lauantai 6. syyskuuta 2014

True raviponi

Tänäänkin tallilla olo venyi hieman tunnista muutamaan ylimääräiseen, kun aloin kokoamaan Lahjalle valjaita. Löytyikin kaikki tarvittava ja nyt ponilla on valjaat koossa! Enää kärrit puuttuu ja mulla on mukava raviponin alku. Ei taideta tälläistä lehmää vaan radoille hyväksyä, mutta oivan sunnuntaiajeluponin Lahjasta varmasti saa ennen ratsukoulutusta. Ja tietty sen jälkeenkin. 

Kunhan saa kaveria kylään niin on tarkoitus oikeasti alkaa saamaan Lahjasta nyt kärriponia aikaiseksi. Hyvä kuitenkin olla avustaja tai useampi aluksi hommassa mukana. Nyt kun Lilla ei ole enää minulla käytössä on mukava päästä pikkuisen kärryttelemään tulevaisuudessa ennen Lahjan ratsukoulutusta. Ja onhan tuo Lordikin, vuoden päästä on sitten sen kanssa ajankohtaista aloittaa ajokoulutus.

Lordin kanssa tehtiin perusjutut eli otin sen käytävälle harjattavaksi ja katsottiin loimea, jota on nyt joka päivä tutkailtu. Huomattavan rauhallisemmassa tahdissa kuin ennen. Se keino, että en suinkaan itse lähesty hevosen kanssa loimea vaan odotan hevosen tulevan uteliaisuutta lähemmäksi on toiminut nyt Lordin kanssa ja on saatu huimia tuloksia aikaan. 

Tänään käytiin myös pihassa heittämässä lenkki ja varsaa tuntui kiukuttavan. Se yritti koko ajan näpsiä hihasta ja ajattelin tässä olevan jo uusi haaste suoritettavana, eli saada lopetettua semmoinen typeryys jo ennen alkuansa. Syyksi osoittautui vain ärsytys, kun nälkä iski. Lordi on siis nyt viime päivät käynyt tallissa ilman emää ja onhan se olevinaan jo niin iso poika ettei äitit enää kiinnosta. Tänään vaan ilmeisesti oli jo juomatauosta pidempi aika jo siinä vaiheessa kun Lordin tarhasta talliin kiikutin, että kiukku alkoi nousta pintaan jo aika pian. Siksi lopeteltiinkin aika nopsaan ja otetaan joku päivä uusiksi talutusharjoituksia. Vähän enemmän sellaista pröystäilyä on kuitenkin Lordissa havaittavissa kun Lahjassa pienenä. Isomman hevosenkin nähdessään Lordi vain korkeintaan kohentaa asentoaan, kun Lahja oli jo kaukaa suu ammollaan naksuttamassa.

23 kommenttia:

 1. On jotenki tosi hassua lukea vaan varsoista eikä mitään lillasta :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain Lahjan myymiseen laittamisesta samantapaisia "no en varmaa enää lue tätä blogia ku myyt Lahjan"- kommentteja. Valitettavasti tämä on minun elämä ja se ei voi olla aina yhtä auringonpaistetta ja jostain on välillä luovuttava - edes hetkellisesti. Se, että asiasta valitetaan blogissa ei saa elämäntilannettani muuttumaan yhtään tämän paremmaksi. Pääasia, että itse olen supertyytyväinen, kun edes näin hyvä ratkaisu löytyi!

   Poista
  2. Henna Rantatulkkila6. syyskuuta 2014 klo 22.34

   Kaikkien valittajien kannataa lukea tämä postaus bloggaajien elämästä,vaikutti ainakin minun suhtautumiseeni paljon. http://perfect-pony.blogspot.fi/2014/09/282bloggaaja-ei-voi-aina-vaikuttaa.html

   Poista
  3. Ei, en todellakaan tarkoittanut tuota kommenttia negatiivisesti. Musta on vaan jotenki niin hassua, että yhtäkkiä Lilla ei blogissa esiinnykkään. Ja olen ihan super tyytyväinen puolestasi, että sait asiat näinkin hyvin hoidettua ja sait aivan mahtavan ratkaisun. En siis tarkoittanut tuota mitenkään valittamisena vaikka ehkä niin ymmärsit. Olen joutunut itsekin vaikeisiin ratkaisuihin, joissa kaksi minulle tärkeää hevosta jouduttiin saattamaan ikuisiin uniin. Olen oikeasti todella onnellinen puolestasi että asiat hoituivat noin hyvin! :) Tsemppiä tulevaan!
   -Sama anonyymi.

   Poista
 2. Lahja <3 Rauhallinen kaveri tuntuu olevan! :)

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia ja olen tosi onnellinen teidän puolesta, kun nyt pääset kouluttamaan lahjan ja lordin itse ja vieläpä lilla samassa tallissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, onneksi ratkesi asiat näin ainakin joksikin aikaa (:

   Poista
 4. Kiva postaus :) On niin ihania nää:3

  VastaaPoista
 5. Onko lordi jo vieroitettu vai onko lilla samalla tallilla?
  Kuuluuku se sanoa kärriponi vai kärryponi? Onko niillä joku ero?
  Hienoja kuvia ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ei oo Lordia vielä missää nimessä tietty vierotettu, samalla tallilla Lilla on, mutta on ylläpidossa, joten sen hallintaoikeus ei ole minulla tällä hetkellä. Lordi kuitenkin vieroitetaan vasta marras-joulukuussa. Kärriponi, kärryponi, hevonen, lehmä tai sika ei kai sillä niin suurta eroa ole ;)

   Poista
 6. Kävin itse kanssa tänään kärryilemässä pitkästä aikaa ja oli mahtavaa! Hienoa että saadaan lisää "Sunnuntaiajelijoita" joukkoon! (Vaikka lauantai tänään onkin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan innolla, että Lahjallakin pääsee kärryttelemään kunnolla!

   Poista
 7. Minne Lilla läks :O ? Missä Lordi ja Lahja on? Lahja vissii menny kellekkää ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalle tallille kuin muutkin hevoseni ovat, mutta se on ylläpidossa eikä siis minun käytössäni tällä hetkellä. Näen sitä aina kuitenkin joka kerta kun tallilla käyn. Ei Lahjan tarvitse mennäkkään tällä hetkellä kenellekkään ja ihan hyvä, kun sai asiat näin järjestymään (:

   Poista
 8. Eikö Lilla ole tuossa viimeisessä kuvassa taustalla?

  VastaaPoista
 9. Lahja siis jää sulle :3 ? missä tallilla lahja, lilla ja lordi on? tuskin omassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en voi sanoa mitenkään idioottivaraksi kuka jää ja vai jääkö kukaan - on tullut tässä viime aikoina huomattua, että aina kaikki ei mene ihan niinkuin tahtoisi. Tällä hetkellä ei kuitenkaan ole tulossa muutoksia, Lilla on yp ja Lahja ja Lordi minun hallinnassa. Täysihoitotallilla.

   Poista
 10. onko lillan uudella ''omistajalla'' blogi? Etkö saa hoitaa enää Lillaa? Tai ratsastaa ? Tai edes kuvata tänne kuvia ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole. Periaatteessa Lilla ei ole minun käytössäni, mutta ei minulla nyt mitään "et koske siihen tai..."- kieltoa ole :D Tottakai omasta hevosesta saa ottaa kuvia (tai vaikka vieraastakin), lain mukaan se on ihan sallittua (hevonen luokitellaan esineeksi kuvattaessa), kunhan huolehtii, että kuvissa oleva tausta ei ole yksityisalue ja siinä ei näy ihmisiä, ellei ole kysynyt lupaa kuvaamiseen.

   Poista
 11. sinut on haastettu! http://sirajavenla.blogspot.fi/2014/09/haaste.html

  VastaaPoista