tiistai 21. lokakuuta 2014

Lordi 5kk ja kahden päivän juttuja

Aloitetaan eilisestä. Lahja pääsi kärryjen kanssa kirjaimellisesti metsälenkille kun pari päivää aiemmin olin käynyt sen kanssa rämpimässä tien toisella puolella. Siellä olikin ihan mukavannäköinen tientapainen, jossa ajattelin voivan kärryillä mennä; ei ikinä enää! Ihan kamala polku oli kärryissä istua, mutta Lahja se vaan tykkäsi ja tohinalla olisi ollut koko ajan menossa. Joskus polkua voi ehkä käyttää, jos hiekkatielle menee ajelemaan, ettei tarvitse mennä asfalttitien kautta. Aika ankea reitti on, jos vain mettäpolun takia sinne ajelemaan menee.

Alkoi tulla hämärä, joten poni muistutti joulukuusta.

Tyypin mielestä oli kiva reissu.


Tänään oli luvassa vähän maastakäsittelyä kummankin kanssa. Lordi oli taas vähän kukkopoika ja se säpsyili jonkun verran (ja keksi säikähtävänsä liikkuvaa hevosta ja sinkoavansa pakoon, pysyinpähän tällä kertaa jopa perässä!). Otettiin pikkaisen perusjuttuja, peruutusta narun heilutuksesta, luoksetuloa, rekkaan menemistä, pysähdysharjoituksia ja ihan vaan minun oman alueeni ulkopuolella pysymistä, jos lupaa sinne ei ole annettu tulla. Aluksi, kuten aina, Lordilla koitti mennä homma narun räpläämiseksi ja näpsimiseksi ja kuurona olemiseen, mutta periksi ei annettu ja pian poni toimi ihan oikeinkin mainiosti. Lahja on ollut aina "joojoo äiti kaikki käy"- tyyppiä ja on ollut opettelemista itselläkin, kun pitää asettaa vielä selvempiä rajoja Lordille, kuin Lahjalle.

Tämän lisäksi tuli otettua viiden kuukauden rakennekuvat, koska pikkumies on jo senkin täyttänyt!


Lordi 5kk

Lahjan kanssa opeteltiin, tai oikeastaan yhdisteltiin uusia juttuja. Sehän osaa jo yoyo gamen hyvin (peruutus ja luoksetulo suorassa linjassa), sekä pyörähtää ympäri ja väistää ihmiseen päin. Hommaa vaikeutettiin hieman; hevonen peruuttaa ihmisestä poispäin muutaman askeleen, pyörähtää pyynnöstä ympäri ja palaa ihmisen luo väistämällä sitä kohti. En ois taaskaan uskonu, mutta aika hyvin jutut meni. Oikeastaan ihan tosi hyvin. Videon lopussa näette Lahjan suorittavan kyseistä harjoitusta ekaa kertaa.

Jos teillä nousee ideoita, minkälaisia juttuja haluaisitte nähdä maastakäsin Lahjan tekevän, otan mielelläni vastaan niitä! Esim. tuo peruutus-pyörähdys-väistö ihmisen luo- sarja on tosi kiva harjoitus, kunhan Lahja alkaa hanskaamaan homman vielä paremmin. Heittäkää ehdotuksia ilmaan, mietin sitten, missä voitaisiin Lahjan kanssa onnistua.


20 kommenttia:

 1. Vau, lahja on ihan mahtava! Oot opettanu sen tosi hyvin.

  VastaaPoista
 2. Espan. Käynti ois ihana ja mielenkiintonen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vielä löytänyt sopivaa keinoa opettaa sitä, mutta suunnitteluasteella ollut jo kauemmin (:

   Poista
  2. Mä lähtisin opettamaan espanjalaista käyntiä siten, että koskettelen hevosen jalkaa raipalla, sitten kun reagoi niin palkkio ja niin kauan että nostaa kumpaakin jalkaa tarpeeksi ylös. Sitten alkaa vain pyytämään jalkaa ylös ja käyntiä, näin sen luulis ajan saatossa tulevan. :) Mitä kaikkea Lahja jo osaa?

   Poista
  3. Kaikki hepat osaa nostaa minkä jalan vaan raippamerkistä, mutta en ole koskaan saanut vielä opetettua sitä eteenpäin (:

   Poista
  4. Mun hevonen ei osaa.. :D Mutta tosiaan siitä lähtisin pikku hiljaa pyytämään samalla käyntiä, en mä oikei muuta keksi :)

   Poista
 3. Oikeasti siis iso WAU! ja peukkuja sulle. Lahjahan toimii kuin ajatus! :D tuo näytti niiin helpolta ja teillä on niin toimiva yhteinen kieli, että tuo ponihan oppis ihan mitä vain siltä pyydät.

  Yks mikä tuli mieleen olis, että Lahja vois tehä neliön sun ympäri nokka yhteen suuntaan niin, että kaks sivuu se väistää, yhen kävelee ja yhen peruuttaa. Mutta sit väistäminen pitäis onnistuu pyytää suoraan ponin edessä ja takaa... Noh jos kiinnostaa muokkaa itselles sopivaksi :D voihan se vaikka aina pyörähtää viel kulmissa yms ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edestäpäin Lahja osaa väistää jo sivulle, mutta voisi opettaa sen takaakin päin, niin kuvio onnistuisi (:

   Poista
 4. Vau kuinka hienosti Lahja toimii!! :) Upean näköstä kun hevonen ymmärtää tottelee ihmistä noin! Oot kyllä tehny upeeta työtä Lahjan kanssa! :)

  VastaaPoista
 5. Voisitko tehdä videon jossa näyttäisit miten väistöt pystyy opettamaan maastakäsin? Ponini ei millään tajua ideaa (vaikka osaa kyllä väistää etu ja takapäätä erikseen), vaan lähtee aina joko eteen tai taakse, joten siihen olisi kiva saada hieman vinkkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloin tekemään postausta, minulla on muutama vinkki siihen (:

   Poista
 6. Wau! Lahja on kyllä huipputaitava, oot tehnyt sen kanssa niin hyvää työtä! :)

  VastaaPoista
 7. Voi itku kun Lordikin on jo muka niin iso poika, vasta se oli semmonen rääpäle koipeliini! Mielenkiinnolla ootan että miltä se näyttää sitten joskus 3-4-vuotiaana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin! Toivottavasti sen orina pitäminen onnistuu (:

   Poista
 8. Wautsi! Meinasin ehdottaa että opettaisit Lahjaa hyppäämään pystyyn merkistä, mutta et taida opettaa mitään tämmöisiä 'vaarallisia'? Jos sitten vaikka espanjalaista käyntiä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en mielelläni opeta mitään vaarallista ainakaan tässä vaiheessa kun oma ohjaaminenkaan ei ole vielä parasta ja suhde ei vielä paras mahdollinen, joten ei ole takeita, etteikö jostain sellaisesta tulisi tapaa (:

   Poista
 9. Jos opetttaisit Lahjalle piaffea? Oot muute tosi hyvä näis jutuis ja Lahja ja Lordi♥

  VastaaPoista