesti, mutta yleensä koiravastaantulijat saa jonkunmoisen kierroksen nousemaan ylöspäin. Ohituksien treenaamista on siis luvassa.

Lahja on saanut lähes joka päivä harjaustuokion ja olen kahdesti sillä käynyt pikkaisen ohjasajamassa. Eka kerran käytiin vain raviradalla kääntymässä ja tänään kierretiin koko rata. Eilen käytiin kävelemässä ihan narun päässä vain tutkailemassa ympäristöä ja tutustuttiin kylmäysletkuihin. Lahjan mielestä kaikki on jees, se on mielestään asunut paikassa koko ikänsä ja kaikki on jo tuttua juttua.

Lordin kanssa on tutustuttu kahden puolen kiinniolemiseen, vähän käytiin vesiletkun alla ja muuten on käppäilty ympäristössä. Aiheutti tuo kaaoksenkin yksi päivä, kun totesi, että minä en sinun viemänä kulje ja lähti lätkimään. Sen jälkeen parina päivänä olen ottanut Lordin yksin tarhasta talliin ja onhan se jo niin miestenmies, ettei sellainen lotkauta mitään. . On käyty käytävällä harjattavana ja sitten palattu takaisin tarhaan. Ja niin miestenmies, että Lordi on olevinaan jo kovin iso, ettei isommille hevostuttavuuksille tarvitse edes suutaan naksuttaa - ison näköisenä vain vähän pröystäillä edessä.
Voi että, mikä möhkylä se on!

8 kommenttia:

 1. Koirat ja hevoset kasvaa todella nopeasti :D Lyylinkin vielä muistan niin hyvin, kun kerroit sen tulosta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Odotan kovasti, että Lordikin tuosta kasvaa isommaksi (:

   Poista
 2. On noi sun hepat kyl ihania varsinki Lahja ( I'm Lahja Fangirl ;3 )
  Ja siit mahtavasta sso videosta tuli mieleen omat töppäilyt xD ku oon suaki huonompi ;P
  Ja Lyyli on nii ihana!♥♥♥
  -Ninni ;P

  VastaaPoista
 3. Voihan Lyyli miten hieno nuori koira! :)
  Tykkään paimenkoirista, erityisesti näistä valkoisista eikä koirakuume ainakaan helpota muiden kuulumisia lukiessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyyli on! Vähän turhan rieakas välillä, mutta seuratessa usean ohikulkijan räyhäävää räkyttäjää, jotka pitkällä hihnalla tulevat suurinpiirtein syömään toisen sitä tajuaa että ei Lyyli taidakkaan niin hirveä olla ;) Vaikka tietty ympäristön vaikutukset saa senkin välillä kiihtymään.

   Poista
 4. Sopiiko vuotiaalle varsalle hyvin piensilmänen heinäverkko ruokintapaikaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksei sopisi, Lahjakin söi melkein vuoden heinäverkosta. Kunhan huoehtii, että hevonen osaa siitä hyvin syödä.

   Poista