sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Varaudu aina hevosten kanssa tekemään tuntien työ - turhaan

Lahja sai pesunsa toissapäivänä ja tänään tallilla odotti miltei yhtä likainen poni kuin ennenkin. Tuhrasin ponin kanssa vesiletkun alla kaksi tuntia tuloksena litimärät kengät (hei, tennarit jalassa todellakin kannattaa pestä poni!) ja melkein puhdas poni. Ei se puhdasta kyllä ollut nähnytkään ja tänään oli jo kaukana siitä. Ihme kyllä, Lordi on pysynyt ihmeen puhtaana ilman pesuja, kaksi kertaa sen vissiin kokonaan olen pessyt, viimeksi joskus kesäkuussa. Toki voisi senkin kanssa joskus järjestää vaahtobileet, mutta Lahjaan sain upotettua viimeiset shampoot varastosta. Pioneerin yrttishampoota on kyllä, mutta se on sen verran arvokasta, että sillä en hinkuta kuin pinttyneimmät tahrat - vuohiskarvojen pesussa ihan ykkönen!

Lordi oli ihan hiljaa tänään koko ajan käytävällä. Se tyytyi katselemaan ympärilleen ja möllöttämään paikoillaan. Katsein taas sen vuohiskarvoja - etujalkoihin on entisten rinnalle kasvamassa toinen kerros ja takajalkojen puolivälisääreen yltävien vuohiskarvojen yläpuolella on paljon 3-4 senttistä haituvaa! Tälle tulee vissiin tuuhea(mma)t jalkakarvat kuin äiskälle ja onhan tuolla jo kohta samanlainen jalkakarvavarusto kuin Lahjalla. Mihinköhän ne Lahjan jalkakarvat on kadonnut? Piilossa vissiin vielä.

Ihmettelen, miten iso ego noin pienellä ponilla voi olla. Aina se nähdessään toisia - nimenomaan vieraita - hevosia se vain hiukan kohottaa asentoaan ja nostelee jalkoja tyylikkäämmin. Lahja on ollut ihan toista maata pienestä pitäen, sellainen "kyllä äiti"- lössykkä jonka voi solmia vaikka rusetille. Lahjan kanssa käytiinkin muutaman päivän tauon jälkeen heittämässä kiekka raviradan ympäri ja pikkulenkki maastotietä, meni taas niin loistavasti, ettei muuta voi sanoa. Olen innostunut tosi paljon kärryttelystä, kun on poni jolla kärrytellä! Nyt kun Lahjalla on jo aika hyvin hommat hanskassa olisi varmasti sopiva aika hieman himmailla ja hidastaa tahtia. Se on liikkunut tosi paljon kärryjen edessä viime aikoina ja vaikka kyse ei ole ollut varsinaisesti kuntoliikunnasta vaan kevyestä köpsöttelystä, on siinä henkisesti mietittävää varsalle varmasti paljon. Ensi viikko onkin minulla koeviikko ja omat hanskat vielä vähän hukassa, joten voisi luontevasti tässä pitää ponille viikon vapaat oppimisesta ja keskittyä vain sinne puunaamispuolelle ensi viikon. Ja niihin koulukirjoihin.
Näen tässä naamavärkissä paljon sekä iskän, että äiskän piirteitä, entä te?

Ää. Ainut josta en tykkää ideassa pitää Lahjakin vielä Lordin ja Lillan kanssa samassa tarhassa. Lordi syö Lahjan harjan. Ihana varsa.6 kommenttia:

 1. Voi ei mikä ilkimys kun muiden hiukset repii. Varmaan haaveilee parturikampaajan ammatista. Voisit vinkata sille, että pieniä poneja ei suosi kyllä tämä ammattikunta. Tai mikä sitä pienen haaveita pilaamaan. Lapsillahan täytyy olla unelmia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rokkimies tahtoo vissiin kaikille irokeesit, miksei pitkä letti kelpaa? :D

   Poista
 2. En ole hetken käynyt lukemassa blogiasi ja voi morjens kuinka Lordi on kasvanut!! :D

  VastaaPoista