maanantai 27. lokakuuta 2014

Lahjavalta jatkuu

Pikkumiehen kuulumisia olisi mukava kirjoitella, mutta valta pysyy Lahjalla vieläkin toistaiseksi, koska jälleen kerran siitä löytyy eniten materiaalia. Se on oppinut valtavan hyvin makuullemenon jo nyt ja tänään kolmantena kertana se heitti pari vikaa kertaa jo ekalla yrittämällä kyljelleen! Lisäksi ei tarvinnut enää niin paljon ohjata oikeaan suuntaan, vaan jo pienemmästä merkistä kun suunta oli oikea, kellahtaminen tapahtui jo aika helposti. Vaatii varmaan aika paljon luottoa tuollainenkin, että hevonen uskaltaa kellahtaa ihmisen valitsemalle paikalle ja ihmisen pyynnöstä.

Me ollaan kuitenkin ihan alussa tässä vielä, seuraava haaste lähteä opettamaan Lahjalle makuulle menoa ilman fyysistä kontaktia pelkästä merkistä... Aion varmaan lisätä siihen muutamia välivaiheita, aluksi raipan kosketuksesta polviin ja ottaa entinen merkki mukaan, sitten pikkuhiljaa siirtyä kauemmas ja lopuksi pelkästä raipan heilutuksesta maata vasten. Lahja on osoittanut fiksuutensa niin monesti, että sille homma  tuskin tuottaa ongelmia, kunhan tämä allekirjoittanut osaisi käyttää mahdollisimman oikeanlaista ohjausta.

Kamera on muuten vetänyt vähän viimeisiään tässä muutaman viikon aikana. Se väittää välillä, ettei löydä aukkoa ja jumii muutenkin. Milloin lienee simahtaa kokonaan...Videossa Lahjan kolmannesta harjoittelukerrasta pätkiä. Joka kerta parempi!

6 kommenttia: