sunnuntai 16. marraskuuta 2014

16.11.2014

"Minun aarteeni eivät kilise eivätkä kimalla - mutta ne hohtavat auringossa ja hirnahtavat yössä." 
"Ihastuttava hevonen on aina elämys, joka pitää kokea - ja jonka voi vain pilata sanoilla, jos siitä yrittää kertoa." -Beryl Markham
"Ei ole olemassa toista niin läheistä salaisuutta, kuin on ratsastajan ja ratsun välillä." -Robert Smith Surtees
"Minun mielestäni paras eläin ihmiselle on hevonen. 400 kg voimaa, lihaksia, jaloutta ja kauneutta sääriesi välissä on jotakin sellaista, mitä et voi saada hamsterilta."
"Et voi koskaan saavuttaa onnea siitä, että omistat hevosen - mutta voit saavuttaa onnen, olemalla hevosesi orja."
"Kenraalin tilalle löydetään toinen yhtä hyvä kenraali viidessä minuutissa - mutta mistä löydät menettämäsi hyvän hevosen tilalle toisen yhtä hyvän?" 

Kiitos kaikesta Lista 8.2011-11.2014. Opetit minulle, että hevosen omistamiseen kuuluu paljon muutakin kuin ratsastus. Näytit, mitä luottamus on ja toit paljon unohtumattomia kokemuksia. Annoit minulle kaksi upeaa varsaasi, joita katsomalla voin aina muistaa sinut. Toivotan sinulle hyvää jatkoa ja onnea uudelle omistajalle!

59 kommenttia:

 1. mitä tapahtui ? multa on menny ilmeisesti ihan ohi:o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lilla on myyty syitä sen enempää spekuloimatta.

   Poista
 2. Miksi myit Lillan?

  VastaaPoista
 3. Ei ole todellista. :( Lilla oli niin mun lemppari!

  VastaaPoista
 4. <3
  Muuttiko Lilla kauaksikin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttuun paikkaan, jonne matkan määrällä ei ole väliä (:

   Poista
 5. En osaa kuvitella tätä. En olisi koskaan uskonut, että myisit Lillan. En pysty yhtään käsittämään tätä ja videota katsellessa vierähti kyynel poskelle. Hyvää jatkoa sulle varsojen kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässähän alkaa itsekin itkeä, en voi kuvitella tätä. :( Lilla niin näytti sinusta tykkäävän, ja uskoakseni sinäkin siitä. <3

   Poista
  2. Ei sitä tajua vielä itsekkään, eniten olen oppinut Lillan kanssa hevosista!

   Poista
 6. Ihania sanontoja! Haikea postaus ;(

  VastaaPoista
 7. Myitkö lillan sille kellä se oli ylläpidossa?

  VastaaPoista
 8. Koskettava video! Onneksi sulle jäi ihanat varsat :) Lilli sai varmasti hyvän kodin ja toivotaan että saat aina kuulla miten niillä menee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä Lahjasta tulee Lillan seuraaja joskus, toivotaan (:

   Poista
 9. Mä en tienny mistää tämmösestä! Oliko tämä suunniteltu vai kävi jotain miks äkkiä piti luopua :O Voimia suruun :'(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostajaehdokas tuli vähän puskista jo kuukausi sitten, josta lähtien olen tiennyt tästä. En vain olisi jaksanut sitä hirveää sotaa, jos olisin paljastanut asian jo silloin, nyt kaikki on jo tapahtunut ja myrsky laantuu ehkä vähän aikaisemmin. En oikein tiedä itsekkään, miksi suostuin tähän, mutta tosiasia on se, että Lillan pää ei kestä pitkään eri ratsastajia ja monennäköistä käsittelijää (hevonen ehti muuttua jo tässä ajassa niin, että oikeasti en olisi enää uskaltanut mennä ilman varusteita rälläämään metsään - sitä me ennen tehtiin joka päivä...). Nyt se pääsi yksityiselle ihmiselle tuttuun talliin ja Lilla on ollut siellä joskus ennenkin. Kamalaahan se on nyt aluksi, kun muistaa Lillan aina sen entisistä varusteista - ja varsoista, etenkin Lahjasta, joka sai Lillan kamppeet käyttöön. Mutta ehkä joskus tulevaisuudessa on vain mukava muistella, minkälaisesta hevosesta on varsatkin geenejä saaneet. Onneksi on mahdollisuus käydä Lillaa joskus katsomassa!

   Poista
 10. Voi ei! Arvattavissa oli että joku lähtee, voimia päätös ei varmasti ollut helppo❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut ja onhan se ollut harkinnassa jo puolisen vuotta, kun kaikki on mennyt miten on mennyt.

   Poista
 11. Kylmät väreet meni videota katsellessa, mutta paljon onnea Lillalle uuden omistajan kanssa!♥

  VastaaPoista
 12. Voimia<3 pääsenkin varmaan ratsastamaan lillalla kun se muutti sinne tallille missä harrastan ratsastusta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis pää ei kestä vaihtuvia ratsastajia ja sitten kuitenkin uudessa paikassa sillä ratsastaa ties ketkä? :(

   Voimia Iida! Oli takuulla raskas päätös. Onneksi sinulla on kaksi kaunista elävää muistoa hienosta tammasta ja lillalla aina paikka sydämessäsi. Pääsetkö näkemään sitä joskus?

   Poista
  2. Ja anonyymi nro 2 päätteli asian mistä? Myin hevosen yksityiselle omistajalle, enkä minä enää voi päättää, mitä hevosella tehdään. Lilla pääsi hyvään kotiin.

   Poista
 13. Eiiiih..... Lilla oli paras♡Muuttiko suunitelmat vai miksi näin? Varmasti hyvä omistaja löytyi kun raaskit Lillasta luopua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ollut mitään suunnitelmia. Löytyi varmasti (:

   Poista
 14. Haikea postaus tosiaan, teillä oli hieno suhde! Lilla katsoo sua aina niin rakastavaisen ja kiitollisen näköisenä... ♥ Uskon että teit oikean päätöksen ja harkitsit asiaa pitkään, koska blogiasi lukiessa huomaa, että hevosesi on maailman tärkeimpiä olentoja sinulle! ♥

  VastaaPoista
 15. Eih olisit myynyt mielummin lordin! :( miksei lillan ylläpitäjää voinut vaan vaihtaa parempaan? :( vai rahanko takia oli pakko? :( tositosi kurja juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenko sanonut, että Lillan ylläpitäjässä olisi ollut joku "vika"?

   Poista
 16. En vain jotenkin osaa kuvitella, että myit Lillan... Mutta kuitenkin, hyvää jatkoa varsojen kanssa! <3

  VastaaPoista
 17. Varmasti isoja, raskaita ja hankalia päätöksiä - mutta oletpahan todistanut, että osaat kantaa vastuusi. Hyvää jatkoa varsojen kanssa, innolla jään seurailemaan niiden kasvua ja toivotaan, että Lilla tulee viihtymään uudessa kodissaan yhtä hyvin kuin sun kanssa! :)

  VastaaPoista
 18. Miten sulle ei riittänyt aika Lillalle? Kyllä Lahjalle ja Lordille heruu huomiota ja muuta. Et ajatellut sitä, että oisit voinut myödä Lordin ja jättää Lillan. Möit vaan sen takia, että sait kaksi ''upeaa'' varsaa ja se oli siinä. Et muka tarvinnut Lillaa etkä jaksanut sitä. Tosi tyhmää oli astuttaa Lilla, jos et kerta vittu jaksa huolehtia varsojen äitistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun kommenttis on tosi puhuttava aihe blogin facebook- sivuilla, käy toki kurkkaamassa.

   Poista
 19. Voi, että!


  Lilla tosiaan on hieno ja oppivainen ja jaksoi opettaa sinuakin. Lilla varmasti saa elää todella hyvää elämää uuden omistajansa kanssa. Toki, sinäkin pidit aiwan loistavaa huolta Lillasta ja Lilla sinusta. Lilla opetti sinulle paljon joten ymmärrän, että siitä oli vaikea luopua! Onneksi sinulle kuitenkin jäi kaksi hienoa varsaa jotka muistuttavat sinua Lillasta ja toivotaan, että joinanin päivänä Lillasta tuliisi ihan mummo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me molemmat opimme todella paljon tänä aikana! Kiitos. En pitäisi Lillan tulemista isoäidiksi ihan mahdottomuutena, ainakin jaksan toivoa, että se olisi joskus tulevaisuudessa mahdollista, vaikkakaan ei vielä, eikä tässä tilanteessa (:

   Poista
 20. Voimia <3 se on älyttömän hieno hevonen, mutta onneksi se jätti sinulle kaksi älyttömän hienon hevosen varsaa :)

  VastaaPoista
 21. Olipas koskettava video... Voimia sinulle!♥

  VastaaPoista
 22. Siis voi herranen aika näitä anonyymejä, jotka eivät voi ymmärtää, että yhdellä ihmisellä ei välttämättä aika riitä kolmen hevosen kanssa! Huomaapahan ainakin, etteivät itse ole olleet vastaavassa tilanteessa. Tai sitten ne, joiden mielestä et ole harkinnut asiaa tarpeeksi. Onneksi sen tiedät vain sinä itse, että kuinka paljon oletkaan ajatellut asiaa. Päätös ei varmasti ole ollut helppo, mutta voin kuvitella, että olet sitä paljon miettinyt ja puntaroinut. Näiden ihmisten pitäisi muistaa, että vaikka blogisi jakaakin asioitasi heidän kanssaan ja heille, niin elämäsi on kuitenkin sinun omasi, eikä kenelläkään anonyymillä ole oikeutta tehdä päätöksiä sinun puolestasi.

  Tsemppiä varsa-arkeen, opintoihin ja muuhunkin elämään! Rakkaan hevosen lähtö ottaa varmasti koville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja anonyymin latomat "faktat" kun on vedetty ihan puusta, myös se aika ja sen riittämättömyys. Oli syy mikä tahansa tai oli olematta, ei sen pitäisi kenellekkään sen kummemmin kuulua spekuloitavaksi. Blogi on ihan pintaraapaisu elämästäni.

   Kiitos!

   Poista
 23. Onpas outoja kommentteja :D asiaa ihan vähän sivuten mutta kuitenkin liittyen, Lordin vieroitus on ilmeisesti sujunut hyvin? Kuinka se on ollut kun emä lähti kokonaan pois? Onko ollut kovin ihmeissään?

  VastaaPoista
 24. kerrankin sulla on kivat vaatteet :)!

  VastaaPoista
 25. upee video. kohta 1:22 aivan ihana!

  VastaaPoista
 26. Voi, miten harmillista! Itse en varmaan ikinä pystyisi myymään hevostani.

  VastaaPoista
 27. Niin surullista kuin Lillan myyminen varmasti on ollutkin, on se ehkä kuitenkin jopa parempi vaihtoehto kuin myydä Lahja tai Lordi. Lilla kuitenkin on jo koulutettu aikuinen hevonen, jota kuka tahansa ei pysty aivan täysin "pilaamaan", mutta Lahjan tai lordin kanssa tilanne voisi olla toinen. Sinä osaat arvostaa varsojasi ja toimit niiden koulutuksen suhteen todella mallikkaasti kasvattaen kummastakin järkevää, täyspäistä aikuista.

  Tsemppiä Lillalle uuteen kotiin ja etenkin sinulle jatkoon hienojen varsojen kanssa ! :)

  VastaaPoista
 28. Aluks ajattelin kun katoin kuvia että oot saanu Lillan takas ylläpidosta.. Järkytyin aika pahasti ja luin monta kertaa läpi. Mutta niin, joskus on vain luovuttava. :(

  VastaaPoista