lauantai 13. syyskuuta 2014

Onnellisuusprosentti sata potenssiin kymmenen

Koska Lahja on <3. Mistäs sitä aloittaisi. Pieni poni krunasi päivän täydellisesti.

Mennessäni tallille ei ollut paikalla ketään ketä kysyä varmistajaksi Lahjalle ajohommiin, joten määräsin äidin ottamaan tämän tehtävän vastaan, joka oli tullut tallille mukaan. Poni sai lyhkäisen tauon jälkeen valjaat päälle ja kärryt perään. Riehuminen kärryjen kanssa ei vaikuttanut Lahjan mielialaan edelleenkään mitenkään (mä voin ihan suoraan sanoa jo nyt, että Lordilla tulee kestämään kauemmin, se eroaa Lahjasta luonteellisesti paljon), joten eikun poni baanalle.

Varmistaja oli matkassa vielä alkumatkan ja kävin läpi kaikkea - pysähdyksiä, peruutusta, ravia. Piti olla hurja, joten jätin varmistajan matkan varrelle. Ja mitä sitten? No ei mitään, matka jatkui samaan tapaan. Heitettiin lenkki raviradan ympäri ihan vaan käynnissä ja otettiin pari ravipätkää. Harjoiteltiin lopuksi vielä kääntymistä toiseen suuntaan, jolloin Lahja joutui ottamaan ristiaskelia. Kaikki meni hyvin, joten voitiin lopettaa siihen ja poni talliin.

Ensi kerralla jos ottaisi alkumatkalle vielä varmistajan ja heittäisi taas saman kiekan raviradan ympäri. Sitten voisi varmasti jättää sen varmistajan kokonaan pois ja alkaa heittää satunnaisesti tuo lenkki raviradan ympäri. Siitä voi sitten pikkuhiljaa lisätä aikaa ja matkaa ja ehkä tuonne radan ulkopuolellekkin joku kerta uskaltaisi. Tavoite alkaa olla täytetty, minulla on puska-ajoponi! Seuraava tavoite onkin sitten puskaratsuponi, mutta siihen menee vielä aikaa.

15 kommenttia:

 1. Ihana, kovin lunkisti ottaa näköjään tänkin asian :) Hieno homma!! :)

  VastaaPoista
 2. Mun täytyy nyt myöntää, että alkuun teidän maastakäsittelyt tuntu vähän hulluilta- ehkä sen vuoksi, etten ole koskaan kasvattanut varsaa, jota pitäisi totuttaa eri asioihin, aikuisen hevosen kanssa kun ollaan vain kerran viikosta puuhailtu maasta käsin seurauksen, juoksutuksen ymt. "pikkuleikkejen" parissa. Näillä sun maastakäsittelyillä on varmastikkin ollut aivan hirveästi apua - en nimittäin uskoisi, että kukaan (tai ainakaan kovin moni!) "tarhassa seisonut" varsa käyttäytyisi ensimmäisillä kärryttely kerroilla noin hyvin!
  Hyvää työtä olet tehnyt, ei voi muuta sanoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just olin samaa tulosssa sanomaan! :D Upeaa työskentelyä, Lahjasta tulee varmasti upea heppa! :)

   Poista
  2. Maastakäsittely kannattaa oikein tehtynä varmasti aina - tosin on sitä allekirjoittanut paljon väärällä tavalla lähtenyt lähestymään asioita. Kiitos!

   Poista
 3. ihanaa, kun lahja jäi sinulle eikä sitä myyty mihinkään :) kiva postaus ja olet tehnyt hyvää työtä kaikkien hevostesi kanssa!

  VastaaPoista
 4. Nonni hienoa! Näyttää ravi-ihmisenkin silmään hyvältä (:

  VastaaPoista
 5. Hieno musiikki tossa videossa :DD Hienosti meette ja sulla on tosi kiva blogi. On todella kivaa luke hevos blogia missä hevosista pidetään noin hyvää huolta ja ne ovat onnellisia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vetäsen vaan aina jonkun youtuben vapaasti käytettävien listalta, kiitos (:

   Poista
 6. Ihana Lahja ♥
  Kiitos sun postauksien mun tekee mieli mennä ajamaan ;D

  VastaaPoista
 7. Kiva, että Lahja mene hyvin :) Hienoa työtä oot tehny!

  VastaaPoista