sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Pikainen tallikäynti

Kävin tänään tallilla tarkistamassa, missä kunnossa uudet verkot ovat yön jäljiltä. Ihan ne vielä paikoillaan olivat, mutta virittelin niihin uudenlaisen kiinnityssysteemin, koska kaikki kolme muistivat, että tarpeeksi kauan turpalla räplätessä sai ylhäältä koko pään tungettua verkkoon. Jospa nyt riittäisi vähän kauemmin yöllä tekemistä, eikä heinät loppuisi alkujaan. Hevonen kun ei nuku sitä kahtatoista tuntia karsinassa, vaan tykkää torkkua pitkin vuorokautta. Siksi tykkäsin (ja hevoset tykkäsivät), kun saivat olla pihatossa ja nukkua siellä millon tahtoivat ja liikkua kun teki mieli. Harmi, kun nyt siihen ei ole mahdollisuutta.

Ulkona on satanut saavista koko päivän, joten en viitsinyt sinne enää illalla lähteä. Joku päivä olisi suunnitelmissa, jos lähtisi Lahjalla taas vähän kärryttelemään ja Lordin kanssa voitaisiin ottaa käytöskoulua jälleen. Oripoikaahan aina riemastuttaa muiden hevosten näkeminen, joten jo nyt pienenä ihan varta vasten tahallani haluan sen viedä sinne muiden lähelle harjoitteluhetkeksi. Jos jotain ihan uutta on tarkoitus oppia, silloin tietysti vien mieluiten sinne mahdollisimman häiriötekijättömään paikkaan.

Kiinnostaako teitä seurata ajolenkkiä kuskin kuvakulmasta, lisää sellaisia vai ei? 
12 kommenttia:

 1. Lisää niitä kuskin kuvakulmasta otettuja!(:

  VastaaPoista
 2. Onko toi verkon materiaali minkälaista materiaalia? Paljon yksi tuommoinen maksaa ja onko kestävä? Onko noita verkon reikiä eri kooissa!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polyesteria. Hööksistä olen hankkinut, hööksin omaa tuotantoa olevia sai korjata jo viikon päästä, katsotaan kauanko nämä toiset kestävät. Löytyy erikokoisiakin, kun etsii. Nuo maksoivat muistaakseni reilu 30€/kpl ja heinää mahtuu 5-12kg.

   Poista
 3. Minkä kokoinen tarha sun hevosilla oli niiden ollessa sun kotona? Entä minkä kokonen nyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällein arviona laskettuna kotona n. 2500 neliötä oli koko tarha (mutta siitä lohkaistiin pieni osa Lahjalle ennen Lordin syntymää ja loppuajan kun kaikki tarhasivat taas yhdessä oli tarha pienempi). Nyt on ehkä 500 neliötä.

   Poista
 4. Heinäverkot on mun mielestä huonoja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielipide asia, mutta mä tykkään ainakin ettei hevonen hotki heiniään ja sillä riittää puuhaa kauemmin nyppiessään heinää verkosta. Eikä se sotke heinää kun se on verkossa.

   Poista
  2. Ihan hevosen henkistä ja fyysistä terveyttä ajatellen olen pikkusilmäiset verkot hankkinut. Jos hevonen hotkii iltaheinänsä tunnissa ja lopun reilu kymmenen tuntia on maha tyhjänä, saattaa saada jossain vaiheessa hoidella mahahaavoja ja suolistosairauksia, ehkä ähkyäkin, sekä liutaa huonoja tallitapoja. Toki kaikista ihanteellisin tilanne pitäisin omilleni hyvää pihattoa ja säännösteltyä (tai vapaata riippuen hevosesta) heinää slow feedinginä, jolloin heinää riittäisi koko tai ainakin lähes koko ajaksi.

   Kun verkot ovat tarpeeksi matalalla, säilyy hevosen luonnollinen syömisasentokin ja kengättömänä ei ole niin suurta vaaraa jäädä verkkoon jumiinkaan. Kaiken varalta ne ovat kuitenkin paalinarulla kiinni, joka katkeaa jos verkkoon jumiin jää.

   Poista
 5. Pärjääkö kaksi ihan pientä ponia 250 neliön tarhassa yhden talven? Kun kesällä laajennetaan niin että on yli 500 neliötä. Käyn joka päivä taluttamassa niitä ja puuhaillaan muutenkin paljon tarhan ulkopuolella, joten eivät ole siellä kuin pari tuntia päivässä.

  VastaaPoista
 6. Ihania heppoja :3 Tosi sulosia <3 ja kiinnostaa :)

  VastaaPoista