maanantai 13. lokakuuta 2014

Lehmän ohjaksiin pääsi toinenkin

Eilen Sonja köryytteli autolla tänne minun ilokseni. Ennen sitä kuitenkin kävin Lyylin kanssa metsäretkellä ja koira tykkäsi kovasti. Sille piti koko ajan heittää keppiä, mutta yleensä siinä kävi niin, että takaisin tuli ihan eri risu, kuin se, minkä olin heittänyt. Hauskaa oli koiralla, sehän se pääasia tietenkin oli. Pitää heittää metsäretkiä useamminkin, tulee koiralle lenkkiä samalla. Illalla Lyyli olikin ihan naatti, vissiin ollut mukava päivä.

Ajeltiinkin suoraan tallille Sonjan tulon jälkeen, koska alkoi jo hämärtää. Lahja muisti Sonjan ainakin ihan selvästi ja oli tutkimassa heti taskut. Lordia ei nyt kiinnostanut muu, kuin päästä talliin emän perässä ja sai heti Sonja nähdä, kuinka ihana pojankoltiainen se on. Lahja pääsi vielä iltalenkille, eli valjaisiin ja baanalle. Se tykkäsi mennä ja kipitti reipasta vauhtia, tuli sieltä pari kertaa laukkayrityksiäkin. Sonjakin pääsi lehmän ohjaksiin ja itse pääsin katsomaan miltä se Lahja näyttääkään kärryjen edessä hölkkäillessään. Ihana poni minulla, vissiin ehkä viisitoista kertaa ajettu ja toinen on kuin olisi jo ihan tuttua huttua ollut kauan aikaa.

Tänään otetaan tallikeikka uusiksi, vähän valoisammalla ajalla toivottavasti. Jos lukijoilla on jotain toiveita, mistä haluaa materiaalia ja millaista, niin saa heitellä.
"Heitä mulle keppi"Se on paras lehmä!

21 kommenttia:

 1. Meno näyttää kivalta! :) Millonkos Lahjan ratsastuskoulutus sitten alkaa? Luulen ettei sekään ole vaikeaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin vielä aikoihin, onhan lahjankuitenkin vasta yksi vuotias...

   Poista
  2. Lahjan ratsukoulutus alkaa varmaan 2,5 vuotiaana satulaan totutuksena. Kolmivuotiaana tai myöhemmin aletaan kiikkumaan selässä riippuen vähän kasvutilanteesta.

   Poista
 2. Voisitko tehdä kattavan pistauksen siitä kuinka lahja on opetettu ajolle? :) olidi kiva lukea koska meidänkin pitäisi opettaa 2v varsa ajolle ja meillä ei ole kokemusta siitä. Lahja tuntuu blogin perusteella olevan tosi rauhallinen mutta tämä meidän varsa on kamala sählä ja kokoajan menossa jonnekkin suuntaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin joskus toteuttaa, vaikkei se mitään avaruustiedettä olekkaan ollut (:

   Poista
 3. Voisiko lahjaa tänään irtohypyttää? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei reilu 1v:tä irtohypytetä...

   Poista
  2. Kyllä tuo on lähempänä 2-vuotiasta kuin 1, jos juuri oli postaus "Lahja 1,5v". Ja on tuota ennenkin hypytetty, mutta pieniä.

   Poista
  3. Muuten vaan lahjaa on hypytetty aiemminkin. Anot pätee...

   Poista
  4. On Lahjaa irtohypytetty ennenkin.

   Poista
  5. En näe minkäänlaista estettä tutustuttaa vuotiasta irtohypytyskujaan, kunhan ottaa huomion sen kasvuvaiheen. Lahjaa on irtohypytetty kolme kertaa pienillä esteillä ja se tykkää hommasta valtavasti.

   Poista
 4. Meneepä Lahja hienosti, aivan kuin olisi jo pitkäänkin ollut näissä puuhissa ;) itsekkin sanoisin, että irtohypytystä olisi kiva pitkästä aikaa nähdä !

  VastaaPoista
 5. kohta on koirallas mätäpaiseit suus ku keppii heität.... vaiha noutoesineesee :) taino ei mua kiinnosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herranjumala :D meillä on koirille 10v heitetty aina keppiä ja yhelläkään mätäpaiseita ollu :)

   Poista
  2. No anteex, jos omistan kateutta herättävän koiran ;)

   Poista
 6. Hoidosta kuvia/videoita? :) Ja Lordin kuulumiset kiinnostaisi, koska nyt on ollut Lahja on ajoponi-pommi!

  VastaaPoista
 7. Voisitko tehä postauksen haavojen hoidosta, esim naarmujen ja jalkoihin tulleiden haavojen puhdistuksesta ja ensiavusta? :)

  VastaaPoista
 8. Nätisti kyllä menee kärryjen edessä nuori. Mutta sellainen kiinnostaa, että miksi sillä on sekki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekki on ihan sitä varten vain, että jos tuo keksii saada jonkun kohtauksen, se ei saa vedettyä päätään aivan alas asti, joka helpottaa pukittamista. Se on siis vain varmisteena, mutta kuten huomaat, ihan löysänä kun hevosen pää on normaaliasennossa.

   Poista